raggmunkar
Något som jag inte lagar alltför ofta är raggmunkar! Men idag fick det bli en rejäl laddning husmanskost på middagsbordet och alla här hemma verkligen älskar raggmunkar! Så det är tacksam mat! 🙂  Det tar visserligen lite tid att stå å steka, men det är det värt! Stekt fläsk och rårörda lingon till är ett måste! Nu är ledig några dagar igen och har en hel del julrecept på lut, återkommer såklart om detta! Hoppas ni mår bra allihopa, det är ju en hel del som ligger sjuka i svininfluensan… Här ska barnen vaccineras på fredag, då är det deras tur! Känns skönt!

4 port receptet går att dubblera
Det här behöver du :
8 – 10 meldelstora potatisar
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och riv på finaste sidan av rivjärnet eller motsvarande i hushållsassistenten. Blanda ner den rivna potatis i en stor bunke med mjölken. Då blir inte potatisen missfärgad under tiden man river. Tillsätt mjölet, salt och sist ägget. Blanda om väl om! Stek raggmunkarna i stekpanna två åt gången i lite smör. Medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60 grader, och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminumfolié så håller dom sig varma.

steka_raggmunkar
Extra frasiga, extra goda!

raggmunkar_värma
Förvara i ugnen på ca 60 grader i en ugnsform med aluminumfolié om du steker många, då håller dom värmen bra.

raggmunkar_recept
Smaklig spis!

13 svar till ”Raggmunkar, Stekt Fläsk & Rårörda Lingon”

  1. Carro profilbild

    Det är verkligen supergott med Raggmunkar ! 🙂 Och så måste man ha rårivna Morötter till .. Skönt med lite ledighet ! Ha det så bra och hoppas det går fint för barnen att ta sprutan, men det bör inte vara några problem 🙂 Själv har jag tatt den 2 ggr (riskgrupp= så jag har fått min beskärda del.

    Gilla

  2. Emmelie profilbild
    Emmelie

    Nu var det väldigt länge sedan jag åt raggmunkar, men det är ju supergott. Måste laga till det snart igen. 😀

    Gilla

  3. Lindas viktresa med LCHF profilbild

    Smaskens..riktig husmanskost är ju såå gott!!! Tänk va barnslig man va i skolan att bara för att ingen annan tyckte om det så ratade man lunchen på måndagar..raggmunkar är ju egentligen supergott. Nu har man blivit vuxen och fått mer förstånd 😀

    Gilla

  4. missh profilbild

    underbart gott!

    Gilla

  5. Camilla K profilbild

    Jag älskar raggmunk med fläsk och lingonsylt..och nu blev jag sååå sugen på det!

    Gilla

  6. Kalasgott profilbild

    MUMS så gott!! Husmanskost när den är som bäst! Själv åt jag stekt fläsk, potatis och löksås idag till middag. 🙂

    Gilla

  7. Hanna profilbild
    Hanna

    Haha.. e det raggmunkens dag idag?? Vet flera st som ätit det idag =) Gott!!

    Gilla

  8. marial profilbild
    marial

    Vilken toppen blogg du fattar inte hur jag kan ha missat denna!
    tjoho nu ska här bakas

    Gilla

  9. vickan (matplatsen.org) profilbild

    nu smäller du väl av men jag har alldrig ätit raggmunk heller 😉 hamnar direkt på att göra listan under kroppkakorna 🙂

    Gilla

  10. Chezsofia profilbild

    Raggmunkar är supergott man kan äta hurmånga som helst, men sen rör man sig inte så mycket efteråt ;-).
    Dags för raggmunkar snart tror jag!

    Gilla

  11. Eva-Lena profilbild
    Eva-Lena

    Hej Linda! Du har verkligen en superhärlig blogg, jag läser den varenda dag. Skulle du inte kunna skriva lite om buljonger/fonder? Kokar du själv, eller kör du tärning eller flaskfond? Jag skulle vilja börja koka själv, och det skulle vara jätteintressant att få höra dina tankar/erfarenheter kring detta.

    Hälsningar
    Eva-Lena i Västerås, 42, matglad 4-barnsstyvmamma

    Gilla

  12. Helena Sjögren profilbild

    Åh vad hungrig jag blir av att titta på de här bilderna!

    Gilla

  13. Beatrice profilbild
    Beatrice

    Supersmidigt när Du inte har tid att steka, och supergott!! Barnen älskar det!!

    Potatisvåfflor
    Våfflor med potatis mättar bra. Servera gärna med knaperstekt bacon och lingon.
    Det här behövs till 3-4 port:
    500 g potatis
    3 dl mjölk
    4 dl vetemjöl
    1 tsk salt
    1 tsk bakpulver
    100 g smör, smält
    Servera med:
    stekt bacon
    lingonsylt Gör så här:
    1. Skala potatisen och riv den grovt på rivjärn. Vispa ihop mjölk och mjöl. Tillsätt salt, bakpulver och potatis. Häll i det smälta smöret och rör om. Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl.
    2. Grädda frasiga våfflor av smeten. Servera dem genast med stekt bacon, lingonsylt och en grönsallad.

    Gilla

Lämna ett svar till Lindas viktresa med LCHF Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect