Denna helg har vi verkligen haft strålande sol varje dag! Nån minusgrad och frostnätterna börjar göra sig påminda – Helt perfekt höstväder! De få äpplen som sitter kvar på träden som har fått sig en frostnatt eller två, dom är helt otroligt goda, söta och saftiga! Så idag passade vi på, barnen o jag att plocka in de sista, och på dom gjorde vi en enkel smulpaj! Oj, oj, oj så gott!!

1 stor form smulpaj
Det här behöver du :
250 gram smör
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1½ dl strösocker

6-8 äpplen
Socker + kanel

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplena och skär klyftor eller skivor. Vänd runt i socker + kanel av valfri mängd. Låt stå en liten stund tills äpplena börjar safta sig. Rör under tiden ihop ingredienserna till smuldegen med fingrarna. Häll hälften av smuldegen i botten på en ugnsfast form. Fördela äpplena över och avsluta med resten av smuldegen. Grädda i 200 grader, ca 20-25 min, eller tills pajen fått fin färg och blivit lite knaprig på ytan.


Passa på nu att ta tillvara på alla äpplen som finns. Skala, klyfta, sätt i plastpåsar och frys in så har du till många goda äpplepajer i vinter. Eller kräm, eller äppelmos…


Smaklig spis!! 😉

16 svar till ”Äppelpaj på frostäpplen”

  1. www.bingo.com profilbild

    Det ser gott. Jag ska förbereda ikväll.

    Gilla

  2. Kalasgott profilbild

    Oj så gott!! 🙂 Var ute och plockade årets sista äppleskörd idag…. lite frostbitna var de allt, men ack så goda!!

    Gilla

  3. Emmas Kök profilbild

    Äppelpaj är nästan alltid gott 🙂 Ska gå ut och se om det finna några äpplen kvar här i studentstaden också!

    Gilla

  4. sofie/mumsfillibaba profilbild

    Mums!! Sitter och läskar lite innan lunchen…..:)

    Gilla

  5. Karin profilbild

    Äppelpaj är det inte mycket som slår! Det är underbart med egen fruktträdgård som vi äntligen fått här hemma. Mycket paj blir det! 🙂

    Gilla

  6. Anna profilbild
    Anna

    Jösses, min favoritpaj!! Älskar verkligen äpplepajer!!! Kan äta en hel paj alldeles själv 🙂 Måste prova ditt recept!! Kram på en måndag

    Gilla

  7. Dolly profilbild

    Så gott det är med äpplepaj! Önskar att säsongen vore ännu längre.. Men det går ju att få tag på svenska ett bra tag till, även om de egna nu tyvärr är slut.

    Gilla

  8. Karin W profilbild

    Ja här är det inte tal om någon äppelskörd för trasten tog våra ynka äpplen men jag ska inte gnälla alls det finns värre saker:)Jag fick några iaf som vi stekte alldeles nyss och åt med glass till. Hoppas du har det fint/Karin (som nyss kommit hem från en varm semester och inte vill ha vinter!)

    Gilla

  9. Jessi profilbild

    Gud va gott!
    Äppelpaj e ju de bästa som finns, nästan iaf! 😉
    Många goda recept! Denna blogg kommer följas av denna Kalmariten iaf! 😉

    Gilla

  10. Coquina profilbild

    Mums vad gott =)

    Gilla

  11. Linda - Cupcakefluffan profilbild

    äppelpaj som är så gott, måste ta och göra det till helgen

    Gilla

  12. Anna/Frostrosor profilbild

    Hur kan något så enkelt vara så fruktansvärt gott undrar jag ofta! Och smulpaj med havregryn ska det vara! Slår det mesta! 🙂

    Gilla

  13. Helena Ljunggren profilbild

    Jag har funderat ett tag på om jag ska vara så ”slarvig” att göra en äpplepaj för vad är liksom en höst utan just det och vaniljsås? 🙂 Jag tror baske mig att detta inlägget fick mig att bestämma mig 😀

    Gilla

  14. Kerstin profilbild

    Nya recept på äpplen är aldrig fel. Tack!

    Gilla

  15. karin profilbild
    karin

    Fyllningen i botten blev bara till en mjuk sörja vet ej vad jag gjorde för fel.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect