tunnbrödssnittar
Hej på er! Jag flikar in lite som hastigast eftersom jag är på jobbet nu, men måste ge er ett supergott tips på dessa goda tunnbrödsklämmor! Passar perfekt till buffén, kvällsgott, sena vickningen, drinktilltugg osv osv. TRE ingredienser är allt som krävs och stor variationsmöjlighet!

Du behöver :
Mjukt tunnbröd (Polarbröd; Sarek är helt klart bäst)
Färskost
Rökt pålägg

GÖR SÅHÄR :
Bred färskost över hela tunnbrödet, lägg på sex skivor rökt kött och rulla ihop från långsidan. Slå in rullen i plastfolié och förvara i kylskåp. Skär upp rullen precis före servering. 10st snittar/rulle.

Mitt favoritpålägg är färskost pepparrot och hamburgerkött. Variera mellan olika sorters ost och pålägg. Detta är så busenkelt och så gott! 🙂

tunnbröd

tunnbrödsrullar1

tunnbrödsklämma

19 svar till ”Tunnbrödsklämmor”

  1. Helena Ljunggren profilbild

    Äkta tv-snacks! 🙂 Gott!

    Gilla

  2. Minna profilbild

    Härligt enkelt! Ibland glömmer man att det allra enklaste kan vara godast!

    Gilla

  3. Karin profilbild

    Dessa klämmor gör jag ofta och de är ju sååå goda! Jag brukar dessutom knyckla in lite sallad i mina också 🙂
    Kram Karin

    Gilla

  4. Alex profilbild
    Alex

    Ett tips är att inte använda fazers lövånger (eller sviktat som det egentligen heter tror jag), det är omöjligt att göra rullar med och klara sig utan att brödet smular sönder. Tunnbrödet sarek från polarbröd är det självklara valet, mumsigt och följsamt 🙂

    Gilla

  5. Carina profilbild
    Carina

    Testat med rökt lax och philadelfiaost? Riktigt mumsigt 🙂

    Gilla

  6. sofie profilbild

    Mmmm…..som renklämma. Till lite varm choklad. Mums!!

    Gilla

  7. Jennie/Kalasgott profilbild

    Enkelt och gott!! Perfekt!

    Gilla

  8. Veronica profilbild
    Veronica

    Ja, det här är jättegott 🙂

    Jag brukar göra en variant med chiliost och salami. Kallrökt lax och Cantadou Pepparrotsost är också mums. Eller parmaskinka, philadelfia och ruccola.

    Använder alltid Polarbröds mjuka tunnbröd, dom har förresten en lite grövre variant med linfrön som jag testade sist och det funkade också bra. Det enda ”problemet” är att just den sortens bröd var runt men jag tog bara bort litegrann så det blev mer fyrkantigt innan jag bredde på fyllningen. Har tyvärr glömt bort namnet på just det brödet :-/

    Gilla

  9. annette profilbild

    ja just såna klämmor bjöd jag på till Nyår och smakade jättegott. Nu kommer ett nytt år med massor av inspiration av dig får jag hoppas? L

    God fortsättning på år 2010

    Annette

    Gilla

  10. Annika i Västerås profilbild
    Annika i Västerås

    Super goda =) jag gör dem med pepparotsgrädde och hamburgekött. Hade med ett lass på nyårsfesten, de hade strykande åtgång.

    Gilla

  11. Daniella - BakeCake profilbild

    Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? 😉
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    Kram Daniella.

    Gilla

  12. Malin profilbild

    Hejsan!
    Förutom de redan nämnda varianterna brukar jag göra en röra på salami, tacofärskost och mozarellaost som jag brer på tunnbröden och rullar ihop. Annars är nog leverpastej på tunnbröd något man kunde döda för när man kommer hem vrålhungrig efter jobbet…

    Titta gärna in på min matblogg 🙂
    H. Malin

    Gilla

  13. vickan (matplatsen.org) profilbild

    det där har varit en stående klassiker (med pepparrotsost och hamburgerkött) på våra fester och tillställningar de senaste 10 åren 🙂 tröttnar aldrig!

    Gilla

  14. Pialotta .. profilbild

    Ja du, härligt enkelt och så gott.. Tunnbrödsrullar har jag gjort många gånger.. bra att ta med på pick nicken oxså:-) Ha de gott o ett fint 2010 på dig:-)

    Gilla

  15. Fru Matglad profilbild

    Gott! Du har så mycket gott på din sida! Dessa måste jag testa! =)

    Gilla

  16. lille profilbild
    lille

    gu va kul att du får till så fina bilder på mat, det e inte lätt det

    Gilla

  17. Nenaz profilbild

    Ah vad gott det ser ut och perfekt idè som apritif nar man har lite gaster hemma!
    Maste saga att du ar otroligt duktig och det finns en oandligt massa med goda recept harinne;)

    Kramar,
    Nenaz

    Gilla

  18. miwi-art profilbild
    miwi-art

    Hästkött alltså.

    Gilla

Lämna ett svar till Helena Ljunggren Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect