salami_brie
Att hålla på regler & rutiner och osvikligt göra som man alltid brukar, hör inte till mig som person! Jag kan variera mig och se möjlighet till förändringar på många plan, men inte på en smörgås som beställas över disk! Där är jag hopplös precis! På svart skoltavla läser jag rader av vit text skriven med krita, den ena fyllningen godare än den andra, men lik förbannat så väljer jag ALLTID salami/brie när jag köper en baguette med fyllning… Trots vidsynta blickar på de övriga alternativa smörgåsarna! Det går bara inte! Det måste va nåt fel på mig!? Så även ikväll… Fyllda baguetter stod på menyn som kvällsmat och vad kommer jag hem med från affären?? Jo, salami, brieost, rödlök å div. sallad… Det är bara att konstatera, denna smörgås gör ingen fluga förnärmad! Den är helt enkelt OUTSTANDING!! Fler knäppgökar som mig därute tro?? 😉

Marinad till 2 rödlökar :
1 dl olivolja
4 msk vitvinsvinäger
½ pressad citron
½ dl finhackad persilja
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk flingsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
En pytteliten nypa socker… Bara mellan tummen och pekfingret…

GÖRSHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dressingen, skiva rödlöken och lägg i plastpåse. Slå på dressing och knyt ihop. Massera in dressingen i löken noga. Låt gärna ligga i kylskåpet nån timme.

ciabatta
Ciabatta… Finns det nåt godare bröd till en smörgås med god fyllning??

salami_baguette
Här är då mitt craving i högsta hugg! Salami, brieost, tomat, salladskål, och marinerad rödlök! Nu är det bara de svarta oliverna som fattas kanske ni tycker, men de tycker inte jag… 😉

18 svar till ”Salami & Brie i Gott Bröd med marinerad Rödlök”

  1. sotarlena profilbild
    sotarlena

    Jaaa det är gott med salami&brieost. Det är så sällan jag hittar det på cafeer.

    Gilla

  2. Johan profilbild
    Johan

    Ååååhhhh….det vattnas!

    Gilla

  3. Kalasgott profilbild

    Smaskens så gott det ser ut! Jag väljer också nästan alltid salami och brie om det inte finns min favorit som är en västkustklassiker, alltså räckmacka med handskalade räckor, majonäs, rödlök dill och citron! 🙂

    Jo ang. rubriken så har jag fixat den nu.. (tror jag!)
    Och ”Vart får jag allt ifrån..? Glöggen!” kommer ju från Melodifestivalen 2008 då Björn Gustafsson sa det under en av mellan akterna!! Det är antagligen bara jag som minns det men jag skrattar lika mycket varje gång jag kommer att tänka på det! Haha! 🙂

    Hoppas att du får en fantastiskt härlig helg Linda!
    Själv skall jag på julmarknad och så skall jag jobba också! Härligt!

    Gilla

  4. Anna profilbild

    Nu är jag inte sådär jätteförtjust i varken brie eller salami, även om Stevie faktiskt har lärt mig att tycka om salami lite iallafall 🙂 Men jag måste ju medge att de där smörgåsarna ser sjukt goda ut!! 🙂 När jag ska göra baguette med fyllning blir det nästan alltid crabfish/lax/räkröra eller avokadomojs! Hoppas allt är finemang med dig Kryddis!

    Gilla

  5. Lena profilbild

    Mums, så gott det ser ut = ))))

    Ha en underbar fredag!!!!

    Kram Lena

    Gilla

  6. Annica Lundgren profilbild

    Jag väljer också alltid salami och brie ost macka om jag är någonstans, det är som du säger alla andra mackor finns liksom inte det är bara denna underbara macka som gäller ….

    Hade lite ide torka vad vi skulle ta som kvällsgott jag och gubben men nu vet jag …. ungarna har ju sina Pringles och Cola men det vill inte vi ha….

    Gilla

  7. Martina profilbild

    Det kan ju inte vara fel att välja salami och brie varje gång eftersom det är så otroligt gott. På våra kvällsmackor ikväll så blir det kräftröra med vitlök, det funkar det med 🙂

    Gilla

  8. Anette profilbild
    Anette

    Ja, jag är lika knäpp! Svårt att välja något annat!

    Gilla

  9. tess profilbild
    tess

    kan inte bli bättre! helt klart en favorit! måste bara testa din marinerade rödlök, låter mycket godare än vanlig rå….

    Gilla

  10. Mita profilbild

    Då får vi hoppas på sol imorgon och en tur på Alvaret med en sådan goding i picknick korgen…

    Gilla

  11. Veronica profilbild
    Veronica

    Jag är också en riktig ”sucker” för salami & brie på ciabatta så du är inte ensam, jag lovar 🙂

    Gilla

  12. I Nadjas kök profilbild

    Mmm det här är verkligen något i min smak…älskar mackor

    Gilla

  13. Em profilbild
    Em

    Ser ju bara så gott ut!!! Får väl medge att jag,som många andra också är riktigt svag för denna kombinationen. Dina smörgåsar ser riktigt goda ut.

    Gilla

  14. Pernilla profilbild

    men brie och salami är ju en oslagbar kombination, och det funkar ju lika bra på kall som varm macka. precis när jag läste ditt inlägg satt jag och mumsade på en bit salami- & briepaj som blev över från gårdagens middag, lite lustigt 🙂

    Gilla

  15. Remsan profilbild

    Det ser bara så grymt gott ut!

    Gilla

  16. Joakim profilbild

    Ha ha tackar då vet jag vad jag kommer prova idag. Mums!

    Jag skriver själv om mat fast utifrån ett litet annat perspektiv, om man så säger….

    Cheers Joakim

    Gilla

  17. Camilla K profilbild

    Jättegott! Några tunna päronskivor också så hade det varit HELT perfekt i min smak. 😉
    Kramar

    Gilla

  18. Fröken Dill profilbild

    Salami och brie ÄR fantastiskt! En kombo som man kan bli så vansinnigt sugen på. Den goda rödlöken måste testas.
    Hemma hos fröken Dill

    Gilla

Lämna ett svar till Annica Lundgren Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect