Som om inte scones är tillräckligt snabba nog att röra ihop så är detta faktiskt ÄNNU snabbare, smidigare och utan kladd! 😉

Mät upp 500 gram mjöl i en bunke, tillsätt 2 tsk bakpulver. Rör sen ner 4 dl filmjölk och 1 dl flytande margarin och lite salt! Rör ihop med en sked. Degen blir smidig och kladdfri. Rulla 6 bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. Täck med plastfolié och ställ i kylen över natten! Ta ut på morgonen och skjuts in i ugnen direkt ca 10-15 min i 200 grader! Enklare kan de inte bli och rekommenderas särskilt till er som är extra morgontrötta! 😉

6 scones
Det här behöver du :
500 gram mjöl (vetemjöl)
2 tsk bakpulver
4 dl filmjölk
1 dl flytande margarin
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop mjölet med bakpulvret. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop med en sked till en kladdfri deg. Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Forma till 6 bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. Täck med plastfolié och ställ i kylen över natten. Ta utoch grädda direkt på morgonen i 200 grader ca 10-15 min.


Det tar inte mer än 5 min att fixa till dessa scones på kvällen.


Och du har härligt nybakade frukostbröd att njuta av!


Självklart kan man grädda direkt om man väljer att inte förbereda kvällen innan.


Öländsk pumpamarmelad med en gnutta ingefära, från Morfars Goda!

23 svar till ”Snabba scones som du förbereder kvällen innan”

  1. Beatrice profilbild
    Beatrice

    Det här passar en morgontrött själ som mig som gärna vill ha nybakat på morgonen =)

    Hoppas ni får en trevlig helg på Öland.

    Gilla

  2. Saralito profilbild
    Saralito

    Så himla smidigt. Kanske ska testa att göra i ordning det här ikväll, eftersom vi ska iväg på kalas och förmodligen kommer att vara lite trötta imorgon. Hur länge kan de stå i kylen innan man gräddar dem?

    Gilla

  3. Sommarfröken profilbild

    Det låter ju som en dröm för morgontrötta… Men har du något tips på alternativ till flytande margarin? Jag använder bara ”vanligt” smör, aldrig annat.
    Ha en skön helg!/Sommarfröken

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sommarfröken!
      Du kör du bara på riktigt smör, men låt det gärna bli lite rumsvarmt först så är det lättare att röra ihop!
      /Linda

      Gilla

  4. Slickepotten profilbild

    Vad lättsamt. Jag brukar göra källarfranska men det blir ju mycket mer jobb, det här var ju superenkelt.

    Ha en skön helg!

    Gilla

  5. Loulas Kök profilbild

    Nu har jag provat dina manitoba cream brödbullar med linfrö och morötter. De var underbart goda! Kommer definitivt bli fler gånger men först måste jag köpa ny assistent. Den gick sönder i dagens intensiva brödbak!

    Gilla

  6. Karin profilbild

    Me like… attans att jag low carbar just nu…

    Gilla

  7. Sanne profilbild

    Så gott med scones. Framförallt nu på hösten när man kan testa alla nya marmelader på!

    Gilla

  8. Matpolisen profilbild
    Matpolisen

    Du fick mig att komma på idén att jag ska skriva en artikel om alla slags scones som finns. I England är variationen ganska stor.

    Gilla

  9. Humle profilbild

    Så gott ! 🙂

    Gilla

  10. Lisa profilbild

    scones är det godaste!

    Gilla

  11. Sana profilbild

    Alltid gott med scone till frukost 😉 de ser riktigt gott ut.

    Gilla

  12. Caroline profilbild
    Caroline

    Förberedde just dessa till imorgon då vi har frukostgäster. Men de verkade väldigt hårda o torra så jag vet inte om nåt gick snett. Jag tog mjukt smör istället för flytande margarin. Testar väl att grädda dom ändå o ser hur dom blir.

    Gilla

  13. Martina J profilbild

    Supersmidigt ju! Detta ska jag nog fixa till min nästa lördagsfrukost! 🙂 Tack för tipset!

    Gilla

  14. Malin Guinn profilbild

    Allt du postar i bloggen ser sa fruktansvart gott ut! Blir hungrig varenda gang jag kikar in 🙂 som nagon tidigare skrev, det har blir nasta lordagsfrukost.

    Gilla

  15. Lena profilbild

    Jag lär väl blanda rumsvarmt smör med lite olja så blir det nog ”nästan som flytande”. Och så lite linfrön 😉
    Perfekta utflyktsbröd tänker jag.

    Gilla

  16. Anna profilbild

    Gjorde dessa idag.. WOW vilka godingar! Jag gillar normalt inte scones men dessa var helt underbara!

    Gilla

  17. ♥ nath profilbild

    detdär såg ju inte lite gott ut!! 😮

    Gilla

  18. elina profilbild
    elina

    Asså åååh ! Tack för ett härligt recept för oss morgontrötta!! Dessa ska jag röra ihop ikväll för att tillaga imorgonbitti innan skolan. Yum!

    Gilla

  19. Charlotte profilbild
    Charlotte

    Hej! Jag provade detta bröd idag, gjorde degen och formade bullarna igår kväll och sköt in i ugnen i morse. Men mina blev helt degiga inuti! De kändes tyngre än förväntat och var som sagt degiga. Jag följde receptet helt och hade dem i ugnen i 16 minuter. Vad gjorde jag för fel? Mina blev inte alls så fluffiga som dina på bilden verkar vara. Vill testa igen men behöver nog lite tips.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Charlotte!
      Det jag kan tänka mig är att din ugn kanske inte är lika varm som min ugn vid samma gradantal. Och att du kanske inte plattade ut sconses tillräckligt. Dom får inte bli för höga, då blir de lätt degiga och svåra att grädda färdiga utan att bli brända.
      /Linda

      Gilla

  20. Åse profilbild
    Åse

    Ert kanonrecept! Tack!

    Gilla

  21. […] och bra Sconesrecept hämtat från Kryddburken! Blev lördagsfrullen. 5 oktober, 2010 kl. 13:10 Sparad i Ditt & Datt, Shoppa […]

    Gilla

Lämna ett svar till Lyckligamamman.se » Blog Archive » Dagarna rullar på! Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect