
Guld i byrålådan! En eller smörgåsbakelse i kylen! Kontrasterna är faktiskt inte såå stora som det låter! Har man riktiga cravings efter smörgåstårta då kan man faktsikt lätt fixa det med lite överblivet pålägg å fantasi och det tar inte alls längre tid än att sno ihop lite varma mackor på en plåt! Men mycket godare blir det!
Här har vi en smörgåsbakelse, eller en mini-smörgåstårta! Prova denna enkla variant när du vill uppvakta maken/makan en födelsedagsmorgon, eller som kvällsfavorit framför en bra film, eller som en härlig brunch på söndagsmorgonen… 😉
1 port
Tre lager fyllning, fyra skivor rostbröd!
Kokta ägg
Skinka (alt. kassler, salami, räkor, kräftstjärtar, rökt korv etc)
Leverpastej
Bostongurka
Ost
Mjukost
Vispad grädde
Cremé Fraiche (alt. gräddfil)
Majonäs
Har du typ detta i kylskåpet så är saken biff! 😉 Lite sallad å pålägg till garnering och du har en lyxig liten mini-tårta!
Fyllningen har jag gjort i tre lager såhär :
1 : Skinka + mjukost
2 : Kokta hackade ägg + cremé fraiche + vispad grädde + salt & peppar
3 : Leverpastej mosad med vispad grädde + bostongurka + salt & peppar
Garnering :
Blanda cremé fraiche med grädde & lite majonäs. Krydda röran med salt & peppar. Bred över hela bakelsen. Garnera med sallad, ost, skinka, kokta ägg, frukt etc etc…

Lämna ett svar till Martina Avbryt svar