
Världens godaste ”fusk-pizza” är nog denna hemmavariant av makaronipizza! Det blev en hel del rester från kylskåpet som behövde rensas ut så både en halv falukorv & tomatsåsen jag kokade häromdagen fick åka med! Makaronipizza är så otroligt smidigt, allt på en plåt å skjuts in i ugnen. Och naturligtvis går den att variera med fyllning som man vill!
Det här behöver du :
4 dl makaroner (okokta)
4 ägg
6 dl mjölk
2 dl tomatsås
Salt & peppar
Pålägg :
400 gram skivad falukorv
1/3 purjolök
½ gul paprika
1 riven morot
2 tomater
Gratinering :
2 dl riven ost
Pizzakrydda
GÖR SÅHÄR :
Smörj en långpanna. Vispa ihop äggstanningen med tomatsåsen och slå i långpannan. Häll i de okota makaroner jämt fördelat. Lägg på finhackad purjolök, falukorv, riven morot, tomat, hackad paprika och toppa med riven ost och pizzakrydda. Grädda i ugn 180 grader ca 25-30 min.

Tomat, riven morot, finhackad purjolök & paprika blev himla gott på denna pizza!

Äggstanningen som jag blandad med en liten skvätt tomatsås som blivit över.

Ner med okokta makaroner. Jag tycker det passar bra med de gammeldagsa idealmakaronerna.

Och slutligen riven ost och pizzakrydda.

Efter 25 minuter i ugnen är den klar! Servera med en god sallad! Låt den gärna få ”stå till sig” lite så blir det lättare att skära fina bitar.



Lämna ett svar till Per-Anders Avbryt svar