
Igår på jobbet fixade jag till en snabb smörgåstårta som vi skulle ha till personalmötet! Inget går upp emot smörgåstårta, och nu va de bra länge sen jag la ut nån tårta. Eller iallafall den sortens tårta som jag behärskar allra bäst! Och då kan jag dessutom skryta med om att det går snabbt!! Spindeltårtan ska vi bara inte tala om hur lång tid den tog, men då pratar vi timmar… Den här däremot – 20 min! 😉
Det blev lite tårta över så nu ska jag faktiskt mumsa på en bit smörgåstårta till frukost! Bättre start på en helt ledig dag kan de ju inte bli, eller hur? 😉
Till 8 bitar. (3 lager)
4 skivor vit kantskuren, smörad, formfranska/lager
- Lager 1 : 150 gram Fjällbrynt mjukost/Bacon
- Lager 2 : 1 burk mimosasallad (200 gram) + gram hackad rökt skinka
- Lager 3 : 3 msk gräddleverpastej + 2 dl lättvispad grädde + salt & peppar
- Täckröra : 3 dl lättvispad grädde + 2 msk majonäs + salt & peppar
- Garnering : Kokta hackade ägg ett lager uppepå. Ostskivor runtom. Skinkrosetter, blandad sallad, räkor, physalis, vindruvor, gurka och citronskivor.

Ni skulle egentligen fått detta inlägg redan igårkväll när jag kom hem från jobbet men kl 21 så blev hela Öland kolsvart och de va riktigt otäckt att köra hem i helt bäcksvart mörker och bara några enstaka mötande billjus… Det tog ett par timmar innan det blev fixat så de va bara att knata i säng på en gång! 😉

Lämna ett svar till kajomida Avbryt svar