
Efter gårdagens handling så stod färska kycklingfileér på menyn till kvällsmiddag. Klyftpotatis och nån form av gorgonzola hade jag tänk… Men så kom varuprover med kryddor på posten. Santa Marias nya serie Spicy Africa. Sadlade om min tidigare tänkta kombination med gorgonzolafyllda kycklingfileér, till ugnsstekta kryddade med AFRICA!! Spännande tänkte jag!! Skulle jag inte gjort… Eller ja, det var inte äckligt, faktiskt ganska gott, men kryddan göre sig icke besvär! Kycklingfileérna rullade jag i kryddan ”Chermoula” som utlovar en marockansk pestokrydda, passande till kyckling med örter, citrus & hetta, och även som rub till fisk! Det lät gott till en början. Läs mitt smakbetyg längst ner i inlägget.
Har även skapat en ny KATEGORI : Varuprover (40st inlägg)
Kika in där om du är nyfiken!
4 – 6 port
Det här behöver du :
1 kilo kycklingfileér
1 ask körsbärstomater
3 msk marinerade vitlöksklyftor
½ burk av Chermoula kryddan… Inte så dryg med anra ord…
2 dl grädde
GÖR SÅHÄR :
Vänd kycklingfileérna i kryddan ”Chermoula” rikligt. Lägg i ugnsfast form. Lägg ner tomaterna & vitlöksklyftorna hela vid sidan om. Slå på grädden. Stek i ugn ca 50-60 min, 175 grader tills fileérna är helt genomstekta. Använd en stektermometer och stick in i den tjockaste filén. När termometern visa 72 grader ta ut formen ur ugnen. Plocka över fileérna på aluminiumfilé och slå in dom tills servering. Slå över stekspadet med grädden, tomaterna och vitlöksklyftorna i en kastrull. Mixa med stavmixer till en slät sås, salta, peppra och smaka av. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.

Fyra nya kryddor i Santa Marias sortiment. Jag provade kryddan längst till höger ”Chermoula” men tyvärr är jag inte överförtjust… Får se vad de andra har att komma med!

Kycklingfileérna rullande i Chermoula-kryddan på plats i ugnsformen. Körbärstomater, marinerad vitlök & grädde runtom.

Och så till smakbetyget! Absolut ingen full pott, jag blev inte ens berörd av nån smaksensation. Kryddan är väldigt ”utspädd”, det behövs MYCKET krydda för att få LITE smak! Nån hetta som utlovas anades inte ens, och att användas som ”rub” är den väl klen för! Smakade varken örter eller citrus och blev inte ens märkbar i denna rätt. Salt & peppar står sig bättre! Betyg 1 av 5! Vill du prova detta recept, byt ut kryddan mot sambal oelek eller harissa pasta och gnid in kycklingfileérna med och följ sedan receptet.

Lämna ett svar till Fru Matglad Avbryt svar