
Igårkväll gjorde vi grillade kycklingklubbor i ugnen. Perfekt plockmat att äta med bara en hand dessutom! 😉 Extra goda är dom om dom fått stå och kallna ordentligt i kylskåpet först! Ske ge er ett tips på en himla god kryddblandning till dessa kycklingklubbor. Förutom olja, vitlök & soya så hittade jag en kryddburk i på vårt lilla ICA nära i Köpingsvik för en tid sedan. Tony Chachere´s! Det är en kanongod grillkrydda med lite hetta av cayennepeppar och dessutom utan smakförstärkare. Passade perfekt att krydda dessa klubbor med.
Till 8-10 kycklingklubbor
Det här behöver du :
1 dl rapsolja
2 msk soya
1 msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås (mild)
Tony´s krydda (eller annan grillkrydda)
GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden utom kryddan. Pensla kycklingklubborna på bägge sidor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Stek i ugn på 160 grader ca 30-40 min. Vänd på kycklingklubborna ett par gånger och pensla med marinaden. Krydda med Tony´s krydda de sista 10 minuterna och sätt ugnen på grillvärme, eller höj temp till 220 grader. Ta ut, låt svalna. Vira aluminiumfolié runt ändarna och servera!

Google lite och hittade hemsida till denna krydda. Läs mer här >>

Lämna ett svar till Mikaela Avbryt svar