
Vad sägs om ett lite nyttigare mellanmål, eller faktiskt en perfekt efterrätt till soppan idag? Dessa pannkakor har jag gjort av vetemjöl special fullkorn och blandat ner grovrivet äpple med skal. Istället för sylt & grädde som är det klassiska tillbehören har jag rört ihop turkisk yoghurt med flytande honung och sen bara pudrat över lite kanel! Det blev verkligen gott! Ett lite nyttigare alternativ! 🙂
Pannkakor grundrecept
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
25 gram smör
GÖR SÅHÄR :
Blanda mjölet med salt i en bunke. Vispa ner mjölken lite i taget så du får en jämn fin smet. Tillsätt äggen sist ett i taget.
Äppelpannkakor :
3 dl vetemjöl special fullkorn
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 stort grovt rivet äpple
25 gram smör
GÖR SÅHÄR :
Blanda mjölet med salt i en bunke. Vispa ner mjölken lite i taget så du får en jämn fin smet. Tillsätt äggen sist ett i taget. Riv äpplet och grovt och blanda ner i smeten.

Pannkakor är väl något som alla barn älskar så varför inte variera sig lite med både mjölsort och andra ingredienser. Rivna morötter, eller spenat är också gott i pannkisar!

Nu ryker dom sista av våra egna äpplen, detta rev jag ner grovt i pannkakssmeten med skalet kvar!

Nygräddat!

Lämna ett svar till Emmas Kök Avbryt svar