
Det är många av er läsare som står i köket och donar idag har jag förstått, och vad är väl bättre än en bakdag när vädret är lite grått. Alldeles nyss tog jag ut denna paj med massa goda grönsaker och lite skinka i. En perfekt matpaj när man behöver rensa lite i kylen också. Ta vad som bjuds av en slatt här och en slatt där så blir det bra! 😉 En primörpaj med goda sommarsmaker och västerbottensost, varsågoda! Nu ska jag kila iväg och jobba lite…
1 sats pajdeg;
200 gram vetemjöl
150 gram smör
2 msk vatten
GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen med fingrarna. Tryck ut degen i en pajform och täck med plastfolié. Ställ in i kylen medans du fixar fyllningen.
Fyllning :
200 gram rökt skinka el. kassler
1 bukett broccoli
3 späda morötter
100 gram sockerärtor
1 medelstor knipplök
½ röd paprika
4 ägg
2 dl gräddmjölk
150 gram riven västerbottensost
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skölj och dela broccolin i små buketter. Skala morötterna och skär i mindre slantar. Skölj sockerärtorna. Förväll grönsakerna lätt i kokande vatten, lägg i sockerärtorna sist. Bara nån minut blir alldeles lagom. Häll vattnet och och låt dom rinna av. Skär löken och paprikan fint. Skär skinkan i bitar. Tryck ut pajdegen i en springform. Fyll formen med skinkan och grönsakerna, varvat med osten. Vispa ihop ägg & gräddmjölk, salt & peppar och häll över formen. Grädda i 175 grader ca 50 min.

Lite smått och gott som fanns i kylen, perfekt till en lite somrigare matpaj.




Lämna en kommentar