Kvällens middag blev ett snabbt ihop-plock av en ren impulshandling på Hemköp… Bacon åkte ner i kundvagnen, det går ju alltid åt! Nybakat bröd, de luktar ju så gott!! vidare till de asiatiska hyllorna där jag alltid fastnar och här åkte två burkar vattenkastanjer ner i vagnen också, i vanliga fall brukar minimajs slinka ner men de har jag redan hemma i skåpet!! Oj va genomtänkt allting blev!? Eller inte… Framme vid frysdisken läser jag på skyltarna…k-y-c-k-l-i-n-g… Och ner åkte en påse med frysta kycklingklubbor! Sen vidare till grönsaksavdelningen och då kom jag å tänka på vinegretten jag gjorde igår! Det blir SALLAD till middag ikväll!! Alltid nåt ju??! De löser sig, å så snabbt iväg till kassan med typ ingenting som jag egentligen behövde eller skulle ha… Men här kommer iallafall kvällens middag, tack till den som kom på ordet ”plocktallrik”! Vilket geni! 😉

Kvällens middag :
Grillade kycklingklubbor serverade med krispig sallad, vitlöksbröd, grillade baconlindande vattenkastanjer och chiliaioli att doppa brödet i! Woooillaaa! 😀

Chili aioli :
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
1 msk D´Elidas chilisås

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja och chili i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Sen rör du bara ner chilisåsen i aiolin och smakar av.


Kastanjerna har jag bara lindat in i bacon, trätt på grillspett och låtit grillas i ugnen på 220 grader ca 15 min.


Sallad!


Vitlöksbröd med olivolja, pressad vitlök och flingsalt! Snabbt grillade i ugnen på 220 grader 3-5 min.

2 sorters vinegrette Vitlök & Chili

Grillade kycklingklubbor

11 svar till ”Plocktallrik med grillade kycklingklubbor, baconlindande vattenkastanjer, vitlöksbröd, sallad & chiliaioli!”

  1. Camilla K profilbild

    Det ser ju hur gott ut som helst!

    Vår middag ikväll blev också hur god som helst. Tack för receptet!

    Gilla

  2. Pokergirl profilbild

    Gott! Plock är det godaste!

    Gilla

  3. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Sååå gott med plockmat! De baconlindade kastanjerna låter spännande! Baconlindade dadlar är ju smaskens!!:)

    Gilla

  4. Jennie/vanilla sky profilbild

    Låter som en middags om skulle passa vår familj! Vi älskar plockmat!

    Gilla

  5. Tina´s Mat profilbild

    Plocktallriken ser gudomligt god ut!

    Gilla

  6. Birgitta Höglund's Mat profilbild

    Vad mycket gott du plockat ihop, Linda 🙂
    De baconlindade vattenkastanjer föll jag för direkt, de måste jag testa. Mycket gott i de tidigare inläggen i veckan också, presentflaskorna var jättefina.
    Ha en skön helg på Öland. Kram från Östersund.

    Gilla

  7. Malin.T profilbild

    Visst är det mysigt att äta från en plocktallrik? Och man kan ju fylla den med SÅ mycket gott!
    Trevlig fredag 🙂

    Gilla

  8. Katja profilbild

    Oj, så gott det ser ut!!
    Nu blev jag jätte hungrig 🙂

    Gilla

  9. Karin profilbild

    Ser riktigt gott ut! Det är alltid mysigt med lite plockmat tycker jag! 🙂 Var har du köpt de där skedarna i vitt porslin som du har aiolin i? Jag är SÅ sugen på såna men inte hittat dem.
    Ha en skön helg!
    Kram från Linköping

    Hej Karin! (din mail är ur funktion får jag tillbaka när jag ska svara dig, så jag postar svaret här istället)
    Jamenvisst är det gott med plockmat då & då! 🙂
    Skedarna i PLAST är köpta på IKEA! Dom är inte helvita utan har ett mönster i botten på varje sked, i olika färger. Tror dom kostade runt 20 kr eller så! 😉

    Kram på dig och trevlig fredagkväll!
    /Linda

    Gilla

  10. Allan profilbild

    Det ser verkligen bra ut, det må jag säga. Man blir väldigt sugen att prova på att laga det själv. Vill ni får ni gärna kolla in min blogg också. Jag tror att ni kan hitta andra saker där som kan kittla era smaklökar. 🙂 http://matallan.blogg.se/
    Tack för ditt fina arbete!

    Gilla

  11. Fröken Dill profilbild

    Plocktallrik! Bara själva ordet låter ju otroligt gott. Himla smart som idé också. Perfekt resträtt när kylen är full av godsaks-rester.
    Hälsar fröken Dill

    Gilla

Lämna ett svar till Pokergirl Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect