Jag har förmånen att få lotta ut ännu en kolsyremaskin – AQVIA!

EXTRA UTLOTTNING!!  MISSA INTE!!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


Vill du vinna denna svarta kolsyremaskin ska du lämna en kommentar med ett middagstips till alla måndagströtta! 😉 Då säger vi så!! Seså, skynda dig nu! Dragning ikväll klockan 22:00!

Lycka till!

http://www.sparklingwater.se/

177 svar till ”EXTRA utlottning av AQVIA kolsyremaskin!!”

  1. Martina profilbild
    Martina

    På våra ”trötta” måndagar blir det ofta pizza. Efter helgen har man ofta lite rester kvar så det är bara att göra en deg, fylla med vad man har i skåpet, riva lite ost och voila, gott och snabbt. Lite kebabkrydda och creme fraiche så har man en god sås till också.

    Gilla

  2. Åsa/ En Sida Med Mat profilbild

    Jag tipsar om mitt recept på en snabb kalops som inte kräver speciellt stor arbetsinsats. Klart inom en timme och är en bra och näringsrik måltid.

    ”Min Snabba Kalops”

    Det här behöver du till ca 4 pers:

    700 g benfri fläskkarré
    mjöl att vända köttet i
    salt och vitpeppar
    1 stor gul lök
    1½ morot
    1,2 liter vatten
    10 kryddpepparkorn
    2 köttbuljongtärningar
    4-5 lagerblad
    ev colloritsoja för färgens skull

    Gör så här:

    Börja med att skära köttet i stora tärningar.
    Blanda mjöl, salt och lite vitpeppar och bred ut på en tallrik.
    Vänd köttet i mjölblandningen.
    Skär löken i klyftor. Skala moroten och skär i slantar. Inte för tunna.
    Smält en rejäl klick smör i en stor stekpanna.
    Bryn köttet.
    När köttet fått fin färg häller du på vattnet.
    Tillsätt buljongtärningarna, kryddpepparn och lagerbladen.
    Lägg även i löken och morötterna.
    Låt detta koka på medelvärme i ca 1 timme.
    Smaka av såsen. Salta och peppra mer om det behövs.
    Tillsätt soja för färgens skull.
    Om det behövs så red av såsen.

    Servera med rödbetor och kokt potatis.

    Gilla

  3. lisakock profilbild
    lisakock

    Bästa måndagstipset är att ha rester att värma sen helgen (här finns det smörgåstårta…)! Om man nu inte råkar ha det så tycker jag att man ska koka dubbel sats pasta och en ordentlig gryta med köttfärssås med morätter och palsternacka så att man kan göra en pastagratäng senare i veckan! Jag lagar alltid dubbelt så att man kan ha en lugn matkväll senare i veckan…

    Gilla

  4. Jeanette profilbild
    Jeanette

    Själv ska jag göra en enkel fiskgratäng i morron…

    Alaska Pollack
    Grädde
    Senap
    Riven ost
    Salt

    Halvtina fisken, skär i bitar å lägg i form. Salta.
    Blanda senap å grädde (valfri fetthalt) å häll över. Strö över riven ost.
    Grädda ca 30 min i ca 200 grader. Servera gärna med ris å rivna morötter (+ äpple).

    Snabbt, enkelt å SMARRIGT!

    Gilla

  5. Lina profilbild
    Lina

    Då föreslår jag lax i ugn med citronpeppar på. Kall sås till gjord på lätt creme fraiche och stenbitsrom (Abbas Caviar på glasburk.) Pressad potatis till.

    Gilla

  6. THOMAS & CAMILLA profilbild

    En riktigt enkel och mycket god rätt är dessa kycklingwraps som vi lagat några gånger. Med den smaksatta craime fraichen saffran och tomat så blir den en oväntad succé som förgyller vardagen!

    http://hososs.blogg.se/2009/december/-kycklingwraps-med-saffran-och-tomat.html

    Gilla

  7. Krissan profilbild

    Mitt middagstips är en enkel carbonara!

    Koka spagetti. Blanda 3 äggulor med 2 dl grädde, ett berg med riven parmesan och en massa nymalen svartpeppar. Strimla och stek bacon, värm på spagettin i stekpannan tillsammans med baconen. Häll över äggblandningen, rör om och servera!

    Gilla

  8. Kerstin profilbild
    Kerstin

    Nått som är snabbt och gott är en ”nästan ost och skinkpaj” Fick receptet på Matplatsen. Jätte god och jätte enkel!!

    4-6 portioner
    1 pkt strimlad skinka (går bra med bacon med, stek det innan bara)
    ca 200 g riven ost, gärna Västerbotten eller annan smakrik ost
    5 ägg
    4 dl grädde
    salt & peppar
    körsbärstomater (om man vill)

    Lägg skinkan i en pajform. Strö över osten. Blanda ägg och grädde ordentligt och salta & peppra. Häll äggsmeten i pajformen. Halvera några körsbärstomater och lägg ner. In i ugnen, 225 C ca 25 min. Servera en god sallad till.

    Såååå simpelt och sååå gott!

    Gilla

  9. Åsa profilbild
    Åsa

    Mitt smaskiga och snabba middagstips för måndagströtta är kräfttorsk!! Här kommer recepter:

    2 paket halvtinad torsk
    2 burkar creme fraiche
    1 ask kräftost
    citronpeppar
    ev. kräftstjärtar till garnering

    Skär torskblocken i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form. Krydda med citronpeppar. Blanda creme fraiche och kräftost och häll blandningen över fisken. In i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter. Strö ev. kräftstjärtar över för lite extra måndagslyx. Servera med ris/pressad potatis och en god sallad till. SUPERGOTT OCH SUPERLÄTT!!!

    Gilla

  10. Erika Skogly profilbild

    En gammal hederlig tunnbrödrulle

    grillkorv eller varm korv
    potatismos
    mjukt tunnbröd
    smör
    hackad rödlök
    hackad tomat
    isbergssallad
    ketchup
    senap
    hamburgerdressing

    Stek eller värm korven. Smöra brödet och lägg på det uppvärmda potatismoset. (Har man kokt potatis över så mosar man det med smör och en skvätt grädde, samt salt och peppar.) Lägg på korven, på med senap och ketchup. Över med lök, sallad och tomat och toppa med hamburgerdressing. Rulla ihop och njut.

    Gilla

  11. Tina profilbild

    Middagstips för måndagströtta: Be MAKEN göra maten!
    Exempelvis en Pytt-i-panna, av helgens rester (förhoppningsvis grillat kött)! Och fixar han inte det, så kanske spagetti och köttfärssås?
    Hälsn Tina

    Gilla

  12. Therese profilbild

    Bästa måndagstipset är att köra pasta med lite kokta harickot verts, varmrökt lax i bitar och en senapsdressing på olivolja, senap och lite citronjuice. Enkelt och kanongott!

    Gilla

  13. Karina profilbild
    Karina

    Ett tips kan ju vara att ta reda på de rester som blivit över från helgen… Kanske finns där lite kokt potatis, ägg, lök, skinka… Då blir ju en härlig bondomelett utmärkt att mätta magen med!

    Fräs lök, potatis i tärningar och skinka/bacon i en stekpanna tills de fått färg. Häll på 4 uppvisade ägg och stek ytterligare ca 1 minut tills omeletten fortfarande ser krämig och god ut… Lägg över på tallrik och toppa med några salladsblad och tomat.

    Smaklig spis!

    Gilla

  14. Nina profilbild

    Hos oss finns inga trötta måndagar. Jag gör veckomatsedel på söndagar och handlar efter jobbet på måndagar. Nästa veckas matsedel hittar du hos mig. Imorgon blir det hetkyckling med gul bulgur eller quinoa och zuccini. God nyttig mat efter en hektisk måndag på jobbet.

    Jag vill jättegärna vinna.

    /nina

    Gilla

  15. josefine profilbild
    josefine

    Ett snabbt och smidigt recept på pasta med tonfisksås.

    När jag lagar mat så använder jag aldrig mått, så man får ta hur stor mängd man vill och behöver.

    Purjolök
    Röd paprika
    Tonfisk i vatten
    Creme fraiche
    Chilisås

    Börja med att strimla purjolök och paprika
    Stek dem sedan mjuka i en stekpanna.
    Därefter häller man på tonfisken och låter den steka med purjolöken och paprikan.

    Tillsist häller man på creme fraiche och chilisås och kryddar med salt och peppar. Låt detta puttra lite och servera sedan med pasta.

    Gilla

  16. KvinnaFruMamma profilbild

    Lätt snabb lagad mat blir det här.
    Kokt skinka(i vårt fall från påskskinkan) skivas i ca 2-3 mm. skivor läggs dubbla med en skiva ost emellan(ibland även en tomatskiva), paneras med ägg o ströbröd och tillagas i ugnen(går att steka oxå) tills osten har smält. Till det serveras potatismos och grönsaker.

    Gilla

  17. Karin Josefsson profilbild
    Karin Josefsson

    Hej

    Jag vill gärna vara med i utlottningen.

    Imorgon blir det pasta med laxsås här hemma hoppas detta kan locka

    1 burk Creme Fraiche
    400 gr rökt lax
    en skvätt vitt vin
    dill
    salt o peppar
    en skvätt fiskbuljong

    Blanda alltsammans och låt det puttra 5-10 min medans pastan kokar

    Hälsningar
    Karin

    Gilla

  18. Malin profilbild
    Malin

    Mitt måndagstips blir kyckling med klyftpotatis!!
    Snabbt busenkelt och supergott…

    Lägg en påse kycklingfileér i en ugns form, skala å klyfta potatis och lägg i formen tillsammans med en slarvigt skuren gul lök. ringla lite olja över och krydda med kyckling grillkrydda, salt och massor med dragon.
    In i ugnen på ca 225 grader.
    Till det äter vi en sås på creme fraiche och vitlöksdressing (såna där små salladsdressings påsar) och sallad!

    mums

    Gilla

  19. Dietiststudenten profilbild

    Då vill jag tipsa om min vegetariska måndagslasagne med linser och keso bla. Receptet finns på sidan matvett.se där jag bloggar. http://www.matvett.se/blogg/joas-vegetariska-lasagne

    Joas Veglasagne (4 port)
    400 g passerade tomater
    1 dl röda linser
    500 keso 1%
    2 morötter
    1 grönsaksbuljongtärning
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 squash
    lasagneplattor (ca 15 st)
    1,5 tsk oregano
    150 g fetaost 10%
    svartpeppar
    salt

    •Skölj linserna.
    •Skala och riv morötterna, hacka lök och vitlök.
    •Skär squashen på längden med en osthyvel, så att du får långa och breda skivor. Lägg ut skivorna på ett papper och salta dem lätt.
    •Hetta upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlök och de rivna morötterna. Stek tills löken blivit blank.
    •Tillsätt passerade tomater, buljong och linser. Låt såsen sjuda tills linserna mjuknat (cirka 10 minuter).
    •Tillsätt keso och smaka av med peppar och oregano.
    •Smörj en form (25×30 cm) med olja. Täck botten av formen med lasagneplattor.
    •Täck plattorna med ett lager sås och ett lager squash.
    •Varva lasagneplattor med squash och sås (cirka tre lager plattor) avsluta med sås på toppen.
    •Smula över festaost och grädda i ugnen tills lasagneplattorna mjuknat. Detta tar cirka 20 minuter.

    Gilla

  20. Krister profilbild

    Det här äter vi ofta när vi har det stressigt på måndagskvällarna:

    Tortelini eller annan pasta (färsk eller vad som finns i skåpet)
    Tärnade tomater
    Creme fraiche
    Kryddor
    Övriga grönsaker som kan finnas konserverade eller färska hemma.

    Gilla

  21. Anette profilbild
    Anette

    Jag tänker måndag=rester.
    Lägg tacoköttfärs i ugnsform, blanda ner burkxhamåinjoner pccoctailtomater. Slå en skvätt grädde över och skivad mozzarella överst. Snabbt och enkelt t måndagsmoddagen, utan att handla!

    Gilla

  22. Millan profilbild

    Då vill jag tipsa om den här superenkla tonfiskröran 🙂
    http://www.saltpeppar.se/blog/?p=2826

    Gilla

  23. Ida profilbild

    Mitt tips är tortillapizza.

    man tar tortillabröd, bred på krossade tomater, chilisås eller ketcup.
    Ös på vad du har, man kan ha precis vad som helst på!
    Tortillan blir härligt krispig i kanten!

    Mitt andra tips är mina veggievarma mackor.

    Riv morötter, blanda med fint hackad gul lök & fint hackad paprika, blanda med cremefraich, lite senap & salladskrydda.
    Lägg röran på formbröd, toppa med ost & gratinera i ugnen, supersmaskigt & Görsnabbt fixat!

    Gilla

  24. Lina profilbild
    Lina

    Vi brukar steka kyckling och blanda i creme fraiche, tacokrydda och röd paprika. Till detta serverar vi tortillabröd och sallad. Jättegott! Kram

    Gilla

  25. Flingan profilbild

    Äta ute 😀

    Gilla

  26. Carina profilbild
    Carina

    Nu när grillarna kommer fram, och man har mycket att göra i trädgården.
    Allt i samma paket.

    Fisk i foliepaket:

    Riv av en lagom stor bit folie.
    Valfri fisk, tex lax eller torsk.
    Lägg fisken på färsk timjan, eller annan färsk krydda.
    Salta och peppra.
    Skär:
    Tomat
    Purjolök
    Lök
    Morot
    Citron
    Potatis

    Lägg allt, veckla upp kanterna och slå på tex öl eller vitt vin.
    Slut paketet och ställ på galler i grillen.
    Klart när potatisen är genomkokt.

    Gilla

  27. Johanna profilbild

    Självklart vill jag vara med och tävla! Här kommer mitt bidrag:

    Kycklinggryta kryddad med kärlek

    Skär kycklingen (3 stora filéer) i tunna bitar och fräs den med strimlad röd paprika (2 st) och strimlad purjolök (1 räcker). Ta 1 stor burk med creme fraiche (vanlig är godare men vill man tänka slim så ta lätt) späd sedan med ca 1-2 dl vatten och en tärning hönsbuljong eller fond. Var lite försiktig så det inte bli för mycket och för blaskigt. Smaka av med 1-2 tsk sambal olek och några stora skedar mango chutney. Ta så mycket som ni tycker är gott! Låt småputtra så att kycklingen är klar (ca 10 min). Enkelt och gott!

    Gilla

Lämna ett svar till Anette Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect