Äntligen fredag och ikväll står det faktiskt ostbricka på menyn! Ser verkligen fram emot att prova lite goda ostar, bl a några från Falbygdens ost. Kittost, vitmögelost, och en roquefort, en fin bit fontina, getost, en krämig brie och andra små askar färskost. Och till detta lite olika marmelader, kex & vindruvor, prosciutto, ciabatta & olivbröd! Men detta återkommer jag med lite senare… 😉

Här har jag förberett morgondagens middag, fyllda lövbiff rullader! Sån där god husman som man bara längtar sååå mycket efter ibland! Kött & potatis helt enkelt! Dessa rullader har jag fyllt med bacon, pepparrot, lök & dijonsenap.

Dom är riktigt, riktigt goda så jag rekommenderar er att damma av en kär gammal husman då och då! Sega och tråkiga behöver ni inte tänka, för dessa blir så möra att dom smälter i munnen om dom bara får bräsera tillräckligt länge. Servera med potatis, vinbärsgelé & kokta grönsaker.

Så när ni går där och tittar i kyldisken bland köttet, lövbiff, eller likväl sjömansbiff som det ibland kan stå på förpackningen tveka inte! Det blir urgoda rullader! Men är också gott och användbart som strimlat kött i wok och snabb-grytor.

4 pers
Det här behöver du :
8 – 10 skivor lövbiff
1 gul lök
1 dl riven pepparrot
1 pkt bacon
1 msk dijonsenap
Vatten

Skysåsen :
½ liter köttbuljong (egen el fond/tärning)
1 tsk dijonsenap
½ dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv pepparroten. Finhacka löken och skär bacon i mindre bitar. Blanda ihop fyllningen med dijonsenap. Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör & lite olja. Stek rulladerna tills de får fin färg. Slå på vatten och låt dom brässera ca 1 timme. Bräsera på medelvärme, utan lock och fyll på med mer vatten, vartefter det kokar bort. Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna. Nu är det dags för såsen.

Såsen :
Sila skyn från pannan och slå sedan tillbaka den. Tillsätt köttbuljong, senap och grädden och låt koka upp. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar.


Pepparroten är en stark & kryddig rotfrukt som används råriven som en rejäl smaksättare i såser, dressingar, sallader! Passar alldeles ypperligt till nötkött och fisk! Pepparroten ”skalar” du enklast med en osthyvel, därefter kan den rivas. Förvaras i kylskåp men kan även frysas och rivas fryst.


Nu kan jag lova er att det tåras i ögonen. Pepparroten är stark och det luktar faktiskt Mc Donalds Big Tasty, haha… 😉


Här har vi fyllningen till rulladerna. Finskuren bacon, en normalstor lök, finhackad. Riven pepparrot & en matsked dijonsenap.


Lägg på fyllningen på lövbiffen och tryck till med gaffel.


Rulla ihop och fäst med tandpetare.


Stek på hög värme i smör & lite olja tills de får fin färg.


Slå på vatten och låt rulladerna bräsera ca 1 timme då blir dom riktigt möra och fina och absoluta inga sega historier!

Andra relaterade inlägg till detta recept :
Skysås – så lyckas du!

Recept med Rotfrukter

22 svar till ”Fyllda Lövbiff Rullader i god Skysås”

  1. Carolina profilbild
    Carolina

    Åh gud det lät så gott att det börja vattnas i munnen, det här receptet tar jag med mig hem! 😉

    Gilla

  2. Fridas kök profilbild

    Så gott med ostbricka! Det äter jag alldeles för sällan.
    Men de där rulladerna… herregud så goda de såg ut att vara! 😛 De bara måste laga!
    Trevlig helg!

    Gilla

  3. Martina profilbild

    Det blev lövbiff för oss idag, fast i wok. Dom där rulladerna ser mycket goda ut!

    Gilla

  4. Tina´s Mat profilbild

    Det ser verkligen gott ut!

    Gilla

  5. Slickepotten profilbild

    Vad mumsigt!
    Du knäpper alltid så härlig bilder, man blir så sugen att smaka på en gång 🙂

    Gilla

  6. Smålandsmamma profilbild

    Åh, vilken tur tt jag kikade in här :). Jag som just funderade på vad jag skulle göra med lövbiffen i frysen ;).
    Dina bilder ser som vanligt hemskt lockande ut så det blir söndagsmiddag här, utan tvekan 🙂

    Gilla

  7. jag profilbild

    aaah vad gott det ser ut..skall prova detta recept!

    Gilla

  8. Memi profilbild
    Memi

    Hej!

    Underbart recept, men jag har en fråga. Kan du köpa löffbiffar som är rektangulära eller skär du av kanterna?

    Gilla

  9. Birgitta Höglund's Mat profilbild

    Vilka härliga rullader. Gammaldags mat när den är som bäst. Måste testas nån dag, älskar pepparrot. Det blev biff hos mig med, men en lite tjockare grillad. Men utegrillen dröjer ett tag innan den går att använda. Vad med snö det är..
    Ostbrickan ovanför hade också mycket gott 🙂

    Gilla

  10. Gourmetmorsan profilbild

    Den här rätten måste ju bara testas… ser gudomligt gott ut!

    Gilla

  11. Theorese profilbild
    Theorese

    Var på jakt efter en god fyllning till rullader och den här var hur god som helst, tack! Gjorde mina på tunna skivor av ytterlår och det kommer att göras fler gånger.

    Gilla

  12. Viktoria profilbild

    Gud vad gott det ser ut! Riktigt sugen blir jag.

    Gilla

  13. […] dagen. Ikväll är det dags för dag två i vår ”blogg-vecka”, då ska vi äta fyllda lövbiffs-rullader med god sås, den rätten råkat faktiskt oxå vara ifrån Kryddburken. Återkommer såklart imorgon med […]

    Gilla

  14. Eritrea profilbild
    Eritrea

    Oj, oj, oj, vad populär man var efter middagen igår. Rulladerna gick av för hackor. Grymt gott tyckte vi det var. Tack för en underbar websida som gör livet så mycket enklare…

    Gilla

  15. Krickilina profilbild
    Krickilina

    Åh, lagade detta recept igår till middag och det uppskattades av hela familjen! Suupergott! Nästa gång ska jag göra lite extra fyllning. 😉 Lyllos maken som får det som lunch idag också!
    Thanks!
    K

    Gilla

  16. Thomas profilbild
    Thomas

    hej, jag är inte direkt nån kock, så ursäkta en korkad fråga, men vad serverar man rulladerna med? potatis eller ris eller nått annat? mvh thomas

    Gilla

  17. Eva Blomberg profilbild
    Eva Blomberg

    Ett tips; sätt tandpetarna på andra ledden, längs med, så är det lättare att bryna ruladerna. Jättegod husmanskost.

    Gilla

  18. SARI profilbild

    mums mums så gott det ser ut

    Gilla

  19. kerstin genberg profilbild
    kerstin genberg

    Användspagetti så behöver du inte tänka på att plocka bort tandpetare

    Gilla

  20. Peter profilbild
    Peter

    Istället för att hacka bacon, så satte jag soltorkade tomater och sedan istället för tandpetare lindar jag rulladerna med 1 bacon. Supergott!

    Gilla

  21. Susanne B profilbild
    Susanne B

    Låter jättegott. Ska prova😊.

    Gilla

Lämna ett svar till Memi Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect