
Va träligt det är å gå hemma å va sjuk. Är så totalt orkeslös så jag blir stressad av mig själv. Jag vill så mycket men de enda jag är duktig på just nu är att soooova…. Å så när jag går å lägger mig tänker jag att imorgon, då ska jag greja å fixa här hemma, åka o handla och hitta på nån god middag osv osv…
Men de orkade jag inte idag… Heller! Hostar, o sover och snyter mig, om o om igen…
Bäddat rent lite sängar å stekt ett gäng pannkakor är dagens bedrift, mer kan jag inte skryta med! Imorgon däremot! Då ska jag va pigg har jag bestämt!
Himla gott är det iallafall med hjortronsylt till pannkakor, de va de jag skulle komma till! Det är ju bara på marknader jag kan bunkra upp med riktigt god hjortronsylt. I mataffärerna finns ju visserligen burkar med sylt också, men de flesta smakar bara socker och är så utspädda. Om man nu inte kokar sylt själv så kan jag varmt rekommendera Lant-tantens Hjortronsylt, med stora fina och hela bär och inte för söt, utan sådär lagom perfekt och med riktig hjortronsmak! Tycker ni om hjortronsylt förresten?? 😉

Koka din egen hjortronsylt :
1 l frysta hjortron, färska blir svårt här nere i söder…
3 dl strösocker
(ev. ½ krm natriumbensoat)
GÖR SÅHÄR :
Varva hjortron med socker i en kastrull och på med ett lock, låt bären få stå 3-4 timmar och safta ihop sig med sockret. Koka därefter upp försiktigt på ganska låg värme ca 10 min. Häll upp på rena glasburkar. Ev kan du blanda natriumbensoat med lite socker och tillsätta men det behövs inte till såna här små mängder tycker jag, de håller sig bra i kylaskåpet, förutsatt att glasburkarna är riktigt rena och tätslutande!
Prova även dessa Äppel-pannkakor med yoghurt & Honung!

Klicka på bilden så kommer du till receptet.


Lämna ett svar till Linda Avbryt svar