ostfyllda_biffar
Gokväll kära läsare… Det är inte mycket ork bakom dessa tangent-tryckningar ikväll, men tänkte ändå att jag skulle lägga upp lite recept + bilder från helgens mat! Har legat i feber och värsta förklyning nu i två dar och hoppas jag mår snäppet bättre imorgon! Ja, jag går i mannens fotspår, han låg däck förra veckan han…

Här har vi ett smarrigt recept på megastora biffar vi åt i helgen. Fyllda med cremé bonjour färskost, stekta i ugn. Serverade med ruccolasallad & fetaostkräm. Vädligt enkelt och otroligt gott!

5 stora biffar
Det här behöver du :
800 gram nötfärs
2 dl vatten
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (rivna)
2 msk potatismjöl
salt & nymalen svartpeppar
1 förp cremé bonjour vitlök

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och forma smeten till 5-6 stora bollar. Gör en liten urgröpning i mitten och fyll med knappt en matsked färskost av valfri sort. Nyp ihop och forma till stora runda biffar. Osten kommer att göra att biffar ”spricker” upp i mitten på ovansidan i ugnen! Vi blandade lite med vitlök & tacosmak. Lägg upp på smort, ugnsfast fat och kör i ugnen på 180 grader ca 45-55 min. Se till så biffarna är helt genomstekta och inte är rosa, kör ytterliggare 5-10 min isåfall. Servera med sallad & fetaostkrämen.

biffar_recept
Det var otroligt gott!

fetaostkräm
Här har vi fetaostkrämen som jag tycker blir himla god med en liten skvätt kallpressad rapsolja i också. Bara att röra ihop så den bli mjuk & krämig i konsistensen.

Fetaostkräm :
1 förp Fontana Fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk kallpressad rapsolja
Salt & Grovmalen svartpeppar

8 svar till ”Biffiga Biffar & Fetaostkräm”

  1. Annika profilbild

    Mmmm, det såg riktigt mumsigt ut, får man nog testa till helgen. Verkar ju riktigt smidigt att göra också 🙂
    Hoppas du kryar på dig snart!

    Gilla

  2. Pokergirl profilbild

    Åh, det såg supergott ut! Jag som älskar feta!

    Gilla

  3. Erica profilbild

    Hejsan!
    Åh vad gott! jag älskar att experimentera med framförallt biffar. Mina favoritfyllningar är:

    *rivet äpple, dijonsenap & timjan

    *fetaost, soltorkade tomater, oregano

    *hackade brynta kantareller & lite lingonsylt.

    Bloggar mycket om mat, men även om barnen, mode, inredning och resor. En feelgood blogg med livets goda!
    Inspireras mycket av dig. Du verkar vara en grymt bra kock=)
    Kram/Erica från östersund

    Gilla

  4. Helena Ljunggren profilbild

    Krya på dig, inge kul att ligga krasslig!

    Biffar är smaskens så det förslår och feta är goodi goodi det också, så det kan liksom inte bli fel 🙂

    Gilla

  5. Emmas Kök profilbild

    Vad gott med fetaostkräm! Passar ju utmärkt tillsammans med köttfärsbiffar eller en god sallad 🙂

    Gilla

  6. Therese profilbild

    Nog va det biffiga biffar och dom gör sitt jobb och frestar ordentligt..
    Ta dit en rejäl whiskey så kanske förkylningen försvinner om inte annat så värmer det ju i allafall..
    Ska se om jag ha nån matbild från murikkan som jag kan skicka in till din tävling..
    Återkommer i kväll..
    Vi hörs

    Gilla

  7. Anna profilbild

    Att hacka lite timjan och blanda i fetaoströran blir jättegott också.

    Gilla

  8. vickan profilbild

    Får jag bara fråga en sak ang alla taggar du har? Fyller det en funktion här på sidan eller är det för att fastna i sökmotorer? det blir ganska rörigt med så himla många taggar överst i inläggen med alla möjliga ord.. men det är väl en smaksak. Tycker bloggen är jättefin i övrigt och smarrig mat lagar du oxå!fyllda färsbiffar är fantastiskt gott och kan varieras i det oändliga!

    ha en bra dag

    /Vickan

    Gilla

Lämna ett svar till Annika Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect