
Hej på er!! Jag tänkte tipsa om ett urgott recept med denna rotfrukt – Sötpotatisen. Brukar ni äta sötpotatis?? Här har jag skalat den, skurit i 1cm tjocka skivor, lagt ut i en smord ugnsform, smulat över finhackad timjan, (bara bladen). Flingsalt, nymalen svartpeppar, fetaost och några kvistar timjan till på toppen! Detta blir riktigt gott i ugnen.

Jag har lagt till en ny kategori : ROTFRUKTER, ni hittar den här i menyn intill. Då önskemål finns om just rotfrukter och hur man använder dom så får det bli en ny kategori helt enkelt. Ska sortera in div. recept där nu ikväll!
Sötpotatisen är inte alls släkt med vår svenska potatis. Det är rotknölen till en vacker ört med mörklila blommor som ursprungligen kommer från centralamerika. Sötpotatis odlas i tropikerna och inte i Sverige så ur miljösynpunkt så är det egentligen inget bra val att spisa när importsträckan är på tok för lång. Men vi svenskar är inga direkta storkunsumentera av sötpotatis heller å andra sidan och jag vill ändå nämna den här på kryddburken.

Till 4 personer använde jag 3 stora sötpotatisar. En smord ugnsform, 100 gram fetaost, ½ kruka färsk timjan, ringla över lite smör. Krydda med flingsalt & nymalen svartpeppar.

175 grader ca 45 min i ugnen så är sötpotatisen klar att serveras! Jag serverade sötpotatisen med pepparstekt fläskfilé, stekta champijoner & blå bands nya bearnaisesås med kavlfond! Riktigt gott!

Lämna ett svar till Emmas Kök Avbryt svar