Dessa muffins svängde jag ihop idag på bara ett litet kick!! Dom är verkligen busenkla att göra. Saftiga, goda vaniljmuffins med äppelskivor! Gott, gott! Äpple utan kanel är inte alls dumt som omväxling, och dessa är dessutom äggfria!

8 st (receptet går att dubbla om du vill)
Det här behöver du :
2½ dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
½ krm salt
50 gram smör
2 dl yoghurt (naturell)

Tunna skivor av 2 äpplen
Pärlsocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i tunna skivor och blanda ner. Nyp ihop till en finfördelad deg. Tillsätt yoghurten och rör om väl med en sked till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformarna. Dessa silikonformar är lite mindre än normalstorlek. Fyll formar nästan ända upp till kanten. Skala och skär äpplena i skivor. Tryck ner äppelskivor i varje muffins och strö över lite pärlsocker. Grädda i 180 grader ca 35 min.


Fyll formar nästan ända upp till kanten.


Tryck i äppelskivor och strö över pärlsocker.


Grädda i 180 grader ca 35 min.


Saftiga vaniljmuffins!! 😉


Med silikonformar behöver man inte oroa sig för att dom fastnar, dessutom slipper man muffinsplåt för att ge dom stadga! Dessa är så grymt bra! Måste skaffa mig likadana, fast i större storlek. Nån som vet var man kan köpa/beställa kanske? (Joline fick dom här i födelsedagspresent) 😉

28 svar till ”Enkla Vaniljmuffins med Äpple”

  1. annelie profilbild
    annelie

    hej Linda vilket bra tips på dessa muffins , dom kan ju sara äta också eftersom det inte är några ägg i , kanonbra
    ha det bra

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Annelie!
      Ja just de! 😉 Det är sällan jag själv reflekterar över de då vi inte har nån allergi i familjen! Max äter ju ägg i tillagad form så det är bara kokta och stekta vi undviker där!

      Rebecca!
      Tack snälla för tipset, ska kolla på Panduro i Kalmar om de finns där!

      Lindy!
      Jag har inga mjuka ”tips” på lager som inte finns på kryddburken. Men jag tycker nog du ska våga dig på ett par coockies! Det är INTE svårt! Prova dessa : https://kryddburken.se/2008/12/18/choklad-cookies-med-pecannotter/ eller om du vill gå snäppet åt mer klassiska kakor, dessa : https://kryddburken.se/2007/09/13/brysselkex/ Där får du säkert hjälp av Frejjan också! 😉

      Sandrina!
      Jag har använt vanlig naturell yoghurt, men byt ut mot turkisk, matyoghurt, filmjölk eller gräddfil, det går lika bra!
      /Linda

      Gilla

  2. Rebecca profilbild
    Rebecca

    Hej Linda! Älskar din blogg och har prövat många av dina recept..
    Silikonmuffinsformar finns hos Panduro,både vanliga och hjärtformade tror jag.

    Gilla

  3. Lindy profilbild

    Hej pinglan!

    Har du tips på fler mjuka kakor? (Än dom du bloggat om tidigare).
    Jag är nämligen en looooooser på att göra hårda kakor så jag gör alltid mjuka bakverk, men nu börjar jag bli less.
    ELLER har du tips på hur man får hårda kakor att bli perfekta? Mina flyter lixom ALLTID ut.

    Kram! Hälsa Joll från tant Lindis att hon ska krya på sig.

    Gilla

  4. Anna profilbild

    Mums, ser jättefina och goda ut!

    Gilla

  5. Sandrina profilbild
    Sandrina

    Kan man ersätta yoghurten med något annat och vad i så fall?
    Brukar inte ha yoghurt hemma och känner inte riktigt för att köpa en liter bara för detta recept.

    Din blogg är verkligen superb, tack för alla fina recept!

    Gilla

  6. Anita profilbild
    Anita

    Har köpt en silikonform men aldrig använt den. Ska man bara smörja den eller?? Håller med, en superbra blogg du har!!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anita!
      Tack! Jag smörjer inte silikonformarna alls! Dom lossnar så fint ändå!
      /Linda

      Gilla

  7. Ulla profilbild
    Ulla

    Ser gott ut och verkar enkelt, passar mig…(jag köpte mina formar på Önskabutiken här i stan)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Ulla!
      Ja, de va där mamma köpte dessa formar till Joline! Vet du om dom har större formar också?
      /Linda

      Gilla

  8. Anna profilbild
    Anna

    http://www.rusta.se/muffinsform_silikon_12_pack_p80251280.html

    http://www.bagarenochkocken.se/shop/?cat_id=166

    Hej! Två tips på var du kan beställa formar i silikon:)

    Ha det gött i köket!

    Mvh Anna

    Gilla

  9. Emma profilbild

    väldigt fina blev dom måste jag säga,hoppas dom var goda också!

    Gilla

  10. Anna profilbild
    Anna

    Hej igen:) På Rusta kan du ju inte beställa…

    Men på bagarenochkocken går det ju bra och det var ju fina färger oxå:)

    /Anna

    Gilla

  11. Sandra profilbild

    Såg goda ut! 🙂
    Recept på äggfria bakverk uppskattas mycket. 🙂

    Gilla

  12. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    de ser ju tokgoda ut 🙂

    Gilla

  13. Carina profilbild
    Carina

    Hej Linda,
    Kolla in kakburken.se Där har de väldigt smått och gott. När jag var inne i affären i förra veckan såg jag bl.a. muffinsformar.
    Tack för att du skriver varje dag, du är en sann inspiration! Och fina biler tar du också. Du får allt att låta gott och inte så svårt att göra.
    Massor av solsken till dig.

    Gilla

  14. Jenny profilbild

    Silikonformar ar verkligen toppen att anvanda vid muffinsbak. Ska oxa kopa ett gang till. Och dina apple muffins ser supergoda ut, dessa ska jag baka till fredagsfikat. 🙂

    Gilla

  15. Mor-Mia profilbild

    Vilket underbart recept!

    Gilla

  16. Emma profilbild

    Hej!

    Du kan köpa muffinsformar i Silikon hos Village!

    Gilla

  17. Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog profilbild

    Just nu önskar jag väldigt mycket att jag hade tålt äpple =(

    Gilla

  18. Linda profilbild

    Har du något förslag på om vad man ev kan ersätta pärlsockret med. de såg så himla goda ut, men jag bor i Norge och här har de inte ordentligt pärlsocker, tro det eller ej.

    Superfin blogg =)

    Gilla

  19. Johanna profilbild

    Ser riktigt gott ut! :3

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Tack igen för massa fler tips!!

      Linda!
      Istället för pärlsocker kan du ju ersätta med flagad mandel, pistage eller finhackade nötkärnor om du tål nötter, eller kanske lite råsocker?
      /Linda

      Gilla

  20. En penna i köket profilbild

    Vilka vackra muffins! Ett tips på vad som kan strös på just äppelmuffins är en blandning av kanel, kardemumma och råsocker. Mums!

    Gilla

  21. Sara profilbild

    Vilka läckra recept – och fantastiska fotografier! Nu fattar jag ju egentligen att det är fotografen bakom kameran som är grejen, men jag kan ändå inte låta bli att undra vad du har för kamera?
    Tack för en härlig blogg!

    Gilla

  22. Toula profilbild
    Toula

    Hej jag gjorde dessa idag o de är supergoda.
    Barnen åt flera stycken på en ggn.

    Tack för alla goda recepten o tipsen.

    Gilla

  23. Lise-Lotte Lindman profilbild
    Lise-Lotte Lindman

    Hej Kryddburken! Älskar verkligen din blogg och inspireras massor…dessutom har jag också mina rötter i Norrbotten med en mamma från Korpilombolo och numera bor släkten utspritt i Boden neråt till Piteå….själv är jag född och uppvuxen i Stockholm…met ett litet mellanspel när vi flyttade till Pite när jag var barn. Men det var inte det ja skulle skriva om…jag hamnade på en blogg när jag letade ett recept på de här Norrlänska friterade sakerna…en del säger Pitepojkar och en del Karda och en del Kammar…jag tror det är samma typ av deg/smet i allihop.

    Men det jag upptäckte är att bloggen hade precis dina bilder…eftersom jag är inne ofta hos dig så kände jag igen dem direkt!
    http://knasfiasrecept.blogg.se/category/bak.html Kanske någon du känner som fått låna bilderna??…men det är fler recept som är samma som här. Kanske har du en blogg till??

    Hursom nu vet du i alla fall om det skulle vara något tok!

    Ha det gott Lise-Lotte

    Gilla

  24. Ann-Christine profilbild

    Hejsan!

    Vill tacka dig så jättemycket för detta recept!! Hittade det till sist efter att länge ha googlat runt på recept utan ägg. Vår son har nämligen proteinreducerad kost.
    Jag bytte ut yoghurten mot havreyoghurten Yosa med vaniljsmak. Smeten blev lite lös, så nästa gång tar jag lite mera mjöl (eller mindre yoghurt) och så ska jag också använda silikonformarna istället för vanliga. Jag gjorde 16 st små av det här receptet, alltså barnstorlek 😉 Det här receptet kan säkert varieras på många bra sätt!
    Tack igen!
    Ann-Christine

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect