Hej på er go vänner! Ikväll kör vi en favorit i repris. Det var verkligen bra länge sen sist nu måste jag erkänna! Enchiladas med fyllning, gratinerad i ugn med salsasås och riven ost är grymt underskattat. Vet egentligen inte varför jag ”glömt bort” denna rätt?! Den är ju exemplarisk när man har både överbliven köttfärs eller kyckling kvar i kylen. Idag gjorde jag dock allt från ”scratch” efter två dagars jobb o tom kyl och efter en storhandling i mataffären! Nötfärsen var billigare än kycklingen så de fick bli färsfyllda enchiladas! 

Ett paket nötfärs och lika mycket riven morot fick fräsa ihop med salt & peppar och riven vitlök, på slutet tillsatte jag en burk creme fraiche och lät allt få puttra ihop nån minut på svag värme. Enchiladas går ju utmärkt att fylla med i princip vad som helst man har hemma. En grillad kyckling, eller en vegetarisk variant med massa krispiga grönsaker. Zucchini, gurka, paprika, rivna morötter, lite färskost eller creme fraiche och vips så har man riktigt goda enchiladas till middag! Servera med en sallad efter smak o tycke. Här blev det med avocado, sockerärtor, gul paprika, gurka, isberg, rädisor och fetaost! Oj, oj, oj så gott! Fräscht & nyttigt! 😉

Det här behöver du :
8 tortilla (jag använde små majstortilla)
400 gram nötfärs
400 gram riven morot
1 gul lök
2 rivna vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 burk tacosås, el salsa ca 150 gram
3 tomater
½ dl riven ost
Peppar

GÖR SÅHÄR :
Bryn färsen i stekpanna i lite olja. Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken och riv vitlöken. Tillsätt i stekpannan och låt allt få steka ihop nån minut tills löken blivit mjuk och genomskinlig. Tillsätt creme fraiche, sänk värme och låt puttra nån minut till… Dra av från plattan.

Lägg på färsfyllningen på tortillabröden. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Häll över salsasåsen, skiva tomaterna och lägg över och toppa med riven ost och peppar. Gratinera i ugn ca 15 – 20 min i 220 grader.

Sallad :
100 gram strimlad isbergssallad
2 avocado
1 gul paprika
½ gurka (urkärnad)
6 – 8 rädisor
1 pkt fetaost
Olivolja


Låt barnen få rösta fram sina favoritgrönsaker till salladen! Här låg gurka, rädisor, morot och fetaost högst på listan! Mamman ville dock ha avocado, sockerätrtor & gul paprika så det fick bli en liten kompromiss! 😉


För att dryga ut köttfärsen är morot eller kålrot himla gott att blanda i. Och nyttigt dessutom!


Efter en burk creme fraiche blir det perfekt konsistens att fylla tortillabröden med!


Lägg upp några skedar på mitten av bröden och rulla ihop.


Detta recept blev 8 rullar!


Häll på en burk salsasås, och lite färska, skivade tomater!


Toppa med ½ dl riven ost och några varv med pepparkvarnen! Gratinera i ugn på 220 grader ca 15-20 min.


Servera…


Med en god sallad!


Samklig måltid!

12 svar till ”Enchiladas med Köttfärs & Avocadosallad”

  1. Annica profilbild
    Annica

    Åh, det lät väldigt gott…Jag älskar avocado, tyvärr gör inte gubben det. Denna rätt måste jag pröva. Får väl sätta avocadon på sidan om =))

    Gilla

  2. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    Har ännu inte testat att göra enchiladas, ser så gott ut så det får jag ta och laga till här hemma, har liksom aldrig blivit av fast jag funderat på det länge

    Gilla

  3. Martina profilbild

    Det där ser riktigt gott ut!

    Gilla

  4. Helena Ljunggren profilbild

    Avokadosalladen såg riktigt tokgod ut, det skulle jag lätt kunna ta till frukost 🙂

    Gilla

  5. sofie/mumsfillibaba profilbild

    Nu satt jag och blev hungrig på morgonkvisten. Vad gott!!!

    Gilla

  6. Jessi profilbild

    Mums! Avokado e ju så himla gott! 🙂

    Gilla

  7. Cassandra profilbild

    Ser supergott ut!!

    Gilla

  8. Kicki profilbild
    Kicki

    Det ser otroligt gott ut. Det där måste jag testa att göra.

    Gilla

  9. Julia profilbild
    Julia

    Åh men tack för tipset! Jag har också ”glömt bort” enchiladas. Det är ju SÅ gott! Det ska jag svänga ihop någon dag. Mums!

    Gilla

  10. Paula profilbild

    looks so delicious!

    have a nice time!
    Paula

    Gilla

  11. Anna/Frostrosor profilbild

    Jättesmarrigt ser det ut! Måste erkänna att jag bara gjort enchiladas en enda gång i mitt liv. Det var riktigt gott då men det har precis som du säger, bara inte blivit av. Ändring på det! 🙂

    Gilla

  12. Starlight profilbild
    Starlight

    Tack för ett toppenrecept! Jag brukar göra enchiladas med kyckling så det var kul att få en variant med köttfärs också. Jag hade lite strimlad paprika samt tacokrydda i köttfärsröran också, det blev väldigt gott. Och salladen med avocado och fetaost, mums! Kommer definitivt laga det här fler gånger….

    Gilla

Lämna ett svar till Kicki Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect