minestronesoppa
Jag tror att det här är världens enklaste soppa! Minestrone på mitt vis! Jag kokar soppan med torkade kryddor eftersom jag gör den året runt. Men har du färska kryddor såhär i säsong så ersätt med dessa om du vill. Både stora och små här hemma är stormförtjusta i denna soppa! På mindre än 20 min har du en god mustig lunch/middag som står på bordet, och dubblerar du receptet så har du färdig lunch bara att värma för kommande dagar! Soppa är en underskattad måltid och tar absolut inte längre tid än att göra spagetti & köttfärssås eller steka falukorv och koka makaroner! Självklart ska du ta dig fria händer att laborera med receptet, har du ingen morot hemma så skippa, har du bara grön paprika så ta den istället. Och har du inte tunn spagetti så ta makaroner, eller fullkornsmakaroner. Bara att anpassa pastans koktid därefter! Prova det här, jag lovar ni kommer älska denna soppa! 😀

6 port
Det här behöver du :
1 msk olivolja
1 schalottenlök
1 stor morot
½ röd paprika
½ gul paprika
1 hel vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 msk oregano
1 msk persilja
1 krm nystött svartpeppar
1 burk Mutti finkrossade tomater
1 liter kycklingbuljong
2 dl okokt tunn spagetti (Capelli) el. minestronepasta
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken och hetta upp en djup kastrull med olivolja. Fräs schalottenlöken lätt, den ska inte bli bränd, bara genomskinlig. Tillsätt kryddorna; lagerblad, vitlöksklyftan, oregano, persilja och svartpeppar. Låt kryddorna få svettas ihop med löken ca 1 min. Slå på tomatkrossen och kycklingbuljongen. Finhacka morot och paprika och tillsätt i soppan. Låt allt få puttra ihop ca 10 min. Tillsätt pastan och ta kastrullen från värmen. Låt stå med locket på ca 5 min, mer behövs inte för att pastan ska bli färdig. Plocka upp vitlöksklyftan och lagerbladen. Smaka av nu när soppan och alla smaker har satt sig. Tillsätt ev mer salt & peppar om det behövs. Har du inte egen kycklingbuljong så ersätt med 1 buljongtäring + 1 liter vatten. Servera soppan med grovt bröd, crostini eller bara som den är! Håller sig i kylskåpet 3 dagar.

recept_tomatsoppa
Riktigt värmande god höstsoppa! Barnens favorit helt klart!

minestronepasta
Hittade denna pasta på Citygross för en tid sedan. Tunna, supertunna spagetti som knappt behöver nån koktid alls. Bara värmas i soppan några minuter! Helt perfekt för en matig soppa för hela familjen! Och du har middagsmat färdig på mindre än 20 min. Passa på att göra en rejäl sats. Dubblera receptet gånger flera, det fungerar fint!

Fler enkla snabba sopprecept :
Cowboysoppa med klimp
kryddburken0000535 

Champinjonsoppa
kryddburken0000518

Kycklingsoppa med nudlar
kryddburken0000291

Tomatsoppa med parmesanost
maj07-396.jpg

Potatis & purjolökssoppa
mars07-457.jpg

13 svar till ”Minestronesoppa”

  1. Lisa profilbild
    Lisa

    Satt å funderade på om vi skulle ha något med pasta idag.. men jag kunde inte alls föreställa mig vad.. men jag har i princip allt hemma för att laga denna smarriga (som det verkar) soppa.. kanske ska hoppas på lite regn å rusk också så det blir extra soppväder 😉

    Gilla

  2. Johan G Noberg profilbild

    Jag tjuvar ditt recept om du inte misstycker.
    Barnen kommer att älska mig ännu mer om jag lyckas med det här.
    Jösses vad det ser gott ut.

    Gilla

  3. Anna profilbild
    Anna

    Hemlagad soppa är så gott. Det är riktigt sån där tröstmat på nåt vis, iaf för mig. Den här ska jag definitivt göra. Dock inte idag, det är lite för soligt och varmt för att äta varm soppa. Pastasallad och grillat står på menyn här idag. Ha en go helg!

    Gilla

  4. Malin profilbild

    Mm gud vad gott!
    Ska prova genast! 😀

    Gilla

  5. Jessica profilbild

    Den ser verkligen så värmande och god ut, skulle passa perfekt att värma sig med nu när det känns som hösten är här.

    Hoppas du har en bra helg!

    Gilla

  6. Sara profilbild
    Sara

    Jag gör minestrone på samma sätt som du, men jag har alltid potatis och ris i. Dessutom serverar jag med riven ost. Det gillar mina barn

    Gilla

  7. anna profilbild
    anna

    MÅSTE bara dela med mig av mitt recept på kräftsjtärtsoppa.
    undrar om du vill prova den och recensera i bloggen?
    den är barnsligt enkel och riktigt god!

    fräs två rivna morötter tillsammans med smör och 1 ½ msk mjöl.
    höll i en liter vatten, smula ner en fiskbuljongtärning och salta/peppra.
    låt sjuda max 5 min. häll i 400 g räk/kräftost, 2 dl cremefraiche
    och låt det smälta. rör och mixa sedan soppan slät med stavmixer för att få bort morotsbitarna. häll sist i en burk kräftstjärtar, inte lagen dock!
    låt dem inte bli kokta, då blir dem sega.

    KRam!

    Gilla

  8. Åsa/ensidamedmat profilbild

    Oj, vad god den såg ut!
    Ja , det börjar snart bli sopptider nu när hösten närmar sig!
    Den här kommer garanterat provas!

    Ha en bra dag!

    Gilla

  9. Kvällens mål « Den moderna familjen profilbild

    […] augusti 17, 2009, 16:22 Sparat under: Mat, Vardag Ikväll ska jag laga en soppa. Minestronesoppa! Receptet har jag hittat på en matblogg jag brukar läsa. Kika in där om du har idétorka, det […]

    Gilla

  10. Helena profilbild
  11. Jennifer profilbild

    Den här pastan brukar vi kalla spaghetti ris.

    Min pappa är från Syrien/Palestina och där använder dom denna ”pastan” och krossar med händerna, smälter i smör tills det blir mörkt i en kastrull och sen ner med riset.
    Så blir det som ”vild ris”. Jätte gott!

    Gilla

  12. Buset profilbild
    Buset

    Hur stor är en Mutti-burk med tomatkross? 400 gram kanske?
    //En som aldrig har lyckats hitta Mutti-produkter i en affär

    Gilla

  13. Maria profilbild

    Hej!
    Jag provade precis receptet och det var kanongott! Jag skriver även om dig i min blogg: http://ilikelike.wordpress.com

    Gilla

Lämna ett svar till Helena Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect