
Nu är det fredagkväll! Härligt med helg och lite fredagsmys! Den här har jag nyss förberett till kvällens filmkväll i soffan, den står nu i kylen och gottar till sig! En smörgåstårta med charkuterier. Ägg, leverpastej, skinka och ost! Barnvänlig och uppskattad av hela familjen! Det är visserligen ingen ”snygging-tårta” då jag inte har lust att lägga så mycket tid just en fredagkväll, men fullt duglig för familjemys! Nu väntar lägerelden ute i skogen och vi ska sätta oss och njuta av lite ledig tid tillsammans! Må så gott kära bloggläsare! Imorgon ska vi ”kärna” smör, häng me då! 🙂
4 rejäla bitar
Det här behöver du :
12 skivor formfranska (kantskurna)
3 bottenskivor + 4 på höjden.
Grundröra :
2 dl vispad grädde
1 dl cremé fraiche
1 msk majonäs
Salt & vitpeppar
Fyllning till lager 1 :
1½ dl mimosasallad + 1 dl strimlad rökt skinka + 2 msk grundröra
Fyllning till lager 2 :
Grundröra + 3 msk leverpastej
Fyllning till lager 3 :
3 hårdkokta mosade ägg + 100 gram philadelfiaost + 1 msk grundröra
Täck smörgåstårtan med grundröran runt om. Dekorera med ostskivor, skinkrosetter, äggskivor, tomat, gurka, vindruvor, citron, persilja.

Börja alltid med att koka äggen när du ska göra smörgåstårta. Dom behöver tid att svalna.

Första lagret med mimossallad, rökt skinka och lite av grundröran! Lager nummer två leverpastej ihopblandat med grundröran.

Sista lagret med kokta ägg mosat med philadelfiaost + lite grundröra, mest för en tunnare konsistens.

Önskar er alla en trevlig helg och en mysig fredagkväll!
Ni som följt min matblogg vet hur mycket jag älskar smörgåstårtor
och naturligtvis finns det en hel del fler recept!
Ta en titt här för mer inspiration >>

Här hittar du bl a. recept på italiensk smörgåstårta.

Lämna ett svar till Lina Avbryt svar