quorn_lasagne
Fick ett par varucheckar på olika Quornprodukter för en tid sen! Allt ifrån färs, filéer, bitar och som här lasagne! I frysen ligger två påsar quornbitar som jag har tänkt göra burritos av i tortillabröd. Men idag till lunch tog jag upp lasagnen till mig och Nicke att dela på! Är alltid lite skeptiskt till såna här ”värma-i-micron-rätter” så jag slog på ugnen och tänkte att det blir nog bättre så! 200 grader i 45 min för en ynka liten pytteform… Jaja…

Mmm… Jag är väl inte helt överväldigt förstås. Lasagne för mig är en krämig variant med mycket fyllning av färs och bechamelsås! Och lasagneplattorna ska inte va svampiga utan fortfarande ha lite tuggmotstånd! Allt detta saknade den här rätten…

Bechamelsåsen måste dom ha missat i receptet, för det var mer en känsla av överkokt pasta med vattnig köttfärssås med en konstigt bismak av gamla konserverade tomater… Quornfärsen är dock vädligt lik fläskfärsen i konsistens och smak, men då kan jag lika gärna använda vanlig färs och inte svampfärs! Maken tyckte den var helt okej, ”den smakar ju inte hemmagjord lasagne liksom, men sånt som man får på ett billigt lunchställe typ”! Jag är glad jag gjorde en sallad till som fick mätta lite mer!

quorn
Qourn, tillhör skaran av livsmedel som jag aldrig plockar ner i kundvagnen…
Och kommer nog inte att göra i framtiden heller!

rakostsallad
En mustig råkostsallad är alltid gott till lasagne!
Blandadsallad + rivna morötter + groddar!

9 svar till ”Quorn Lasagne”

  1. Martina profilbild

    Nej, färdigmat vare sig det är med quorn eller riktigt kött är väl ingen höjdare direkt. Köper aldrig längre….

    Gilla

  2. Annelie profilbild

    Ja du, detta lät ju ingé vidare till maträtt.
    Sällan jag köper färdigmat,, är några enstaka saker som finns i frysen för ibland så ska man ju ha en snabb middag.. då äré bra att ha.
    Men aldrig annars.

    Ha dé bäst.. // Kram Annelie

    Gilla

  3. receptomaten profilbild
    receptomaten

    Jag gillar Quornfileér, fast jag är lite konstig.. 😉

    Tack för inlägget Linda, jag var rätt nyfiken just på Quornlasagnen då jag gärna provar just färdiga lasagnerätter.

    Lidl´s färska lasagne är inte alls att leka med, krämig och god, prova den vid tillfälle..

    Hälsningar från hagelstormen 🙂

    Gilla

  4. Therese profilbild

    Föredrar nog att laga själv fast då ska det vara med färs och mycke sås.
    Gjorde en variant där jag hade auberginer i mellan istället för lasangeplattor och den blev faktiskt riktigt god..
    Blev förvånad själv faktiskt.

    Gilla

  5. Helena Ljunggren profilbild

    Det är ju perfekt en dag som denna – Vegetariska dagen!

    Gilla

  6. kardemumma Gumman profilbild

    Ser ju jättegott ut iaf! 😀

    Gilla

  7. bakmammorna profilbild

    quorn som man brukar kunna göra ganska gott. synd att den inte var någon höjdare.

    Gilla

  8. elisabet/ stora lilla j profilbild

    vad synd att quorn inte gick hem – men jag tror att du kommer vara mer positiv till råvaran än de färdiglagade, det är aldrig gott ju… Både av miljö-, hälso- och djurhänsyn är ju vegetariskt ett bra val ibland, jag lagar gärna lasagne (från grunden) men med quornfärs istället, tycker det smakar likadant och är mycket mer hälsosamt! Hoppas du ger den riktiga quornfärsen en chans också, och quornbitarna är väldigt goda som burrito eller i en sweet and sour med ris! 🙂

    Gilla

  9. Sandra profilbild

    Mm, det där lät ju riktigt gott! Men jag håller mig nog till köttfärsen 😉

    Gilla

Lämna ett svar till Therese Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect