BLT. Bacon. Lettuce. Tomato. Enligt mig den godaste ”ta-med-sig-smörgåsen”. Perfekt under bilresan tack vare det behändiga formatet. Och dessutom matig och mättande. Nu sätter snart midsommartrafiken igång ordentligt här på ön. Långa bilköer med fullpackade semesterbilar, och alla vill komma fram i tid, barnen är otåliga och det blir lätt stressigt. Förbered resan och packa med en rejäl matsäck, kalla drycker och sysselsättning till barnen och kör försiktigt!! Ja, välkomna hit nu alla midsommarfirare! Själva har vi tänkt stanna hemma och njuta av lugnet i Öjkroken med goda vänner. Vi ska duka upp långbord med sill & färskpotatis och såklart jordgubbstårta! 😉 Vad har ni för planer för midsommar??

4 rejäla BLT Club Sandwich
Det här behöver du :
6 skivor franskbröd, färskt eller rostat
200 gram grillad kyckling
2 pkt bacon, knaperstekt
Isbergssallad
Tomat
Majonäs, å den ska va hemmagjord! 😉

GÖR SÅHÄR :
Bred majonäs på brödskivorna. Gör två hela smörgåsar med tre skivor bröd till varje. Fyll med kyckling, sallad, brödskiva, bacon & tomat och en tredje brödskiva. Skär bröden diagonalt så du får fyra trekanter.

Majonäs (ca 400 gram)  : 2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1½ tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm vitpeppar
4 dl rapsolja

GÖR SÅHÄR :
Vänd ner ner alla ingredienserna utom oljan i en skål. Tänk på att alla ingredienser bör ha rumstemperatur. Droppa ner oljan försiktigt under kraftig vispning, Skulle du misslyckas och majonäsen blir som vatten i konsistensen, börja om med en äggula i en ny skål, tillsätt den ”vattniga” majonäsen lite i taget under kraftig omrörning/vispning så brukar den tjockna.

TIPS :
* Smaksätt din majonäs med curry om du tycker om det. Jag föredrar hellre vitlök.


Det godaste ingredienserna i en BLT Club Sandwich; Knaperstekt bacon, isbergssallad, tomat, grillad kyckling & hemmagjord majonäs.

23 svar till ”BLT Club Sandwich”

  1. @Receptomaten profilbild

    Ojoj så rätt! Tillsätt en solig strand och där har vi vår midsommar 🙂 Mao inga större äventyr..

    Gilla

  2. Anne profilbild

    Ja, nu blev jag lite sugen på att åka till Öland 😉 Våra midsommarplaner är annars middag (säkert med grillning) hos våra kompisar. Mys-sommar 🙂

    Gilla

  3. Slickepotten profilbild

    Åh så gott, BLT är min favritmacka.
    Midsommar blir enligt tradition grillning hos min bror. Jag har fått ansvar för efterätten så jag jag sitter här och klurat på bra som är lätt att ta med 🙂

    Gilla

  4. Boel profilbild

    Fantastiskt gott! Älskar också BLT, otroligt bra macka… Jättefina bilder!

    Gilla

  5. Emmas Kök profilbild

    Jag håller med dig! BLT är den perfekta utflycktsmaten som funkar i alla situationer. Nästa gång ska jag göra dessa smörgåsar när vi åker iväg!

    Gilla

  6. Cia profilbild
    Cia

    Hej´

    Jag brukar vändsteka ägg, där man har ”pickat ”sönder gulan
    Knapersteka bacon
    Packa ner i olika burkar

    Ta med isberssallad, ägg, majonäs, bacon & Ciabata som picnic eller påå stranden & ”bygg” mackan där.

    Enkelt & behändigt + att man slipper smör, korv ost m,m som lätt blir geggigt

    /Cia

    Gilla

  7. Emma profilbild

    BLT är en macka som går hem hos oss 🙂 Det var längesen nu, blev riktigt sugen av dina bilder!

    Gilla

  8. Mia profilbild

    Vad det ser gott ut! Vi ska vara hemma, hela släkten kommer hit! Det ska bli trevligt… ;D

    Kram Mia

    Gilla

  9. Loulas Kök profilbild

    Vi skall till Buda Sand nästa onsdag. Några dagar före det tar vi nån camping på vägen. Skall bli så kul att komma ut med husvagnen. BLT mackan ser ju riktigt underbar ut. Tack för tipset, nu vet jag vad vi tar med oss!
    Hoppas ni får en härlig midsommar. Vi firar vår hemma och åker efter det.
    Kram!

    Gilla

  10. Fru Matglad profilbild

    Har faktiskt aldrig gjort majonäs själv…ska jag skämmas nu? Men nu har jag garanterat ett bra recept!
    Kram

    Gilla

  11. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Mmm…supersmaksigt!!! Vi drar till skånska östkusten och firar i familjens sommarhus. Ska bli sååå härligt!!

    Gilla

  12. Anna J profilbild
    Anna J

    Mmmmm, goda mackor!

    Min midsommarafton blir som den brukar – sillunch hos pappa och på kvällen kubb och brännboll samt korvgrillning hos några kompisar.

    Trevlig midsommar till dig Linda med familj!

    Gilla

  13. Andreas profilbild
    Andreas

    En BLT med kyckling ar inte langre en BLT utan en CLUB SANDWICH….

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Andreas!
      Så sant, men därav rubriken också!
      /Linda

      Gilla

  14. Malin.T profilbild

    Mmmm, club sandwich, den godaste jag nånsin ätit var på Bali för hundra år sen, helt underbar! Det är något jag sällan tänker på att göra som matsäck men på våra hundutställningar tex skulle det ju vara toppen!

    Gilla

  15. Pedroca profilbild

    håller med att det är en fantastisk macka…tänk att jag postade samma recept, samma dag på min nystartade blogg. Ser riktigt matiga och goda ut!!! Själv tog jag en 1/2 tsk liquid smoke i min hemmagjorda majo och det gav det en jätte god rökig smak.

    Gilla

  16. Ola profilbild
    Ola

    Planen är att sitta vid linafallet i midnattssolen och njuta av utsikten med en kall öl i ena handen å du vet det andra i den andra 😉

    Gilla

  17. annamaria profilbild

    Men gud vad konstigt! Berättade precis för maken att jag var så sugen på Chicken sandwich – ser sen precis din goa macka. Exakt. Med hemgjord majjo. Mmmmmmm…det ska jag fira in min kommande semester med om 2 veckor.

    Gilla

  18. Crazyangel [mamma till Milton&Viggo] profilbild

    sitter precis å mummsar på en 🙂

    Gilla

  19. […] som man kan använda som bas i oändligt många rätter. Jag hittar mitt recept hos Linda på kryddburken. Vickan på matplatsen har också ett trevligt recept. Hon använde mer dijonsenap än jag […]

    Gilla

  20. Ängeln profilbild
    Ängeln

    I både Storbrittanien och USA tycker de om att krydda dessa godingar med en aning ketchup eller worcestershiresås, kan inte annat än att instämma med att det är en utmärkt idé! Tack för receptet! 🙂

    Gilla

  21. Nike profilbild
    Nike

    Vilka kryddor till kycklingfilén är att föredra? Nåt bra sätt att skära upp den?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nike!
      Kryddningen jag brukar använda till grillade kycklingklubbor är himla gott till kycklingen i dessa mackor! https://kryddburken.se/2010/01/09/grillade-kycklingklubbor-godaste-kryddningen/
      Enklast att skära upp är att först trycka till dom lite lätt, stick ner grillpinnar på var sida och sedan skär ett diagonalt snitt.
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Malin.T Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect