Efter gårdagens fiskmiddag blev det potatismos över och inte kasta för guds skull!! 😀 Ett gott hemmagjort mos med en klick smör och äggula samt finhackad persilja blir perfekt att steka upp lite potatisbullar av. Jag har använt mig av majsmjöl till dessa potatisbullar men det går givetvis utmärkt med vanligt mjöl, dinkelmjöl eller glutenfritt mjöl.

Det här behöver du :
400 gram överblivet potatismos (hackad persilja, smör + äggula i moset)
2 hela ägg
1 dl majsmjöl
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop potatismoset med äggen & mjölet. Salta & peppra. Forma till bollar och platta till något. Stek i stekpanna tills de blir gyllenbruna och fina. Servera med lingonsylt, gräddfil & stekt fläsk.


Riktigt majsmjöl kan va svårt att få tag på i de vanliga mataffärerna, men på de större kedjorna som City Gross finns stort utbud, kolla där om ni letar!


Potatismos, ägg & majsmjöl.


Lite örtsalt, lingon, en klick gräddfil & stekt fläsk tycker jag är absolut godast till potatisbullar!

20 svar till ”Potatismos GOES potatisbullar!”

  1. Martina profilbild

    Vilken bra idé, oftast får man ju potatismos över, ser goda ut!

    Gilla

  2. Nette (Kardemumma Gumman) profilbild

    Oh herrejisses va gott det där såg ut! 😀 Här ska ätas mos i mängder! 😉 😛

    Gilla

  3. Helena S profilbild

    Det ska jag göra nästa gång jag får potatismos över!

    Gilla

  4. Jennie profilbild

    Oj vad gott! Har nog inte ätit potatisbullar sen högstadiet (och hur många år sen det var, låter vi vara osagt ;)) Tack för tipset!

    Gilla

  5. Ann profilbild

    Smaskens med potatisbullar.

    Jag brukar göra mitt överblivna mos till potatisplättar. Ungefär likadant fast med mjölk i också. Steker dem i plättlaggen.
    http://www.annsann.com/2009/10/20/potatisplattar/

    Måste passa på att tipsa om min tävling! 4 planksteksbrädor med korunderlägg till en lycklig vinnare.
    http://www.annsann.com/2010/01/24/tavling-planksteksbrador/

    Gilla

  6. Ann profilbild

    Smaskens!

    Jag brukar göra mitt överblivna potatismos till potatisplättar. ungefär samma recept fast det är mjölk i också. Steker dem i plättlaggen. http://www.annsann.com/2009/10/20/potatisplattar/

    Måste passa på att tipsa om min tävling också där man har chans att vinna 4 planksteksbrädor med korkunderlägg.
    http://www.annsann.com/2010/01/24/tavling-planksteksbrador/

    Gilla

  7. Millis profilbild
    Millis

    Åh, det var en evighet sen jag gjorde detta. Måste jag komma ihåg att laga snart.

    Gilla

  8. Sanna Fridh profilbild

    Så lustigt! Hade precis sparat potatismos i kylen och funderade på om jag inte skulle göra såna där potatisbullar som svärmor gjorde… hur det nu var hon gjorde. Och så tittade jag in här och fick receptet direkt!
    Tack för det och för en bra blogg! Jag läser den regelbundet.

    Gilla

  9. Linda profilbild
    Linda

    Mmmmums!
    Tyvär blir det aldrig mos över här hemma 😦 Men nästa gång vi gör potatismos, ska jag göra massor så att jag kan göra dessa godingar! Jag ÄLSKAR potatisbullar ju 😉
    Tack för tipset!

    Gilla

  10. Linda profilbild

    Det såg riktigt gott ut. Vi gör potatisbullar ofta, jag ser alltid till att det blir potatismos över av just den anledningen. 🙂
    Men jag undrar varför du använder just majsmjöl, om det har någon särskild egenskap i just potatisbullen?

    Gilla

  11. Anders profilbild
    Anders

    Vad tror du om att göra bullarna på rotmos, skulle det fungera?

    Gilla

  12. Viktoria profilbild

    Det ser helt otroligt gott ut! Alltid farligt att gå in på din blogg är man är hungrig.

    Gilla

  13. I Nadjas kök profilbild

    Vad skoj att du hittade riktigt majsmjöl i City Gross. Jag får min importerad från Serbien.

    Gilla

  14. Kari Receptomaten profilbild

    Fina de blev! Får vi mor förmodan p-mos över här så hamnar den i vanlig pannkakssmet, barnen märker inget ändå 😉

    Gilla

  15. Helena Ljunggren profilbild

    Fyjädrans, dom där har du verkligen fått till. Jösses vad goa dom ser ut!

    Gilla

  16. Tess profilbild
    Tess

    Detta blev lunchen idag. Tack och bock!
    Var precis lika goda som de ser ut 🙂

    Gilla

  17. Sarah profilbild
    Sarah

    Har massa mos över fr igår så här ska göras potatisbullar 🙂
    Ska riva vitkål och morötter till och sedan ha lingon och knaperstekt bacon.

    Gilla

  18. Mammagandhi profilbild
    Mammagandhi

    Som litet tips är det fantastiskt gott att göra smeten med lite mosade bönor eller kikärter och spiskummin, chilli eller cayenne. Då är de goda med någon typ av tomatsås. 🙂

    Gilla

  19. Helen profilbild

    Jag älskar rotmos så överbliven mos blandar jag i mjöl och ägg steker dom som potatisbullar serveras med fläsk

    Gilla

  20. Tettina profilbild
    Tettina

    Bra tips med majsmjöl det ska jag prova, jag har alltid tagit vetemjöl men kan tänka mig att de blir lättare och mer porösa med majsmjöl. Ett tips till er med kräsna barn som inte tycker bullarna smakar som de köpta, så här gjorde jag, finriv en par medelstora potatisar och lägg i smeten, sen stekte jag bacon först och sen bullarna i baconfettet då blir de krispiga som de köpta.

    Gilla

Lämna ett svar till Viktoria Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect