Hej på er igen & tack snälla för alla fina och omtänksamma kommentarer och mejl ni skickat! Idag har jag lagat mat och det är sånt som alltid piggar upp! Har gjort en himla god tomatsås av färska tomater, lite klurigt att hacka lök med en hand & riva ost mm.  För att inte tala om att fotografera med systemkamera i bara en hand! 😉 Men jag har haft god hjälp av Joline så det har gått finemang allting! 🙂 En långkokt tomatsås till en god pasta och massa riven parmesan, de är lyxmat för en sjukling de! Det här måste ni prova för det är sån otrolig skillnad på hemkokt tomatsås och köpesås. Härlig doft i hela huset får man dessutom på köpet och passa på att göra en rejäl sats när du ändå är igång. Perfekt att frysa ner och bara ta upp till kokt pasta. Då har du middagen på bordet inom 10min. Nu får jag snart kramp i pekfingret så jag önskar er en trevlig helg allihopa och på återseende!

Det här behöver du :
1 kilo tomater
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
½ dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
1 msk farinsocker
2 msk torkad oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala & hacka den gula löken grovt. Skölj & dela de stora tometerna & paprikan i mindre bitar. Körsbärstometerna kan koka med som dom är. Fräs på löken i en stor kastrull tills den blivit genomskinlig. Tillsätt sedan tomaterna & paprikan och övriga ingredienser. Låt såsen koka ihop så tomaterna blir riktigt mjuka och faller sönder. Mixa såsen med mixerstav. På med lock på kastrullen och sänk värmen. Låt såsen småkoka så ca 2-3 timmar. Den blir bara godare ju längre den får koka. Smaka sedan av såsen med salt & peppar och red ev. av den med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Servera till rykande het pasta och toppa med riven parmesanost!

12 svar till ”Tomatsås på Färska tomater, serverad med pasta & massa riven parmesanost! De är riktig lyxmat de!”

  1. Kari Receptomaten profilbild

    Läckert Linda!

    Hemlagad tomatsås är ju så enkelt egentligen, hur ska vi få fler att inse det?

    Fredags kramar från oss!

    Gilla

  2. Gith profilbild
    Gith

    Fantastiska Du som klarar av detta med bara en hand, en riktigt duktig hjälpreda i Joline har du också 🙂
    Skönt att se – att Ni trots allt har det gott!!!
    Ha en riktigt härlig helg!!

    Gilla

  3. Josefine profilbild

    Jag måste faktiskt säga att jag inte tycker att det är så mycket godare att koka färska tomater. I alla fall inte nu på vintern när tomaterna inte smakar så mycket. Då får man köpa dyrt som sjutton för att få lite finare tomater. Men det är det väl iof kanske värt ibland.

    Gilla

  4. Pinglan profilbild

    Oj, oj, oj, vad smarrigt. Eloge till dig som kan laga utan den ena arm…

    Gilla

  5. Lena profilbild

    Du din stackare! Och bästa knivföringhanden! Eller är du vänsterhänt! Hoppas du blir av med gipset fort som ögat för det är så jobbigt med en stor klump att bära på!
    Oj, vad god maten såg ut idag då! Slurp!

    Kram på dig och lycka till!

    Gilla

  6. sofie profilbild

    Så enkelt och så gott!! Ser fantastiskt smarrigt ut!!! Hemlagat är alltid godast!!!

    Gilla

  7. Ingeborg profilbild

    Åh! Jag älskar tomatsås gjord på färska tomater. Blir så otroligt mycket godare. Svårt är det inte heller! Galet gott!

    //Ingeborg

    Gilla

  8. Åsa/En Sida Med Mat profilbild

    Ser underbart gott ut!!!
    Som alltid!

    Impad av din förmåga att skapa så god rätt med bara en hand!

    Kram Åsa!

    Gilla

  9. Junitjej profilbild

    Detta recept måste jag testa! Det ser kanongott ut! Nu ska jag lägga till din blogg på Bloglovin.

    Gilla

  10. Karin profilbild

    Tricket är ju en hemmalagad tomatsås och en galet god pasta! 🙂 Urtrist med din arm! 😦 Hoppas verkligen du kryar på dig snart!
    Kramar från Linköping

    Gilla

  11. Liselott profilbild
    Liselott

    Har testat ditt recept som var kanonbra. Dessvärre blev inte min sås röd och vacker som din utan mer åt det bruna hållet, vilket var trist. Vet inte vad jag gjorde för fel. Men men…

    Gilla

  12. […] (från kryddburken.se) 1 kg blandade tomater 1 röd paprika 1 gul lök 1vitlöksklyfta 2 dl vittvin ½ dl olivolja 2 msk […]

    Gilla

Lämna ett svar till Lena Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect