
Hej på er! Nu har vi vaknat och piggnat till efter en kanonrolig kväll/natt på crusingen med pärlan! 😀 Vi var hemma precis vid midnatt och eftersom hela familjen sov till kl 10 så hjälptes vi åt att fixa ihop lite goda smörgåsar med diverse gott pålägg. Det finns nog inget mer mysigt än just söndagsfrukost med ägg, apelsinjuice, gott bröd och massa pålägg att frossa i. Vi hade några grillade kycklingben kvar också, och så passade jag på att mixa ihop en god majonäs! Nu är man piggelin igen och solen skiner. Ska ta med en kaffekopp och gå ut o sätta mig en stund nu!

Varmrökt lax och hemmagjord majonäs.
Majonäs ca 2,5 dl
Det här behöver du :
1 stavmixer
1 litet ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
Salt & nymalen vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda alltsammans i mixerbägaren utom oljan. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när majonäsen blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Späd ev med lite mjölk om konsistensen blir för tjock. Smaka av med salt & peppar. Kan inte bli enklare än såhär och mycket godare än majonäs på tub!

Äggsmörgås och tysk jägarkorv.

Allerum prästost (som jag vann hos Kardemummagumman), & en god Emilskinka…




Lämna en kommentar