
Höstens goda soppor står för dörren och först ut kommer en grym tomatsoppa som värmer i detta höstrusk. Här på öland har vi rejäla stormvindar och det är ganska ruggigt ute, då passar de bra med en mustig, het soppa. Ett gratinerat bröd sätter pricken över i:et! Jag älskar soppor, speciellt potatis/purjolökssoppa, och denna tomatsoppan som också är god tillsammans med färsk baguette som man bryter och doppar! 😉 Vilken är din favoritsoppa?
Det här behöver du :
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 burkar Mutti krossade tomater
Några droppar D´Elidas chilisås
5 dl stark grönsaksbuljong (el. kyckling)
½ kruka persilja
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Finhacka lök och vitlök och riv moroten. Fräs på i kastrullen tills löken blivit genomskinlig. Slå på tomatkrossen, buljongen och några droppar chilisås. Sänk värmen, låt soppa koka ihop ca 10 min. Finhaka persilja och lägg ner precis på slutet. Smaka av med salt & peppar. Servera med gratinerade ost toast.

Bröden är bredda med ett tunt lager dijonsenap, några ostskivor, persilja och flingsalt, rostade i ugn på 225 grader ca 5-8 min.

Lämna ett svar till Anna J Avbryt svar