Härligt frasiga tarteletter fyllda med den godaste champinjonröran ever!! 😉
Med lite sting av chili blir dessa munsbitar en perfekt aptitretande förrätt som passar lika bra till en mysig grillkväll som till buffébordet som en liten sidorätt. Brukar ni använda såna här färdiga tarteletteformar eller krustader? Vad har ni isåfall för favoritfyllning? Jag brukar använda de mindre krustadformarna och göra en likande champinjonröra samt toppa med en gnutta sambal oelek, det är också grymt gott, fast dom är lite mindre och passar bättre som drinktilltugg än som förrätt.

10 st
Det här behöver du :
300 gram färska champinjoner
2 tsk vetemjöl
2 msk smör
1½ dl grädde
1 msk D´Elidas chilisås
Salt & nymalen vitpeppar
1 kruka gräslök
2dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Skär champijonerna i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills de har vattnat ur sig och krymp något. Pudra över vetemjölet och tillsätt sedan en klick smör, grädden & chilisåsen. Låt allt få puttra ihop på svag värme någon minut. Smaka av med salt & vitpeppar. Häll upp fyllningen i formarna. Toppa med finklippt gräslök & riven ost. Gratinera i 225 grader ca 10-12 min.


Tarteletteformar är tacksamma till mycket. Det är en liten pajform av antingen smördeg eller mördeg som du enkelt kan fylla både med matigt innehåll men också med frukt & bär till dessert. Formarna kan användas direkt som dom är eller gratineras i ugn med nån god fyllning.


Fyll tarteletteformarna generöst med röran.


Toppa med riven ost och finklippt gräslök! Gratinera i ugn ca 10-12 min i 225 grader. Kan ätas både kalla och varma.

Se även recept på :
Krustader & små drinktilltugg >>

17 svar till ”Tarteletter fyllda med het Chili & Champinjonröra”

  1. Gith profilbild
    Gith

    sällan jag gör förrätt, oftast vid nyår.
    Krustader är gott, favoritfyllning är räkor (räkstuvning, räkröra) …. ÄLSKAR räkor helst stora!

    Gilla

  2. Malin profilbild

    Guuhuuuud vad gott! 😀

    Gilla

  3. wojtan profilbild

    Hej

    Det ser väldigt gott ut.
    Detta måste jag prova.

    Ha en fin helg.
    Kram Åsa

    Gilla

  4. Matilda profilbild

    blir det jättestarkt eller kan man ta bort chilisåsen?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Chilisåsen är inte tokstark, men du kan ju minska på mängden lite till 1 tsk, eller utesluta helt om du vill! Isåfall riv ner en klyfta vitlök! 😉
      /Linda

      Gilla

  5. Slickepotten profilbild

    Det ser toksmarrigt ut!

    Ha en skön helg!
    / Slickepotten

    Gilla

  6. Lisa profilbild
    Lisa

    Blev grymt sugen på sådan. Minns att min mamma alltid gjorde tarteletter förr, både på julbordet och vid andra festliga tillfällen. En tradition som borde tas upp igen!

    Gilla

  7. Sofia profilbild
    Sofia

    grymt fint, vill prova men jag förstod inte riktigt formarna? hur gör du dessa som du sedan häller fyllningen med? hoppas på svar

    Gilla

  8. Karin profilbild

    Det här låter verkligen som nåt för mig! Du vet ju hur galen jag är i förrätter och plockmat. Tack för tipset! 🙂
    Kram Karin

    Gilla

  9. Emma profilbild

    Det här ser så himla gott ut! 🙂 Du har alltid så fina bilder.

    Gilla

  10. Helena S / Bara en kaka till profilbild

    Det här passar perfekt på buffén ju! 🙂

    Gilla

  11. Kristin profilbild

    Hej!

    Ser jätte gått ut, får ta och testa någon gång, men tips på något man kan andvända istället för champinjoner för de som inte tycker om det?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Kristin!
      Istället för champinjoner kan du göra en röra med purjolök & skinka, eller en vegetarisk med broccoli & schalottenlök!
      /Linda

      Gilla

  12. […] som var nära att lyckas, men ändå så långt ifrån… Jag föll för ett tips i Kryddburken för några dagar sedan, och ”jag bara måste prova”-känslan har nu gnagt en tid. […]

    Gilla

  13. […] jag i lite chilipeppar. Skall dock försöka få tag på chilisåsen eftersom hon som hittat på receptet verkar använda chilisåsen väldigt ofta. GillaGillaBe the first to like […]

    Gilla

  14. Booby profilbild
    Booby

    hej!
    tack för en mysig blogg.. 🙂
    undrar var jag får tag på färdiga Tarteletteformar? sen tänkte jag om du kunde tipsa om bra plockmat till en babyshower?

    tack för en fin blogg
    bobby

    Gilla

Lämna ett svar till Slickepotten Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect