plockmat
Freedags-myys! Det är mysigt de! 😉
Fredagkvällen är för många avkoppling. Skön avkoppling som inte tar på krafterna för mycket, som inte kräver så stor arbetsinsats och som går att äta trots att man sitter djupt nersjunken i TV-soffan. Hos oss blev det lite vuxen-mys ikväll när barnen somnat! Ostbricka!! Sånt där gott allt-i-allo-plock.

fredagsmys
Jag tycker inte om den här ”blixt-bilden” alls men jag orkade inte hålla på krångla med ljuskällor & extern blixt mitt i alltihopa. Men såhär såg vårt TV-bord ut tidigare ikväll iallafall.

cantadou
Jag köpte hem två nya askar från Cantadou, den ena paprika/Chili, (ett säkert kort till maken) och vitlök/olivolja! Oj så gott! Den förstämnda var det verkligen hetta i! Nicke gillade den bäst!

carrs_kex
Här kommer min favorit för kvällen! Marmeladen! Rabarber/Vanilj. Ja, inte bara den utan på ett kex tillsammans med en bit brieost så var denna marmelad helt outstanding!! Oj så gott! Denna kombination föll mig verkligen i smaken! Det tycker jag ni ska prova.

Kexen är produktprover från Carr´s som kom väl till pass denna kväll! De kom i två nya smaker, cheddar & rosmarin! Kexen är väldigt spröda och håller inte för att breda på, dom smular lätt sönder men den ena smaken var riktigt god! Nämligen cheddar! De smakade som kex till ostbricka ska göra tycker jag. Inte för salta heller och med god smak av cheddar! De andra kexen med rosmarin var ingen höjdare alls, de smakade FÖR mycket. För mycket för att vara ett kex till ostbricka iallafall! Har du en smakrik ost på detta kex så försvinner osten och det smakar bara rosmarin i munnen.

brie
Brieost + en grönmögelost är en självklarhet på ostbrickan! En god grönmögelost är i första hand roquefort tycker jag, men den fick jag inte tag på idag. Även St Agur, gorgonzola, och kvibille är goda.

ridderheims_olkorv
De här var en nyhet jag hittade när jag handlade idag! Ridderheims miniölkorv med vitlök. Eftersom jag tidigare provat många av deras produkter så hade jag faktiskt höga förväntningar! Men döm om min förvåning, jag tog en liten tugga och nej va äcklad jag blev… Det var stora bitar hårt segt fett innuti som gick att ”dra” ut… Sega i konsistensen med tjockt, mjukt skinn utanpå trots att de legat i kylen. Smaken var mjäkig & gammal på nåt sätt och inte alls kryddig och god. Vi har nog provat de flesta ölkorvar här hemma eftersom det är en stor favorit både hos Nicke och mig men dessa gick inte hem alls. Tyvärr…

skrattande_kon
De här däremot är ett måste för mig. Skrattande kon! Nicke avskyr den smöriga konsistensen på dom små ostkuberna, men inte jag! Jag kan nog säga att jag är uppfödd med dessa små färgglada paket sen barnsben då de fanns på borden när det var fest & gäster hemma. Det roligaste jag visste var att gå runt och skala dom åt alla som ville ha! Det tycker jag ju faktiskt än idag… Många varor som fanns när man var liten byter dom ju ofta förpackning på, men dom här har hållt sig 30 år nu snart!


10 svar till ”Freedags-myyys!”

  1. receptomaten profilbild

    Haha, smaken e som baken 😉

    Vi gillade Carr´s Rosmarin bättre! Cheddarn var så diskret på något sätt, perfekt till snälla ostar.

    Mysiga bilder. Som vanligt :))

    Stora kramar från oss!

    /K

    Gilla

  2. Ulla profilbild
    Ulla

    Så gottigt! Gillar oxo plockmat, perfekt i soffan och då spec ostbricka m frukt och grönt till. Rökt ost e supergott, sen lite honung på brieosten är en av mina favoriter. ÖlandsOst säljer de godaste kexen i sin butik, kommer inte ihåg vad kexen heter men ett blått paket 😉

    // Ulla

    Gilla

  3. annette profilbild

    ostbricka är alltid gottigt,ja all plockmat egentligen 🙂 härligt en fredagkväll!

    Gilla

  4. I Nadjas kök profilbild

    Sånt här är ju bara så underbart mysigt. Lite tända ljus och meze (plockmat) är så härligt.

    Gilla

  5. Mian profilbild

    Skrattande kon – jag blir nostalgisk! Det var länge sedan jag åt de där små kuberna. Måste testa igen och se om de smakar likadant.

    Gilla

  6. Ulla profilbild
    Ulla

    Hej igen.
    Kvickt som attan va ja inne och beställde marmeladen (3 st) samt knivar till….

    Gilla

  7. En Smak Av Karin profilbild

    Åhhh vad gott det ser ut! Ost och kex är en klar favorit här hemma! Marmeladen lät spännande! Min absoluta favorit på ostbrickan är faktiskt en riktigt lagrad och krämig Gorgonzola. Mycket smak ska det vara 🙂
    Ha en skön lördag!

    Kram Karin

    Gilla

  8. Freedomtravel profilbild

    Ser gott ut! Vår favoritkombination är osten Morbier tillsammans med fikonmarmelad… mums! Helst ett vitt lite sött vin till, t.ex. Pinot Gris

    Gilla

  9. Helena Ljunggren profilbild

    Glada-kossan-ost är ett måste på ostbrickan 🙂

    Gilla

  10. Nina profilbild

    Åh vad gott med kex och ost!

    Gilla

Lämna ett svar till Helena Ljunggren Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect