Till Söndagens köttfärslimpa serverade jag tillsammans med detta otroligt goda tillbehör. Gräddstuvad brysselkål. En bit purjolök förhöjer smaken och framförallt wasabi som sätter extra piff! Det blir riktigt gott kan jag lova! Prova det här som ett tillbehör till te x. slottsstek, köttfärslimpa, eller fisk!
Det här behöver du :
1 nätpåse brysselkål
½ purjolök, endast ljusa delen
5 dl gräddmjölk (häflten grädde, hälften mjölk)
10 cm wasabi på tub
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Ansa brysselkålen från fula blad och dela dom på mitten! Finhacka purjolöken. Fräs på i stekpanna i en klick smör. Slå på gräddmjölken och wasabi. Låt småkoka på låg värme tills såsen tjocknat och brysselkålen är mjuk. Smaka av med salt & peppar.

Brysselkålen är antingen hatad eller älskad! Här hemma älskar vi den! 🙂

Finhackad purjolök och brysselkål. Dom allra minsta av brysselkålen lät jag vara hela, dom större delade jag på mitten.

Småputtra tills brysselkålen är mjuk och såsen tjocknat. Smaka av med salt & peppar. Färdig att serveras!
Prova också detta recept på gräddstuvad purjolök
över öppen eld spetsad med spansk peppar!
Läs mer här >>


Lämna ett svar till Sofia Avbryt svar