Ibland står det still när det gäller middagsmat! Makaroner & korv känns ju inte allt för lockande… Hur som helst så hade jag bestämt pasta av något slag! Barillas fullkornsspagetti är ju bara sååå god! Och nånting till… I kylskåpet hittade jag ett paket korv så de blev pasta o korv då… *muttrar* 

Men för att göra det lite roligare blandade jag den kokta spagettin med lättstekt zucchini, majs, lite stänk av citron, vitlök & persilja! Allt detta fick plast i stekpannan med korven. Och så lite krispig ruccola till. De blev himla gott och det såg lite roligare ut också! 😉

Har du nåt fiffigt och bra tips på hur man kan PIMPA upp vardagsmaten? Det behövs egentligen inte så mycket för att det ska göra stor skillnad! 😉

9 svar till ”Spagetti & Korv, pimpad version!”

  1. Jenny profilbild
    Jenny

    Koka pasta och blanda i en burk chunky salsa och en burk majskorn. Vi brukar ha något slags kött till men det smakar nog bra med korv också 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jenny!
      BRA tips! Det anammar jag direkt! 😉

      Kajomida!
      Precis, frukostkorv blir både godare och mer spännande så!
      /Linda

      Gilla

  2. kajomida profilbild
    kajomida

    Ser mycket gott ut!

    Frukostkorv kan ju t.ex. fyllas med hackad lök, bostongurka och äpple, kanske en skiva ost över. Då ser det ju genast lite mer ut än bara korv 😉

    Ugnssteker man falukorv ser det fint ut om man spritsar potatismoset runt om och låter det få fin färg. Ser lyxigare ut, lite som plankstek – om man har mycket fantasi!

    Spagetti finns det ju också i olika färger. Tror att bara det gör att man kan hitta på ganska många färgfina kombinationer.

    Här nere i Tyskland beställer jag däremot alltid Kunsörnens 3-minuters makaroner hemifrån Sverige. Det är otrolig vad man blir sugen på saker ibland som inte finns här fast utbudet är så otroligt stort 😉

    Gilla

  3. Susanne profilbild
    Susanne

    Idag blir det Tacofrestelse hemma hos oss, ett recept jag hittat på nätet.
    10 mellanstora potatisar och 1 gul lök rivs
    Stek 500 g köttfärs och blanda i 1 påse tacokrydda och lite vatten.
    Lägg hälften av den rivna potatis/lök blandningen i en ugnsform, lägg därefter på köttfärsen och toppa med resten av potatisblandningen. (kanske även med lite pressad vitlök)
    Häll därefter över 6 dl gräddmjölk.
    Skjuts in i ugnen i 45-50 min 200 grader.

    Gillas av hela min familj, enkelt och gott.

    Gilla

  4. kajomida profilbild
    kajomida

    Blir alltid så sugen när jag läser här och funderar på vad vi gjorde förr – och vad som är annat här i Tyskland…

    Alltså, åtminstone i norra delen av Tyskland panerar man gärna kotletter. Blir jättegott och de är saftiga. Detta till potatismos, ofta med en grop i, där lite stekflott från kotletterna fylls i… det gillar jag inte, men resten är bra 😉

    Spinat är väl inte alltid så roligt, men som soppa (tina upp TK och i med lite muskatnöt och grädde) och lägg sen i hårdkokta ägghalvor, ser hur fint som helst ut och kan säkert användas även med tilltugg, alltså korv eller fisk(pinnar) osv.

    Varför inte göra den tänkta spagettisåsen med mindre vätska, ha i lite champignoner (och valfritt annat gott) och fylla (urgröpta) småfrallor – eller en hel franska? Det gjorde vi förr på 80-talet ofta i Svedala. Gärna mycket ketchup och kryddor, ett par ostskivor över (utan lock på frallan) och sen in i ugnen. Småfrallorna blir frasiga och smakar väldigt bra ihop med köttfärsen!

    Gilla

  5. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Brukar oxå försöka pimpa till ”tråkig” mat. Ofta blir det ”all-i-ett”. Slanta korven, steka den och blanda med pasta tillsammans med pesto, ajvar eller liknande. Blir mer som en ljummen pastasallad med massa gott av vad kylen har att erbjuda.

    Gilla

  6. Emma profilbild

    pesto till köttbullar och makaroner 🙂

    Gilla

  7. Matvraket profilbild
    Matvraket

    Imorse hade jag ingen matlåda när jag vaknade. Händer cirka en gång per år.
    Kraftigt agg som jag hyser till alla lunchbufféer så började jag rota i kylen.
    Hittade spagetti från två dagar innan som jag hade kokt i skaldjursbuljong.
    Hittade ett paket skinka och en Prästost.
    Hittade även lite citruscreme från Pangasiusfilén dagen innan.
    Klippte snabbt upp skinkan, rev ost och blandade det med citruscremen.
    Salt o peppar.
    Ner i en matlåda med pastan och lägg röran ovanpå. I micron smälte sen citrus-skink-ostcremen ihop till en gudomlig sås.
    Och till detta smakade pastan med touch av skaldjur gudomligt gott.
    Visst, det hade varit godare med nykokt pasta, men jämfört med alternativet, utelunch, så var det en fröjd för gommen.

    Gilla

  8. karin profilbild
    karin

    Hej!
    Vi är en grupp studenter från Handelshögskolan i Stockholm.
    Vi utför en marknadsundersökning om Risifrutti och skulle uppskatta din hjälp!
    Undersökningen tar bara 3 minuter att besvara.

    https://hhs.qualtrics.com/SE/?SID=SV_cBzifRG0HbJjCPW

    Tack på förhand!
    Hälsningar
    Céline, Karin, Maria and Lukas

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect