Idag gjorde jag en himla god kladdkaka med ett täcke av dubbelnougat. Receptet har jag gjort många gånger innan, men aldrig med nougat överst. Ni kan ju bara gissa hur gott det blev?! För att bryta av allt mastigt sött så tyckte jag det passade alldeles utmärkt med mintsmak på den mörka chokladen i kakan, men det är naturligtvis en smaksak! Skynda å prova, detta får inte missas bara!! 😉

Det här behöver du :
100 gram smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
50 gram valfri choklad (jag använde mörk 70% med mint) 
Kokos el. ströbröd till formen
2 dubbelnougat

GÖR SÅHÄR :
Smörj en rund springform, gärna med löstagbar kant. Bröa formen antingen med ströbröd eller kokos. Det blir saftigt och gott med kosos. Smält smöret och ställ åt sidan medans du vispar upp ägg och socker med vanlig handvisp. Du behöver bara vispa ihop så det blandar sig. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och hacka choklad och rör ner sist av allt. Grädda i 175 grader ca 20 min, inte mer! Ta ut kakan och hyvla över dubbelnougaten med en osthyvel. Det går enklast om nougat har legat i kylen nån timme innan. Låt nougaten smälta och bred ut den över hela kakan. Täck med plastfolié och ställ in i kylen så får du en perfekt kladdig kladdkaka! 😉 Serveras med fördel dagen efter.  


Chokladen och nougaten till denna kladdkaka! Du kan naturligtvis välja en annan smak på den mörka chokladen eller helt naturell. Nougat kan också bytas ut mot t ex.  odense nougat.


Jag bröar formen med kokos, det blir saftigt och gott!


Dubbelnougaten hyvlas med osthylven över kakan medans den är varm.


Gott, gott!! Och allra godast efter nån dag i kylskåpet.


MMmmm…. 😉

50 svar till ”Kladdkaka med Nougat”

  1. SAn profilbild

    Mums vad gott det ser ut! 🙂

    Gilla

  2. Linda profilbild

    Låter hur gott som helst och måste absolut bakas här hemma 🙂

    Gilla

  3. Karin profilbild

    Snålvattnet rinner i mungiporna MEN jag räknar kolhydrater så det är bara att glömma 🙂

    Gilla

  4. Fredrik profilbild

    OMG! Dubbelnougat har jag vart beroende av så länge den har funnits 🙂 Borde ju också funka lika bra med Odense-nougat eller hur? Om jag inte missminner mig är den inte lika söt…

    Gilla

  5. Wojtan profilbild

    Hej linda

    Om du visste hur GLAD jag blev i morse när jag läste din kommentar hos mig.
    Det var nästan så att det rann tårar!
    Att få så mycket beröm gjorde mig riktigt gott och att det dessutom var från dig, du som är min stora matfotoidol, gjorde det hela ännu bättre.
    Jag tackar från djupet av mitt hjärta.

    Kram Åsa

    Gilla

  6. Lisa - Sockerrus profilbild

    Mintchoklad och nougat låter som en riktigt god kombination =) Har dock inte testat den men det borde jag göra. Funderar på om man kanske kunde göra den kombinationen i cake balls.. Hm.. Får testa helt enkelt. Tack för inspirationen =)

    /Lisa – Sockerrus

    Gilla

  7. Hanna profilbild

    Mmmm, vad gott det ser ut! Måste helt klart testas!

    Gilla

  8. Yasemin profilbild

    Ahhh ljuvligt gott. Älskar nougat.

    Gilla

  9. Tess profilbild
    Tess

    ser verkligen ruskigt gott ut!!!

    Gilla

  10. Cutecakes-Paulina profilbild

    Ahh, ser fantastiskt gott ut!! Och nougaten får en så fin form ovanpå!

    Gilla

  11. Emma profilbild

    Vad gott det låter! 🙂

    Gilla

  12. Anna J profilbild
    Anna J

    Alla varianter av kladdkaka sparas för att testas. Tack för att du inspirerar så!

    Gilla

  13. Tessi profilbild
    Tessi

    Mmmm låter hur gott som helst!!

    Gilla

  14. Matilda profilbild

    ooh ser riktigt smarrigt ut 😀

    Gilla

  15. Lilla Kompisen profilbild
  16. vonskareng profilbild

    nu blev jag plötsligt hungrig…hmm..

    Gilla

  17. Mona profilbild
    Mona

    Tack för tipset! 😀 Låter helt underbart gott… Bakade själv kladdkaka häromdagen. Denna gången testade jag att ha bitar av daim i kakan och det blev helt fantastiskt! Jag älskar daim och varje gång man hittade en daimbit blev man lycklig 🙂

    Gilla

  18. Sophie profilbild

    Skulle iofs tro att kakan är mkt godare om den äts direkt när den är varm.

    Gilla

  19. tilda profilbild

    Men gud så gott det ser ut alltså.
    Jag måste genast pröva på detta hemma.:D
    Kladdkaka är min favorit!

    Gilla

  20. Deniesé profilbild

    Gu va gott det där såg ut då! 😀

    Gilla

  21. Linn profilbild
    Linn

    Mjölk och bakpulver? Är det mjöl och vaniljsocker? =)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Linn!
      Mjölk och bakpulver brukar vara väldigt sällsynt i kladdkake-recept! 😉
      /Linda

      Gilla

  22. veronica profilbild
  23. Fru Matglad profilbild

    Fy attans…måste komma ihåg att köpa nougat…=)
    Kram!

    Gilla

  24. Evelina profilbild

    Det riktigt vattnas i munnen på mig!

    Gilla

  25. krillan profilbild

    ser jättemumsigt ut. Måste bara få fråga vart du har köpt dom gulliga tallrikarna?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Krillan!
      Dom hittade jag i en presentbutik (sommarbutik) här i Borgholm. http://butikoland.se Där finns iaf. kontaktinfo om du vill veta mer.
      /Kram Linda

      Gilla

  26. krillan profilbild

    Tusen tack för ditt snabba svar ❤

    Gilla

  27. Josefine profilbild

    mums, det där receptet måste jag prova 🙂

    Gilla

  28. CAPSLOCK HETER JAG profilbild

    DEN HÄR KLADDKAKAN VAR GOD.

    Gilla

  29. Linn profilbild
    Linn

    Du har skrivit det i beskrivningen nämligen… ; ) Men kakan var ruskigt god hälsar hela familjen!

    Gilla

  30. Katarina =D profilbild

    Åh det ser verkligen jättegott ut!! Måste prova =D

    Gilla

  31. Cicci profilbild

    Aah, gud vad gott det ser ut!! 😀

    Gilla

  32. Muuki profilbild

    Ååååh, vad det ser gott ut. Måste nästan prova det själv 😀

    Gilla

  33. Tigerhonan profilbild

    Mums vad gott det ser ut! Lätt att göra också 😀

    Gilla

  34. Katrin profilbild

    Åh mums vilket toppenrecept! Verkar supergott, ska jag absolut testa! TACK =)

    Gilla

  35. Sandra profilbild

    Gud så goda ”bilder”, Känner riktigt för att testa:)

    Gilla

  36. Lovisa profilbild

    Ska ta o pröva det 😀 Har skrivit ned receptet nu 🙂

    Gilla

  37. Rebecca profilbild

    Mums, ser väldigt smaskigt ut ! 🙂 Häromdagen bakade jag själv kladdkaka, men med Nutella på. Jättegott 😀

    Gilla

  38. Jordan profilbild

    I recently tried to make Kladkaka twice and they were both disaters :/ The first time I forgot to put in the flour, the second time the cake caved in when I took it out of the oven. I am such a bad cook its not even funny!

    Gilla

  39. Florence profilbild

    Hej! jag tänkte baka din ljuvluga kladdkaka här med nougat. Men jag hittade inte i receptet hur mycket mjölk man skulle ha i!

    Väntar på svar! Sugen på att baka=)

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Florence!
      Förlåt mitt stavfel, det ska inte vara mjölk som de står i beskrivningen, det är MJÖL jag menar!
      /Linda

      Gilla

  40. Emelie profilbild

    Ser verkligen jättegott ut!

    Gilla

  41. Hedda profilbild

    ÅH gud vad gott det såg ut!!! Den måste jag göra 😉

    Gilla

  42. Alexandra profilbild
    Alexandra

    Har precis satt in min kladdkaka i ugnen och den ser hur god som helst ut!! 😀

    Gilla

  43. fanny profilbild

    Gud vad gott det här ser ut! Jag är en sånn människa som älskar effterrätter och jag tänkte göra denna till ett kalas så jag undrar hur många räcker kladdkakan till? (:

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Fanny!
      Räkna 8 bitar / kladdkaka!
      /Linda

      Gilla

  44. Camilla profilbild
    Camilla

    Hej! Det står i texten att man ska tillsätta bakpulver. Är det rätt eller fel?? Tänkte bara eftersom din kaka ser ganska hög ut.

    /Camilla

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Camilla!
      Ursäkta, men det är jag som skrivit fel i beskr. Följ ingrdienslistan så blir det rätt. Ingen bakpulvet – vaniljsocker ska de stå! 😉
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Matilda Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect