
Det är fredagkväll och vi har nyss avnjutit varsin god hembakad pizza!! Gott! Självklart måste ni får tips om den godaste pizzadegen, godaste tomatsåsen och godaste pizzasalladen. Jag vet, det är en favorit i repris för många, men ni som missat, läsa noga nu! 🙂
Nästa vecka kommer bli en annorlunda och välfylld vecka här på kryddburken, massor med spännande överraskningar kommer att dyka upp med start på måndag morgon. Trevlig helg på er allihopa!
Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.
Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk Mutti tomatkross
½ dl rapsolja
½ dl vatten
2 tsk Oregano
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop tomatsåsen med stavmixer!

Fredagspizzan med klassisk tomatsås/skinka/champinjoner/mozarella.

En god pizzasallad hör till och denna är den absolut godaste!!
Pizzasallad :
1 vitkålshuvud
en kastrull kokande vatten
3-4 korkar ättika (Perstorps ättika)
1 dl solrosolja eller annan matolja
½ dl vatten
1 tsk strösocker
2 tsk salt
2 msk oregano
1 tsk finmalen svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Om lägger vitkålenhuvudet i en stor matkasse så kan du hyvla utan att du får vitkål i hela köket! 😉 Lägg sedan all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av! Använd en rymlig plastbunke med tätslutande lock till salladen. Tillsätt alla ingredienserna, på med locket och skaka om burken väl. Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet : 1 vecka.
Prova också…

Pizza med julskinka. Pizzabullar. Potatispizza.
Klicka på bilderna för recept.

Pizzalängd med fläskfilé & gorgonzola. Tacopizza. Kantarellpizza.
Klicka på bilderna för recept.

Pizza på grillen. Lunchpizza med salami & jalapeno. Makaronipizza.
Klicka på bilderna för recept.



Lämna ett svar till redo på mumsen Avbryt svar