Igår söndag gjorde jag två rejäla köttfärslimpor på 2 kilo blandfärs. Så förutom överbliven slottsstek (som kommer att bli köttsoppa på torsdag) finns nu köttfärslimpa både till kvällsmat och pålägg. Perfekt att ha lite förberett när ny vecka sätter in! Smörgåsen ovanför är en av makens absoluta favoriter, han älskar  biffar, köttfärslimpa, hamburgare, tacos, ja färs i alla formen går alltid hem! Och en smörgås med tunt skivad köttfärslimpa, lite gurka och Tony´s krydda, det är grejer de! 😉

Nu till dessa köttfärslimpor. Jag experimenterade lite med smaksättningen. I vanliga fall brukar jag ha rejält med råriven gul lök i, massor med lök!! Den här gången blev det ingen lök alls, utan en burk röd pesto (Jamie Oliver). Jag har nog hittat en ny favorit måste jag säga. Man behöver ju nödvändigtvis inte göra köttfärslimpa, de går ju alldeles utmärkt att rulla goda biffar med pesto också!  Smaken blev riktigt lyckad och jag kommer göra detta fler gånger! Vad brukar du ha för smaksättning i köttfärslimpa?

Det här behöver du  :
1½-2 kilo blandfärs
1 burk Jamie Oliver röd Pesto
1 msk potatismjöl
2 ägg
1½ dl vatten
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Forma till två limpor. Lägg på plåt på bakplåtspapper. Skaka ur burken med pesto med lite vatten och nån tesked soya. Pensla på limporna. Grädda i 200 grader ca 50-60 min.


Röd pesto är gott till så mycket. Ugnsbakad lax med röd pesto är riktigt gott. Eller pestolasagne, röd pesto pasta… Jag har fler sorter av pesto kvar att testa så det kommer mer recept vad de lider! 😉


Jag penslade limporna med de som blev kvar i pesto-burken, omskakat med lite vatten och soya före gräddning.


Färdiga köttfärslimpor!


Grymt god smak med röd, pesto! Detta måste ni prova!

19 svar till ”Pesto Köttfärslimpa, en ny favorit!!”

  1. Gith profilbild
    Gith

    Ska absolut provas, ser jättegott ut.
    Dina bilder & recept är fantastiska 🙂
    Älskar att få tips på nya rätter, men framförallt få tips på nya kryddor och kryddningar…

    Gilla

  2. sussi hägg profilbild
    sussi hägg

    Jag är övertygad….det här får det bli i veckan 😉
    såg grymt gott ut….
    Här blir det grillat i värmen , vi har 24 och sol 😉
    Hoppas du får en fin kväll ❤
    Kram Sussi

    Gilla

  3. Josefin profilbild

    t är låter helt fantastiskt gott! Hur mycket är det i en sådan där pestoburk? 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Josefin!
      Det är 190 gram i Jamie Olivers burkar.
      /Linda

      Gilla

  4. Aika profilbild
    Aika

    Åh vilket bra tips! TACK!!!!!!!

    Gilla

  5. Anki profilbild

    Det var evigheter sedan vi gjorde köttfärslimpa. Brukar alltid göra på mors vis och ha ärter och morötter i, det blir riktigt gott. Tror minsann vi får ha det en dag nästa vecka.

    Gilla

  6. Monica profilbild
  7. Lena profilbild
    Lena

    Det lät riktigt gott! själv brukar jag oftast smaksätta med vitlök, dijonsenap och fin hackade gröna oliver, ibland även hackad grillad paprika.Men nu måste jag ju testa röd pesto;))

    Gilla

  8. marie profilbild
    marie

    ser gott ut! Vad innehåller röd pesto?

    Marie!
    Denna röda pesto innehåller soltorkade tomater, basilika, cashewnötter, pinjenötter, parmesan & olivolja…
    /Linda

    Gilla

  9. Cutecakes-Paulina profilbild

    Det här låter jättegott och enkelt att göra! Tack för tipset!

    Tar tillfället i akt att tipsa om tävlingen på min blogg där man kan vinna jättefina cupcakesformar m.m.!

    Gilla

  10. Therese profilbild

    Jag brukar smaksätta min köttfärslimpa med soya, äggula, potatismjöl, senap (ibland), grädde, salt, peppar och sen fyller jag med skinka och ost, så svajnigt gott..

    Gilla

  11. Fru Matglad profilbild

    En favoritkrydda som jag brukar ha i biffar är Chipotle! Det blir en lite annorlunda ”rökig/Stark/Söt” smak…det får du testa om du inte gjort det!…
    Kram

    Gilla

  12. Kari Receptomaten profilbild

    Läckert Linda!
    Jag längtar efter att få laga riktig mat igen och stjäl tipset bums!

    Gilla

  13. Emmas Kök profilbild

    Låter riktigt spännande! Skall testas! 🙂

    Gilla

  14. Malin.T profilbild

    Vad spännande, det måste jag prova! Jag brukar nog inte expremtera med just köttfärslimpa, men fetaost har jag haft i och det blev supergott. Gilla man oliver så är det nog smaskens att slänga i samtidigt.

    Gilla

  15. Smålandsmamma profilbild
    Smålandsmamma

    Vi kör latmansvarianten, nämligen löksoppapulver ;). Det ger såå god smak, barnen älskar det och det är så hiskeligt enkelt och snabbt :D. Emellanåt har vi någon mjukost, typ Cantadou, i mitten som fyllning. Det blir oxå gott.

    Gilla

  16. Karin profilbild
    Karin

    jag brukar ha någon färskost som fyllning, cantadou med kantarell var gott, liksom philadelphia pesto & tomat som vi testade sist. Har även testat mozzarella, gul lök, zucchini och soltorkade tomater (inspiration från bloggen Middagstipset) så nu kan jag inte äta ofylld limpa längre, tycker det smakar för lite…
    Tack för tipset med röd pesto, kanske blir det så nästa gång!

    Gilla

  17. Ida profilbild
    Ida

    Har aldrig vågat köpa hem pesto, trodde av någon anledning att det inte skulle vara så gott, men idag provade jag göra köttfärslimpan och den lär göras många gånger till här hemma kan jag lova… blev super gott :)!!!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Ida!
      Härligt att det smakade! Jo, pesto är gott!
      /Linda

      Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect