pepprig_kycklinggryta 
Kycklinggrytor gillar vi här hemma! Grytor i alla former dessutom älskar jag att tillaga och idag kom lusten att laga mat tillbaka, börjar känna mig lite bättre nu! En kryddig kycklinggryta med massa peppar och god tomatsmak är precis vad man behöver för att få igång smaklökarna igen! 🙂

Det här behöver du :
Ca 800 gram innelårfilé av kyckling (alt. bröstfilé)
Smör + olja till stekning (jag använde kallpressad rapsolja)
2 msk paprikapulver (mild)
2 krm nymalen svartpeppar
2 krm nymalen grönpeppar
2 krm nymalen rosépeppar
1 krm nymalen vitpeppar
Dosera efter tycke och smak…

Sås :
4 schalottenlök
1 liten burk cremé fraiche
2 dl mutti tomatsås
3-4 dl mjölk
1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Bryn kycklingbitarna hela som dom är i en het stekpanna med lite smör o. olja. Pudra över paprikapulvret & peppra på! Kycklingbitarna ska bara få fin färg. Lägg åt sidan sålänge. Diska INTE ur stekpannan nu! Finhacka schalottenlök och fräs i skyn som blev från kycklingen. Rör ner en burk cremé fraiche. Tillsätt tomatsåsen och mjölken. Låt allt få koka upp ordentligt. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt småputtra ca 10-15 min. Finhacka persilja och strössla över på slutet. Smaka av med salt, peppar och ev. mer paprikapulver. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten.

gryta_med_kyckling
Puttrande kycklinggryta doftar härligt!!

mutti_tomatsas
Muttis tomatsås med basilika är riktigt god och fyllig i smaken till framförallt pizza med också i grytor!

persilja
Persilja! Massor av persilja rundar av smaken fint!

pepparsås
Låt persilja bara koka med nån minut, sen är det klart för servering!

kycklingrätt
Njut av god mat!

15 svar till ”Pepprig Kycklinggryta med krämig Tomatsås”

  1. Fia profilbild

    Åååååå det dära ser super gott ut!

    Gilla

  2. Becca profilbild

    Ojojoj! Å vad gott dt där ser ut!

    Hoppas du haft en fin dag.
    Kram.

    Gilla

  3. Ia profilbild

    Mums vad gott! Gillar bilder med persiljan 🙂
    /Ia

    Gilla

  4. Birgitta Höglund's Mat profilbild
    Birgitta Höglund's Mat

    Ser riktigt gott ut. Kycklinglår är enligt mig, det godaste på kycklingen.

    Namnet är lite förvirrande bara, innerlårfilé av kyckling..
    Det är ännu ett av försäljningsknepen, att kalla styckningsdelarna för filé. Det finns ju inte nån filé på en kyckling. Kycklinglår och kycklingbröst är ju de rätta namnen. Ursäkta om jag blir lite gnällig, så här på morgonen, men det här har jag tänkt på länge.

    Ett annat knep kycklingfabrikanterna har, är att spruta in saltvatten i sina frysta produkter, kalla dem marinerade eller mörade och ta ut ett högt kilopris.
    Så vi betalar alltså för extra vatten. Kycklingen blir väldigt svampig i konsistensen av det här, känns nästan som att tugga på fiskbullar. Det bästa är att bara köpa färsk kyckling, så slipper vi det här matfusket.
    Ha en bra dag 😉

    Gilla

  5. Sara Bäckström profilbild

    Trots att jag nyss ätit frukost så blir jag hungrig när jag läser din blogg. Den här kycklinggrytan kommer definitivt att lagas….kanske redan till helgen.

    Kram Sara

    Gilla

  6. Ingelöf profilbild

    Ohh det här ser ju supergott ut! Måste provas nån dag! 🙂

    Gilla

  7. Sanna profilbild
    Sanna

    Ser jättemumsigt ut! Äter själv inte kött, men går ju nästan lika bra att använda sig av quornbitar. Nu till min fråga; vart får man tag i denna mutti-tomatsås?!

    Tack för en härlig blogg, kram

    Gilla

  8. sara B profilbild
    sara B

    Hej!
    Jag har precis hittat hit till din blogg och är redan fast! Väldigt trevlig o inspirerande läsning, Tack för det!

    Gilla

  9. Kalasgott profilbild

    Ser gott ut! 🙂

    Gilla

  10. Lina profilbild
    Lina

    ser riktigt gott ut! vart kan man köpa mutti tomatsås??

    Gilla

  11. Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd Bakrecept profilbild

    Det receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.

    Gilla

  12. Liselott profilbild

    Vad kan man använda för tomatsås om man inte kan få tag i Mutti tomatsås?

    Gilla

  13. Liselott profilbild

    En till fråga; Kan man använda Santa Marias pepparkvarn five peppers till den här eller bör det vara separata kryddor?

    Gilla

  14. […] hålla i sig ett tag till och jag lagade otroligt smarrig mat till middag förut. Jag använde det här receptet som grundinspiration, men anpassade det efter Ollilapreferenser. Jag använde starkt paprikapulver […]

    Gilla

  15. Ellie profilbild

    Jag har lagat en modifierad variant på det här idag – och det blev jättegott. Och jag använde Santa Marias five peppers och det blev kanon.

    Tack för inspirationen! Och tack för en underbar blogg… jag kommer testa många fler recept härifrån!

    Gilla

Lämna ett svar till Ia Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect