Gokväll på er! Ikväll bjuds det på Pytt Bellman! I frysen hittade jag en halv kokt fjällskinka, lite potatis, lök, grädde och kryddor till det blir, ja, jag skulle nog kalla det världens godaste pytt i panna! Men om den gräddstuvas så blir det faktiskt Pytt Bellman! Sååå gott!

Det här behöver du :
5 medelstora Potatis
600 gram Skinka
2 stora gula lök
1 msk worscestersås
4 dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och tärna potatisen. Skär skinkan i små tärningar. Hacka löken. Smält en klick smör i stekpannan tillsammans med lite olja. Stek löken genomskinlig, inte bränd. Stek även potatis & skinka för sig. Det blir liksom tjusigare då och går faktiskt mkt snabbare! 😉 Vänd sen ner allting i stekpannan och slå på grädden. Tillsätt worscestersåsen, & några varv med pepparkvarnen. Låt puttra ihop till en tjockare konsistens. Smaka av med salt & peppar. Servera med stekt ägg, rödbetor, HP-sauce och persilja!

  
Stek lök, potatis och skinka för sig i stekpannan. Blanda sedan ihop alltsammans…


Här har vi den klassiska pytt i pannan!


Och här har vi den gräddstuvade, Pytt Bellman! 🙂

10 svar till ”Pytt Bellman”

  1. Solan profilbild

    Enkelt och gott

    Gilla

  2. Emmas Kök profilbild

    Håller med ovanstående: enkelt och gott! Har gått och suktat efter pytt i panna några dagar så jag skall nog laga det nästa vecka! Gräddstuvad är ju inte heller helt fel.. 🙂

    Gilla

  3. Karin W profilbild

    Tänk om jag skulle plocka upp lite ”pyttor” Med köttrester i helgen? Har aldrig hört Pytt Bellman:)
    Ha det fint i helgen Linda!

    Gilla

  4. Anna profilbild

    Du har fått en award av mig Kryddis 🙂

    Gilla

  5. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    GRäddstuvad pytt är en riktig favorit hemma hos oss!
    Jag hade aldrig ätit det innan jag träffade Peter och han tyckte jag var konstig…. 😉
    Visste inte att det även kunde kallas för Pytt Bellman.
    Kul att lära sig något nytt!

    Ha en underbar Helg med familjen!
    Kram Åsa.

    Gilla

  6. Lena profilbild

    OT: Vill bara tala om att jag gjorde din sås i receptet https://kryddburken.se/2010/02/01/ceasarsallad-med-rostade-brodkrutonger-hyvlad-parmesan-ceasardressing/ och den var rent fantastiskt god! Vi gick och doppade små brödbitar i såsen efteråt! Mums!

    Gilla

  7. Louise profilbild

    Besök min blogg, och läs om mitt liv och min vardag, men mycket mer skoj..
    Mitt mål är att en dag kliva över Kissie, men vara den snälla och goda förebilden för mina läsare.
    Mitt motto är L♥ve the life.

    Hoppas vi ses på min blogg. 🙂

    Gilla

  8. Nettan profilbild
    Nettan

    Det är fullkomligt underbart att besöka din sida och se alla underbara bilder på all god mat. Man blir så sugen på att prova alla recept! Du är så duktig Linda!

    Gilla

  9. Josefine profilbild

    Hej!
    Jag gör ett projektarbete i skolan om att göra en matkasse.
    Jag såg din bild på google om gräddstuvad pytt i panna och tänkte att den måste jag göra!
    Men jag bara undrar, är denna rätten beräknad för en person eller flera ?
    Tacksam för svar 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect