Hej på er! Nu har vi vaknat och piggnat till efter en kanonrolig kväll/natt på crusingen med pärlan! 😀 Vi var hemma precis vid midnatt och eftersom hela familjen sov till kl 10 så hjälptes vi åt att fixa ihop lite goda smörgåsar med diverse gott pålägg. Det finns nog inget mer mysigt än just söndagsfrukost med ägg, apelsinjuice, gott bröd och massa pålägg att frossa i. Vi hade några grillade kycklingben kvar också, och så passade jag på att mixa ihop en god majonäs! Nu är man piggelin igen och solen skiner. Ska ta med en kaffekopp och gå ut o sätta mig en stund nu!


Varmrökt lax och hemmagjord majonäs. 

Majonäs ca 2,5 dl
Det här behöver du :

1 stavmixer
1 litet ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alltsammans i mixerbägaren utom oljan. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när majonäsen blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Späd ev med lite mjölk om konsistensen blir för tjock. Smaka av med salt & peppar. Kan inte bli enklare än såhär och mycket godare än majonäs på tub!


Äggsmörgås och tysk jägarkorv.


Kallrökt lax…


Grillade kycklingben


Allerum prästost (som jag vann hos Kardemummagumman), & en god Emilskinka…


Ha en underbar söndag allihopa!!

18 svar till ”Söndag, sovmorgon & en Härlig Brunch!”

  1. Hanna profilbild
    Hanna

    Ååh så gott! Ååh så gott! Magen kurrar!

    Gilla

  2. Fridas kök profilbild

    Vilka underbara bilder! Vill verkligen sticka in handen genom datorn och ta en smörgås! 🙂

    Gilla

  3. Catrin profilbild

    ojojoj det där ser riktigt lyxigt ut!

    Gilla

  4. sotarlena profilbild
    sotarlena

    Oj sånt gott söndagsfrukostbord Du dukat upp! Man blir såå sugen.

    Gilla

  5. Linda Johansson profilbild
    Linda Johansson

    Det såg gott ut!
    Men apropå Emilskinka som pålägg, är det den som säljs i alla affärer i plastförpackning? Den om något borde inte få kallas skinka med tanke på alla e-nr och konserveringsmedel osv (som ”alla” tycks ha problem med om man läser kommentarerna om Scans grillspjut).
    Men eftersom jag undviker såna produkter så har jag inte kollat innehållsförteckningen på länge, de kanske har förbättrat sin produkt? Förut smakade den inte ens skinka och bestod av massa ihoppressat skit.

    Gilla

  6. Marie profilbild
    Marie

    Vilken härlig frukost! Ser ju så gott ut, MUMS! Ha en bra dag i vårsolen 🙂

    Gilla

  7. Anne-Mari profilbild
    Anne-Mari

    Man skulle inte kunna tänkas få bli adopterad??? 😀
    Kunde tänka mig en tur i vrålåket också…

    Gilla

  8. Emma profilbild

    Det där ser riktigt, riktigt gott ut! 🙂

    Gilla

  9. Karin profilbild

    Kan inte annat än hålla med dig. Brunch på söndagarna är toppenmysigt! 🙂

    Gilla

  10. Carro profilbild

    Såg ju himlans gott ut! Måste jag lägga på minnet och allt! 🙂
    Ha en fin söndag!

    Gilla

  11. Martina profilbild

    Jisses va gott det ser ut. Hoppas helgen varit bra med den fina bilen!

    Gilla

  12. Ulla profilbild
    Ulla

    Otroligt…ser tusen ggr godare än hotellfrukost…du har inte funderat på B&B?…skulle lätt boka in varje söndag….

    Gilla

  13. Nette (Kardemumma Gumman) profilbild

    Men guuuuud, skulle vilja typ trycka i mig allt det där!!! 😛

    Gilla

  14. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Mmm…nu blev jag sugen på en kvällsmacka….

    Gilla

  15. Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg... profilbild

    Vilken underbar söndagsbrunch! Fick inspiration till min mat idag när jag såg laxen och majonnäsen och gjorde en sallad på couscous, ugnsstekt lax, kokt ägg, tomat, gurka, sallad och några rejäla klickar hemgjord majonnäs.

    Måste bara fråga varför du tar i oljan droppvis när du gör majonnäs? Jag häller allt i mixerbägaren, kör ner staven i botten och drar igång. Sedan är det bara att dra staven långsamt uppåt. Fungerar prickfritt varje gång!

    Kram!!

    Ann!

    Det gör jag av gammal vana sen tiden då jag inte hade stavmixern, men självklart är det enkare att göra som du beskriver, dock tycker jag att man får bättre koll på tjockleken om man vill ha en krämigare eller mer flytande majo.
    /Linda

    Gilla

  16. Jenny. profilbild

    Åh älskar söndagsfrukostar. Tyvärr jobbade jag i helgen. Men det ska jag ta igen i helgen, då blir det mysfrukost både lördags och söndag. Ha en bra vecka.

    Gilla

  17. enfrisörsdagbok profilbild

    hej följ med oss i en frisörs vardag, allt från tips till skvaller.

    Gilla

  18. wojtan profilbild

    Hej

    WOW vilken frukost!
    Den hade jag inte tackat nej till 🙂
    Dina bilder gör en alltid väldigt hungrig, jag som nyss åt middag.

    Kram Åsa

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect