Ni är verkligen fullkomligt grilltokigt just nu!! Jäklar i min låda va ni söker på grillat, grilltips, grill-tillbehör, grillsåser, grill + tilltugg och ja gud vet allt! Ni tycker säkert de varit lite mycket jordgubbar & tårtor på sistone så här kommer ett hett grilltips till alla er grill-tokiga därute!

Tycker ni om grillat? (glöm att jag frågade) 😉 Tycker ni om fetaost?
– Ja, dåså, då ska ni lyssna nu!

Fetaost-båtar är nog de mest simpla och godaste man kan göra vid sidan om den grillade köttbiten, kycklingen, revebenen etc. Att grilla en ”båt” är bus-lätt!

Plocka fram mazarinformarna från baklådan. Fyll formarna till hälften med fetaost, ringla över en fin olivolja, dra några varv med pepparkvarnen och flingssalt över de! Nyp ihop formarna till små båtar! KLART!! Ställ på grillen samtidigt som köttet och låt osten få bubbla ihop sig i värmen med oljan och kryddorna. Formarna tål värmen bra och de blir inte svart i botten så va inte rädd för värmen. Servera tillsammans med det övriga du har på grillen! Passar till allt vågar jag påstå! Men om jag måste välja så väljer jag kyckling eller en fin bit nötkött tillsammans med en krisprig sallad med lite frukt & balsamico! 😉


Jag föll direkt för denna ekfats lagrade fetaost. Vädligt mycket mer ”ost-smak”. Påminner lite om grillad haloumi i smaken. Mörk, djup och vällagrad! Riktigt god på grillen!


Förberedelsens timme…


På grillen… När fetaosten börjar bubbla ihop med oljan och kryddorna då är det inte långt kvar… 😉

14 svar till ”Grillade Fetaost-BÅTAR!”

  1. cathrin profilbild

    Åh vilket underbart tips!

    Gilla

  2. Anki profilbild

    Vilken tur, vi ska grilla kyckling i morgon så vi kan testa dessa då. Det borde väl funka även om man har elgrill (så klart det gör dum fråga)?

    Gilla

  3. Maria profilbild

    Åh jag älskar fetaost! Härligt tips. Bor dock i lägenhet utan grillmöjligheter för tillfället. Men om några veckor är det hus! Då ska detta testas!

    Gilla

  4. Ulla profilbild
    Ulla

    Jäk**r så gott! Ska absolut testas. Vart får du allt ifrån Linda ❤
    "Grillade" jordgubbar & vitchoklad (hittade inte vit toblerone) sist, jättegott till glassen och uppskattat!

    (Passar på att lämna tips på en enkel men mkt god grillsås:
    Orients Mango Chutney HOT (Hemköp) och creme fraiche, lika delar och sen i med mer om du vill ha starkare/svagare, slog tom ut tzatzikin…..)

    Gilla

  5. Malin.T profilbild

    Vi älskar fetaost och har oxå fallit för den eklagrade. Dessa båtar måste vi garanterat prova, så enkelt och det låter sååå gott! Ikväll så är det dock dags för din Pulled pork- den dragna grisen, ska bli jättespännande!

    Gilla

  6. Annika profilbild
    Annika

    Mmm, så gott det såg ut! Nu blev jag sugen på mat! (Och klockan som bara är 07:10…) Kniper du ihop dem helt så att de liksom stängs eller bara i ”kanterna”?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Annika!
      Du bara nyper ihop två kanter precis som på bilden. Då ser du hela tiden hur de ser ut på grillen också!
      /Linda

      Gilla

  7. Chezsofia profilbild

    Visst är det härligt med grillat! Så skönt med sommar =) Grillad fetaost låter toppengott. Den ekfatslagrade Feta osten är dessutom lite extra god.

    Jag önskar dig en skön sommar med massor av god grillning! /Sofia

    Gilla

  8. Fridas kök profilbild

    Du kommer alltid med så bra tips, Linda! Det här ska jag verkligen testa. 🙂 Har hört att fetaost lagrad på ekfat ska vara ”den godaste” fetaosten. Men har aldrig hittat den i affären, men nu vet jag i alla fall att det är Fontanas ost jag ska leta efter.

    Gilla

  9. Martina profilbild

    Vilket härligt tips, älskar fetaost. Brukar själv använda Zetas fetaost men den där varianten kanske man ska pröva.

    Gilla

  10. Cecilia profilbild

    det här såg gott ut! vidarebefordrade genast länken till mamma som är i gång med att styra upp sommarens grillfest med helgrillad gris 🙂

    Gilla

  11. Trebarnmamman/Anna profilbild

    Jag brukar göra likadant fast på folie där jag har även lagt dit några skivor/biotar av cocktailtomat, fefferoni, rödlök och kanske några skivor av en fin paprika sen viker jag ihop folien och så på grillen … men jag har alltid använt en sån där platta med feta .. ca 1 platta till 2 personer … gott gotti gott gott !!!!/ anna

    Gilla

  12. sofie/mumsfillibaba profilbild

    oJ! vAD GOTT! Måste jag testa! Tyvärr inte så mycket grill när man bor i lägenhet….;(

    Gilla

Lämna ett svar till Martina Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect