
Januari månad går fort och snart är vi mitt uppe i sportlovstiderna och då måste jag passa på att tipsa om en urgod fruktsoppa som du enkelt och väldigt billigt kan koka själv.
När jag var liten så var fruktsoppa förmodligen det bästa jag visste, speciellt när vi var i stugan i fjällen så hade vi mycket frystorkat med oss för det vägde inte så mycket i ryggsäckarna. Ni har väl nån gång provat Ekströms fruktsoppa (pulver)? Den är också hur god som helst men absolut inte nyttig och fullproppad med socker. Den här soppan blir riktigt dryg med bara 200 gram torkad frukt & inget tillsatt socker. Jag lovar den är söt nog ändå! Perfekt att fylla termosen med och ge sig ut i skidbackarna!
2 liter (med massor av frukt, kan spädas med vatten)
Det här behöver du :
4 dl pressad clementinjuice
1 liter vatten
200 gram torkad frukt (äpple, aprikoser, russin)
2 kanelstänger
GÖR SÅHÄR :
Pressa juicen från clementinerna. Häll i en kastrull & slå på vattnet. Koka upp. Klipp den torkade frukten i små bitar och tillsätt detta och kanelstången. Sänk värmen och låt soppan småputtra ca 20 min. Skumma av och soppan är klar! Frukterna ökar ganska rejält i volym så vill man inte ha för mycket frukt så späder man bara ut soppan med lite vatten.
* Vill du inte ha clementinjuice i soppan ersätter du bara mängden med vatten eller nån annan juice du tycker om.
* Aprikoserna kommer från Markattas ekologiska sortiment och är mörkare till färgen än de man vanligvis köper. Men dom är tio gånger godare! 🙂 Prova ekologiska nästa gång!

Jag köpte en sån där trälåda med clementiner vid jul som inte alls blev uppätna så fort så jag passade på att använda upp dom!

Med en sax klipper du lätt små bitar av torkad frukt. Försök inte ens använda kniven, det klibbar å fastnar och tar en evighet… 🙂




Lämna ett svar till Karin Avbryt svar