Fredagsmys på tu man hand med stora älsklingen blev ikväll bakad potatis med en stark kycklingröra, toppad med knaperstekt bacon! Mer behöver nog inte tilläggas! Guuud så in i bombens gott alltså. Jag hade hyrt filmen ”Snabba Cash”, men njae… Den va väl inte sådär jättebra direkt! Spelar iofs ingen roll när det är fredag då är humöret på topp oavsett en halvdålig dvd! En mysstund i soffan, helt barnfria med vetskapen om en skön kommande sovmorgon är inte fy skam! Trevlig helg på er!

till 4 port
Det här behöver du : 
1 grillad kyckling
1 burk creme fraiche (2,5 dl)
2 små rödlök
1 msk D´Elidas chilisås
1 riven vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt

Strössla över :
1 pkt bacon
½ kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Köp en färdiggrillad kyckling eller helstek i ugn i färväg. Kyckligen ska vara kall när röran rörs ihop. Bena ur och ta bort skinnet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Rör ihop alla ingredienser tillsammans med kycklingen. Förvara i kylskåp tills det är dags att servera. Baka potatisen i ugnen, helst utan folie för att få ett knaprigt skal, ca 1 timme i 200 grader. Känn med sticka om potatisen är helt färdig. nån gång under tiden potatisen är i ugnen passa på att knapersteka bacon på ett ugnsfast fat ca 10-15 min. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av och svalna. Hacka sedan baconet till att strössla över bakpotatisen tillsammas med finhackad persilja.

TIPS :

  • Eftersom kycklingröran är kall när du rör ihop den kan du förvara överbliven röra i kylen till dagen efter. Värm upp röran tillsammans med nykokt pasta så har du en grymt god pastasås!
  • Eller använd överbliven röra som pålägg till knäckebröd eller fyll en baguette.

19 svar till ”Kycklingröra till Bakad Potatis, toppad med knaperstekt Bacon”

  1. Coquina profilbild

    Mums vad gott det ser ut och bra tips med vad man kan göra med röra som blir över! Tycker också Snabba Cash var sådär, boken är klart mycket bättre!
    Trevlig helg!

    Gilla

  2. Malin profilbild

    Är inget fan av bakad potatis, men den där röran… Mmmh! 😀

    Gilla

  3. Jessi profilbild

    Mmm…älskar bakpotatis! 🙂
    Tycker också att Snabba Cash va så där, har ju läst boken och den var ju 100 gånger bättre!! 😉
    Ha en trevlig helg!!

    Gilla

  4. Sophie profilbild

    Gudars en sån underbar blogg!
    hit tittar jag gärna in igen:)!

    Gilla

  5. Emma profilbild

    Åh vad gott! 🙂 Kyckling, bacon, bakad potatis och hetta! Kan inte bli annat än smarrigt.

    Gilla

  6. Emma profilbild

    Oj vad gott det ser ut! Vi kör alltid på samma gamla röra som jag åt när jag var liten, creme fraiche med skinka ungefär. Kanske dags att förnya sig lite…

    Gilla

  7. Hanna profilbild
    Hanna

    Har just nu ätit din goda kycklingröra, mmmm vad gott och enkelt det var.

    Gilla

  8. Emmy profilbild

    Jisses vilken bakad potatis. Var evigheter sedan vi åt det. Nu blev jag jättesugen…

    Gilla

  9. Jenny profilbild

    OMG! Vilken god röra. Jag gjorde hemgrillad kyckling iförr går och till lunch idag så gjorde jag din röra. Super gott! Vilken idé kvinna du är, vad skulle jag göra utan din matinspiration=)

    Gilla

  10. […] hittade jag två recept, ett med bakpotatis och kycklingröra, jag använde heniz chilisås istället för den starka som föreslogs och det slutade ganska bra. […]

    Gilla

  11. lisa profilbild
    lisa

    Åh herregud vilken god rätt! och den var verkligen inte svår heller, jag valde att baka potatisen i micron och det blev toppen! bra rätt när man är ung och lite fattig, för röran räcker länge! just nu äter jag den till pastan och MH!

    Gilla

  12. Erica profilbild
    Erica

    Hej!

    Letade runt efter recept på röror och hittade hit! Brukar läsa din blogg då och då, superbra recept! Provat flera stycken och alltid varit nöjd!

    En liten fråga angående chilisåsen du använder. Kan man köpa den i butik? Har inte sett den någonstans… Finns det något annat man kan ta istället? Vill testa röran snart så tips på ersättning av chilisåsen vore toppen…

    Hälsningar!
    Erica

    Gilla

  13. Nicklas profilbild

    Kom precis hem från jobbet och behövde något snabbt, perfekt, hade faktiskt alla ingredienser hemma! Det är inte ofta det händer – haha.

    Gilla

  14. Kornelia profilbild
    Kornelia

    Supergott!! Tack för receptet. Den röran kommer vi äta fler gånger 🙂

    Gilla

  15. Kerstin profilbild
    Kerstin

    Kanal någon tala om varför det ska vara rödlök? Går det byta till purjolök eller gul lök?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Du kan använda vilken sorts lök du vill!
      /Linda

      Gilla

    2. kryddburken profilbild

      Det går bra att byta till annan lök!
      /Linda

      Gilla

  16. Annakarin profilbild
    Annakarin

    Detta bjöd jag släkten på i somras och det var en sån succé! T.om barnen älskade det! Nu kommer de igen till påsk så det blir en favorit i repris. Underbart gott! Med vänlig hälsning, Annakarin

    Gilla

Lämna ett svar till Emma Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect