Äntligen! Då var de min tur att lyckas med dessa muffins! Jag gjorde ett gäng i måndags men de blev pannkaka och allihop flöt ut… Ni som följer mig på facebook, ni vet hur dom ser ut också! 😉 Dom här blev mycket finare iallafall; Munkmuffins var en fiffig uppfinning! Påminner lite i smaken om ”kammar” som gammelfarmor gjorde när jag var liten. De var nån friterade historia doppad i socker om jag inte minns fel?

18st normalstora muffins
Det här behöver du :
200 gram mjuk rumsvarmtsmör
2½ dl strösocker
2 ägg
är behöver du :

5,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ msk finmalen muskotnöt
1 krm bikarbonat

2½ dl mjölk

Garnering :
Smält smör + socker & kanel

GÖR SÅHÄR :
Vispa smöret & socker vitt & poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget, vispa under tiden. Blanda ihop mjöl, bakpulver, muskot och bikarbonat och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt mjölken sist av allt. Använd en muffinsplåt eller silikonform. Jag har dessutom små pappersformar i silikonformen. Fyll till 3/4 med smet, grädda i 170 grader (varmluftsugn). ca 20 min. Vänd upp dom försiktigt ur formarna. Pensla med smält smör och doppa i socker/kanel.

Recepetet är hämtat från Helena Ljunggrens matblogg


Jo, de blev lite bättre med en silikonform till dessa muffins! Mitt försök i förgår gick åt skogen, ja ni vet… 😉


Supergoda är dom verkligen, och speciellt med muskot i!

29 svar till ”Munkmuffins …Äntligen!”

  1. Soffi profilbild
    Soffi

    Kanske därför jag inte blev såååå impad av dem, hoppade både muskot o bikarbonat 😉

    Gilla

  2. Kari Receptomaten profilbild

    Nämen vad smarr! Minns att mormor gjorde något liknande och bara bilden din väckte minnen 🙂

    Under hur jag ska få frugan att baka.. 😉

    Gilla

  3. Anne-Mari profilbild
    Anne-Mari

    Såna här brukar jag göra glutenfria. Fast utan muskot men med en stor klick äppelmos inuti. Det gör dem ännu mer munklika för mig som alltid älskat äppelmunkar men nu inte kan äta dem längre. Snyft… ;-D

    Gilla

  4. Anna mitt i maten profilbild

    Se där! De blev ju jättefina (inte alls lika toppiga som mina blev)

    Gilla

  5. Bland mina kokböcker profilbild

    Låter riktigt gott!

    Vilken fin blogg du har! Ska sätta mig en stund och titta runt hos dig.
    Själv är jag en alldeles ny matbloggare 😉

    Gilla

  6. Tess profilbild
    Tess

    receptet skrivs genast ut så det finns lättillgängligt när tillfälle ges!!! tack för inspirationen!

    Gilla

  7. Sandra profilbild
    Sandra

    Ser väldigt läckert ut! Kanske går likabra att göra i pappersformar satta i en muffinsplåt?

    Gilla

  8. Nena profilbild

    dem blev ju riktigt bra, hoga och pluffiga, jatte duktigt:)
    Kramar fran varma Italien:))

    Gilla

  9. Emmas Kök profilbild

    Ooo de ser riktigt goda ut!!

    Gilla

  10. I Nadjas kök profilbild

    De ser helt fantastiska ut! Detta recept tar jag med mig mer än gärna.

    Gilla

  11. Jennie/vanilla sky profilbild

    Riktigt fina! Och dom ser verkligen urgoda ut smask

    Gilla

  12. donnasandra profilbild

    Ser otroligt goda ut! Vill fylla dem med vaniljgrädde!

    Gilla

  13. cecilia profilbild

    Men jisses vad det där ser gott ut!! Måste komma ihåg de här 🙂

    Gilla

  14. Billy profilbild

    Vad mumsigt det ser ut 😀 Var hittade du detta recept är det ditt egna?

    Kram

    Gilla

  15. Hanna profilbild

    Mmm, vad goda dom ser ut!!

    Gilla

  16. carolina profilbild

    åh vad goda dom ser ut, två goa saker i en liksom 🙂

    Gilla

  17. Linda - ndaiL profilbild

    De både ser gott och låter gott 😀

    Gilla

  18. Hedvig profilbild

    Åh va gott de ser ut!:D

    Gilla

  19. Maria, Livet med tre profilbild

    WoW.. dom såg verkligen goda ut. Min mormor gör alltid friterade munkar doppade i socker.. underbart goda 🙂 Får nästan ta & prova göra dessa.
    Vet du Linda.. har kikat här många ggr nu men aldrig kommenterat. Du & jag var båda med i ”Ankomst okt -02”.. Har en son som heter Damien. Roligt att kolla hur du & Joline har det 🙂
    Kram på er!!

    Gilla

  20. Lovisa profilbild

    mmmm dom såg goda ut !!!

    Gilla

  21. Anneth profilbild

    Jättegoda var dessa, både jag och maken gillade dem. Är inget fan av muskot annars men lite oväntat var det jättegott i muffins! 🙂 Tusen tack!

    Gilla

  22. Robin profilbild

    Tack för tipset!

    Gilla

  23. eriana profilbild

    ser otroligt gott ut=)

    Gilla

  24. Felicia profilbild

    ÅHHH! Det vill jag verkligen laga 😮

    Gilla

  25. evelina profilbild

    oooh vad gott! Måste ju göras. tack för tipset =)

    Gilla

  26. SAn profilbild

    Oj.. jag dör en skvätt av muffinssug!! :O 🙂

    Gilla

  27. Frida profilbild

    Helt underbart goda. Provade häromdagen och de fick fina ord av släkten.

    Gilla

  28. Jess profilbild
    Jess

    Tror ni man kan gora det har receptet i en rund form istallet for muffinsformar?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jess!
      Javisst borde du kunna göra det!
      Håll lite extra koll på tiden bara, en rund form behöver nog vara inne en liten stund extra + att du kanske kan snka värme 10-20 grader.
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect