
Att hålla på regler & rutiner och osvikligt göra som man alltid brukar, hör inte till mig som person! Jag kan variera mig och se möjlighet till förändringar på många plan, men inte på en smörgås som beställas över disk! Där är jag hopplös precis! På svart skoltavla läser jag rader av vit text skriven med krita, den ena fyllningen godare än den andra, men lik förbannat så väljer jag ALLTID salami/brie när jag köper en baguette med fyllning… Trots vidsynta blickar på de övriga alternativa smörgåsarna! Det går bara inte! Det måste va nåt fel på mig!? Så även ikväll… Fyllda baguetter stod på menyn som kvällsmat och vad kommer jag hem med från affären?? Jo, salami, brieost, rödlök å div. sallad… Det är bara att konstatera, denna smörgås gör ingen fluga förnärmad! Den är helt enkelt OUTSTANDING!! Fler knäppgökar som mig därute tro?? 😉
Marinad till 2 rödlökar :
1 dl olivolja
4 msk vitvinsvinäger
½ pressad citron
½ dl finhackad persilja
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker… Bara mellan tummen och pekfingret…
GÖRSHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dressingen, skiva rödlöken och lägg i plastpåse. Slå på dressing och knyt ihop. Massera in dressingen i löken noga. Låt gärna ligga i kylskåpet nån timme.

Ciabatta… Finns det nåt godare bröd till en smörgås med god fyllning??

Här är då mitt craving i högsta hugg! Salami, brieost, tomat, salladskål, och marinerad rödlök! Nu är det bara de svarta oliverna som fattas kanske ni tycker, men de tycker inte jag… 😉

Lämna ett svar till Annica Lundgren Avbryt svar