
Kladdkaka i muffinsform! Kan det bli godare??
Ja, jag kunde nog ha valt lite snyggare muffinsformar kanske… 😉
Nu önskar alla mina härliga bloggläsare ett
~ RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ~
Det här blir sista inlägget för år 2009!
Stort tack till alla ni underbara som läser, kommenterar,
mailar och följer min Kryddburk!
16 st normalstora
Det här behöver du :
3 ½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smält smör el. margarin
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg & socker med elvisp så det blir vitt och poröst. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker & salt och vänd ner i sockersmeten. Smält smöret och tillsätt sist. Vänd om så allt blandas. Häll upp smeten i muffinsformar (mellan storlek). Fyll till strax lite mer än halva formarna, grädda i 160 grader ca 15 min. Muffinsarna blir höga i ugnen men sjunker ihop i mitten och det är det som är det goda med dessa kladdkakemuffins! Härlig sega och liiite kletiga, men inte för mycket. Servera med vispad grädde, eller helt naturella! 🙂 Jag har inte använt någon muffinsplåt, bara dubbla formar och gräddade direkt på en vanlig ugnsplåt.

Fula formar, men goda kladdiga muffins! 🙂

När de kallnat, servera med en liten klick vispad grädde och pudra över lite florsocker!

En sista liten munsbit för det här året! Tack för mig…

Lämna ett svar till Maria Andersson Avbryt svar