Tycker du om äggröra??

Jag älskar äggröra, men bara om den är riktigt tillagad! Den får inte vara torr eller seg, inte heller för lös äggvita och den ska inte innehålla mjölk eller grädde. Jag vill att den ska smaka ÄGG! Denna franska äggröra snappade jag upp för länge sen från programmet ”French food at home” med Laura Calder. Hon gör äggröran på separerade ägg. Först äggvita, eftersom den tar längre tid att ”stelna” än vad äggulorna gör, dom tillsätter hon senare och det blir verkligen en otrolig skillnad. Mer krämig konsistens och definitivt mer äggsmak. BARA ägg & lite smör för att ”blanka” till konsistensen och förhöja smaken! Detta måste ni prova, om ni gillar äggröra förstås!? 😉

Det här behöver du :
2 ägg
2 tsk smör
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Separera äggen i varsin liten skål. Vitorna för sig och gulorna för sig. Vispa runt försiktigt i vitorna med en gaffel. Smält 1 tsk smör i en kastrull, ha inte för hög värme, snarare lite under medelvärme. Häll i vitorna i kastrullen och rör hela tiden med en träslev. När äggvitan börjar stelna fortsätt att röra tills den är helt vit. Tillsätt äggulorna nu när vitan blivit fast i konsistensen. Rör ihop gulan med äggvitan till en krämig massa. Låt den inte bli för mycket tillagad så äggulorna blir torra. Ta kastrullen från plattan och tillsätt den sista teskeden smör. Rör om tills du får en blank fin och krämig äggröra! Salt & peppar efter behag! 😀


Från den franska äggröran till den svenska limpsmörgåsen! Men varm äggröra och kaviar på en limpskiva är matupplevelsen fullständig! Detta är grymt gott! 😀

PS. Håll tummarna för mig imorgon, ska vara på röntgen med handen kl.08:00, förhoppningsvis av med gipset & allt har läkt!! DS.

20 svar till ”Äggröra ”French Style””

  1. Fru Matglad profilbild

    Ohhhh så god den ser ut! Jag gör som de flesta: ägg o mjölk eller grädde, men som sagt detta måste testas nästa gång det blir äggröra! =)

    Gilla

  2. Hanna profilbild
    Hanna

    Skall absolut prova denna =) Jag har alltid mjölk och ost och kaviar + peppar i min.
    Du får gärna visa hur man gör en god omelett me nån dag. För det är jag riktigt kass på. Det blir alltid äggröra av att, för jag vet inte hur man skall göra 😛 haha…

    Ha en härlig kväll! Kram Hanna

    Gilla

  3. Ann profilbild

    Jag har faktiskt aldrig testat äggröra, varken ätit det eller gjort det själv. Det påminner starkt om mellankokta hackade ägg mosade med smör och det tycker jag ju om. Får nog testadet nån dag. Smart det där med att börja med vitorna!

    Ska hålla tummarna för dig i morgon!

    Kram!

    Gilla

  4. sotarlena profilbild
    sotarlena

    Det var ett annorlunda recept på äggröra, måste provas.
    Hoppas Du får bli av med gipset i morgon. Det har gått snabbt, var det så länge sedan Du fick det? Lycka till!!

    Gilla

  5. Loulas Kök profilbild

    Tack för tipset, det skall jag verkligen prova. Jag lagar äggröra flera gånger i veckan men då med ägg och grädde. Det är alltid kul att pröva nått nytt och vem vet kanske en ny favorit!
    Trevlig kväll!

    Gilla

  6. Sara profilbild

    Ägg är supergott och äggröra är verkligen en höjdare. Har inte gjort det på länge men tänkte faktiskt på äggröra och omelett senast idag! Sen att jag hitta detta inlägg måste bara betyda att jag ska göra det i dagarna 😀

    Gilla

  7. Malin profilbild

    Oh Jag älskar äggröra.
    Kommer ihåg när jag jobbade på hotell som frukost värdinna, oj vad jag åt! haha
    Men det bästa var äggröran, jag kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde den men jag tror att det var ägg, salt, peppar och kaffegrädde.
    Fyyyyyyy Vad gott! 😀
    Ska nog ta och göra mig en äggröra en morgon när barnen gått till dagis så jag får den helt för mig själv! 😀

    Gilla

  8. Lena profilbild

    ”French food at home”! Åh, vad jag saknar det! Hade det förr på en annan adress där vi hade ComHem! Hon var en pärla!

    Håller alla två tummarna! Så klart!

    Gilla

  9. I Nadjas kök profilbild

    Men så sugen jag blev på äggröra nu! Intressant grej det där att separera vitorna och gulorna vid tillagningen. Måste testas.

    PS! hoppas din arm mår bättre

    Gilla

  10. Elin profilbild
    Elin

    Definitivt den godaste äggröra ja ätit! Tack för receptet!

    Gilla

  11. Mikaela profilbild

    Riktigt bra tips, jag älskar själv äggröra men gulorna blir för torra helt klart.

    Höll tummarna i morse för röntgen! 🙂

    Gilla

  12. Sandra profilbild
    Sandra

    Hehe måste säga att jag föredrar äggröra välstekt och i småsmå bitar, kryddas med svartpeppar och lite salt. Och så har jag lite mjölk i ‘smeten’.. Torrt ska det vara 😉 Men smaken är ju som baken!

    Gilla

  13. vickan (matplatsen.org) profilbild

    jag äääälskar äggröra och äter det i princip varje dag. men gjord på vispgrädde och steker i kastrull i smör under ständig omrörning på ganska svag värme. mmmm!!! men det här såg gott ut det med så jag ska ge det ett försök!!

    Lycka till med armen!!!
    kram

    Gilla

  14. Jennie profilbild

    Åh vad gott det ser ut! Äggröra på mackan är ju bara så himla gott, speciellt med lite skivad tomat tycker jag 🙂

    Gilla

  15. Moa profilbild

    Jag provade att göra på ditt sätt idag och du har verkligen rätt, det var riktigt gott 🙂 Tack för tipset!

    Gilla

  16. Anna profilbild
    Anna

    jag tycker det är svårt att göra bra och god äggröra men detta ska jag faktiskt testa.

    Gilla

  17. Anna B profilbild

    Ja men så fiffigt! Ska prova det nästa gång. Min man älskar äggröra…

    Gilla

  18. […] har jag snappat upp metoden för äggröra på ”franska”. Edit: Det var som väntat hos Kryddburken jag läst det ! Poängen är att den kan bli krämig utan grädde, fluffig utan vatten och gudomligt […]

    Gilla

  19. konstit profilbild

    Bästa äggröran helt enkelt, jag skall ta mod till mig snart och också prova med kaviar på !

    Gilla

  20. Madde profilbild
    Madde

    Wow! Det här var riktigt, riktigt gott. Tack för det och alla andra bra recept! 🙂

    Gilla

Lämna ett svar till Anna B Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect