Jag glömde ju att lägga ut bilder från i fredags då jag hittade de fina köttetpå citygross som vi skulle grilla samma kväll. Ett par bitar texas steak och även kotlettspjäll blev det. Detta grillades framåt småtimmarna och de var riktigt gott kan jag upplysa om. Texas steaken var ca 1cm tjocka skivor av fin-fin fransyska. Grillas lätt på var sida för att behålla mörheten. Kotlettspjällen tog lite längre tid så dom åkte på först av allt. Krånglade inte till de med nån speciell marinad utan körde på vår ”vanliga”.

Skar upp färska majskolvar i bitar och penslade även dessa med marianden. Kulpotatis åkte ner i en ”båt” av folié och fick stå på grillen ca 35-40 min med lite olja och goda kryddor! Och sist av allt åkte skivor av baguetter på med vitlök, olivolja & flingsalt. Sååå in i nordens gott allting! Och med en hemmagjord bearnaisesåssom gjorde pricken över i:et somande vi gott sen! 😉


Fina köttbitar!


Kulpotatis i folié.


Färsk majs penslad med marinad.


Hungriga!!?


Och medans man väntar på grillen kan man alltid roa sig med att kladda ner sig med några grillade marshmallows! 😉

13 svar till ”Grilltallrik med Texas Steak & Kotlettspjäll”

  1. Martina J profilbild

    Är potatisen förkokt eller läggs rå på grillen?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Martina!
      Potatisen är helt rå! därav 35-40 min på grillen. Men självklart kan du förkoka och bara värma eller få grillyta på grillen om du vill.
      /Linda

      Gilla

  2. Jojo profilbild

    OM jag blev sugen? Synd att man har en lägenhet och dålig studentekonomi.. Längtar tills jag blir äldre!

    Gilla

  3. Anki profilbild

    Grillat är godast, det ser man ju… Grillade marshmallows borde man göra oftare, det är en höjdarefterrätt.

    Gilla

  4. Linda - Cupcakesfluffan profilbild

    Ser så gott ut, nu blir jag allt sugen på att grilla lite kött

    Gilla

  5. Emmas Kök profilbild

    Härligt! Måste också grilla nån dag framöver 🙂

    Gilla

  6. Matilda profilbild

    grillade marshmallows mellan två mariekex är såå gott 😀

    Gilla

  7. Matvraket profilbild
    Matvraket

    Texas Steak… Berätta mer snälla. Skivor av fransyska? Jag har aldrig riktigt gått till det med fransyska på grillen. Well, hel fransyska i en väldigt lågt tempererad grill under lång BBQning har jag haft framgång med, men de biffarna du pratar om…. Berätta!! 🙂 Vad gör dem Texas?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Matvraket!
      Ha inte för stora förhoppningar nu. Namnet texas-steak döpt av Citygross har jag ingen aning om varför! Texas har inget med fransyskan att göra och ingen kryddning/marinad fanns heller. Ska jag tolka de själv så betyder de mer att det är en fin bit nötskiva som du får hotta och krydda upp ”Texas-style” helt själv! Men en fin bit fransyska är aldrig fel på grillen. Den är dock väldigt mager så snabbt, kort & pensla, pensla, pensla!! Sen e de klart! Precis en sån bit nöt vill JAG ha på grillen. De flesta vill ju ha insprängt fett, men inte jag, å då måste ju smaken va som baken! 😉
      /Linda

      Gilla

  8. Martina profilbild

    Visst var köttet gott! Köpte också det på citygross och vi var helnöjda. Testa deras clubstek också, den var faktiskt ännu bättre fast tjockare då förstås.

    Gilla

  9. Mor-Mia profilbild

    Vilka härliga sensommar bilder du bjuder på!

    Gilla

  10. M profilbild

    Oj hur gott såg inte det där ut? 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect