Kaffe ute på altanen och en kaka i solskenet,
det är som terapi för vårkänslorna de! 😀

ca 30 st
Det här behöver du :
200 gram smör
5 dl vetemjöl
1 dl rårörsocker (det går utmärkt med vanlig strösocker också)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljarom (alt. vaniljsocker)

Ca 1½ dl sylt (Jag använde kung markattas ekologiska skogshallonsylt)
1 dl florsocker + några droppar vatten

GÖR SÅHÄR :
Arbeta ihop alla ingredienserna till degen för hand eller i matberedare. Slå in degen i plastfolie och låt ligga i kylen ca 1 timme. Ta ut små mått, ca en matsked och forma till runda bollar. Gör en grop i mitten med fingret. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och fyll med 1 tsk sylt i varje kaka. Grädda i 175 grader ca 15 min. Låt svalna. Rör ihop vatten och florsocker och ringla över!

Tips : Vik en snabb papperssprits av bakplåtspapper så går det lättare att ”ringla” ut kristyren! 😉

  

20 svar till ”Syltkakor i Solskenet”

  1. Helena Ljunggren profilbild

    Sånna där kikade jag på tidigare idag men kan inte för mitt liv komma på vart….jag tyckte de såg så innihoppsan goda ut och det gör dessa med. Slurp!

    Gilla

  2. mia profilbild
    mia

    vaniljarom? tror du det funkar med det bruna vaniljpulvret som finns att köpa?
    Tidigare har jag gjort nåt liknande men då haft marsanpulver i….de såg i alla fall jättegoda ut

    Gilla

  3. Emmas Kök profilbild

    Syltkakor är faktiskt riktigt goda. Jag åt massvis med sådana i höstas när jag var i Frankrike 🙂

    Gilla

  4. Lohas profilbild

    Gud vad gott! Det ser så avancerat ut men om man tittar på receptet verkar det inte så svårt! Duktig du är!

    Gilla

  5. Tina´s Mat profilbild

    Oj, så goda dom ser ut! Själv bakade jag syltkakor för några månader sedan, det är nog dags igen.

    Gilla

  6. Elka profilbild

    Fina kakor! Hade jag haft en god sylt så hade jag bakat dem idag.

    Gilla

  7. Josefin profilbild

    Jag kan inte baka sådana. Jag äter tills jag nästan kräks och så fort illamåendet går över så vill jag ha mer. Livsfarligt, de är alldeles för goda för min dåliga kakkaraktär 😀

    Gilla

  8. sussi hägg profilbild
    sussi hägg

    Nu har jag inte varit här på ett tag pga att jag kör lchf men nu blev det ju inte bättre!!!! Gud vad gott allt ser ut som du gör 🙂 nu får jag nog inte titta in här på sidan alls på ett tag 😦
    Ha det bra! Kram Sussi med brutna foten 😉

    Gilla

  9. carolina profilbild

    åh, jesus! fresta inte min gravidakropp med sånt här 😉 haha! brukar göra liknande kakor fast med blåbärssylt, otroligt gott =)

    Gilla

  10. Fru Matglad profilbild

    Ohhh så gott! Det var verkligen länge sedan jag åt dessa..o fina blev de ju också!=)

    Gilla

  11. charlotta profilbild

    hurra för våren! ser mycket gott ut, det där. hoppas på att även jag kommer sitta i solskenet någon dag framöver.

    Gilla

  12. Mona profilbild
    Mona

    Herregud! Syltkakorna ser helt fantastiskt goda (och ovanligt fina) ut. Mina brukar inte bli så vackra, haha! Ska definitivt testa detta receptet 🙂 mmmmmmmmmmmmmmmmm

    Gilla

  13. Sofie / Mumsfillibaba profilbild

    Min mormor gjorde alltid sådana syltkakor. Såååå goda!!!

    Gilla

  14. Malin profilbild

    Syltkakor, mums… Dessa ska jag garanterat prova!

    Gilla

  15. Camilla K profilbild

    Kan inte förstå hur du kan göra så FINA syltkakor! Mina blir alltid så fula..och sylten brukar rinna över kakkanten vid gräddningen! Får nog prova ditt recept någon gång!

    Gilla

  16. Maria profilbild
    Maria

    Dom såg så himla smarriga ut att jag var tvungen att göra en sats! Väntar på att dom ska komma ur ugnen så att dom får svalna så jag kan sätta på glasyren!

    Gilla

  17. Mona profilbild
    Mona

    Håller på att baka dina syltkakor nu! Degen är inne i kylen och väntar på mig 😉

    Gilla

  18. Halv åtta hos mig « Milla profilbild

    […] och kiwi smoothie vid ankomst, Västerbottenpaj till varmrätt, nybakade bröd, sallad och finfina syltkakor till kaffet. Fyra goda vänner, varav två är rejält höggravida, förtjänar lite […]

    Gilla

  19. Maria profilbild
    Maria

    Gjorde detta receptet men det blev katastrof =( Först blev smeten helt mjölig.. så jag la till lite smör.. och nu är den istället degig.. står i kylen nu och väntar och jag hoppas på ett under. Mina kommer tyvärr inte vara i närheten av dina fina..
    Vad gjorde jag fel?!

    Gilla

  20. Sandra profilbild
    Sandra

    Jag gjorde dessa idag och dom blev jättegoda! Fick använda jordgubbssylt då hallonsylten var slut. Bästa syltkakorna jag lyckats göra hittills 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Helena Ljunggren Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect