kladdkakor
Vem tycker inte om kladdkaka?? Finns det nån därute tro? Kladdkaka är en av de få bakverk som jag kan bli riktigt sugen på kanske två gånger per år! Även att jag inte är så värst förtjust i något bakverk överhuvudtaget så kan jag inte motstå just kladdkakor! Men dom får absolut inte vara torra på något sätt, och inte heller rinniga, utan fasta/kompakta i konsistensen och segkladdiga liksom! Sen tycker jag det smakar bäst utan en massa smaksättningar som apelsin, nötter, eller andra tillsatta aromer. Ren kladdkaka, that´s it! 🙂

Här har jag provat en variant med rice krispies. Receptet är det som jag alltid gör till kladdkakor och det blir himla gott! Ett säkert kort! Men idag blandade jag i 2 dl rice krispies! Låter gott tänkte jag…  Ja, det blev inte krispigt, utan mer ”seg-bitit”, inte alls tokigt faktiskt och övriga i familjen tyckte om den! Man kan nog inte förutspå att det var just rice krispies i den, för dom syntes inte utan ”smälte” liksom in i smeten! Men helt klart godkänt gott! Vill man inte ha rice krispies i så uteslut det helt ur receptet för det är däremot väl beprövat och riktigt kladdigt gott! 😉

Det här behöver du :
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 dl rice krispies

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna något. Rör i sockret och kakaon med träslev, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sist ner mjöl, salt & rice krispies. Häll smeten i en smord rund ugnsform, gärna med löstagbara kanter. Grädda 25 min, max 30min, i 175 grader (varmluft). Slå in kakan i folie och låt svalna i kylskåpet tills den är riktigt kall. Servera med nyvispad grädde!

kellogs_rice_krispies
Kellogs Rice Krispies, en gammal klassiker ur sortimentet!

rice_krispies
Puffat, rostat ris helt enkelt!

recept_kladdkaka
Smeten skall gräddas i form, ca 25 cm diam i 25 min, max 30. I 175 grader för varmluftsugn. 200 grader i vanlig ugn.

kladdkaka
Färdiggräddad! Täck den med folié redan när den är varm och ställ in i kylskåpet att kallna, det blir garanterat perfekt kalddigt!

kladdkaka01
Njut en liten bit…

13 svar till ”Kladdkaka med Rice Krispies”

  1. Nette (Kardemumma Gumman) profilbild

    2 ggr per år!!! 8-I Kladdkaka är jag sugen på minst en gång i veckan! 😀

    Rice krispies var något nytt för mig att lägga i… När man tittar på kakan ser man ju inte att de finns där! Måste testas..

    Gilla

  2. Marie USA profilbild
    Marie USA

    Ser jättegod ut. Den vill jag gärna testa till helgen.
    175 grader varmluft vad kan det motsvara i en ”vanlig” ugn?

    Gilla

  3. Proforma profilbild

    Gott, den ska jag testa! Jag har varit inne på att blanda i minimarschmallows i kladdkaka. Tror att det kan vara gott också!

    Ha det gott!
    Irene

    Gilla

  4. Åsa /En Sida Med Mat profilbild

    Det lät smaskigt!
    Jag älskar kakor men kladdkakor äter jag väl som du….ca 2 ggr/år.

    Jag tyckte det här lät gott med lite segaktig konsistens!

    Ang. din kommentar om Hello Kitty prylar….
    Har Joline och du sett glasspinnarna som finns med ett Memo spel på baksidan som man kan klippa ut??

    Sååå söta…;)!

    Ha en bra dag på Ö:n!!

    Gilla

  5. Emma profilbild

    Denna ska jag lätt testa.
    Är helt galen i kladdkaka, absoluta favoriten 🙂

    Gilla

  6. Kari Receptomaten profilbild

    ”Slå in kakan i folie och låt svalna” där det det som är hemligheten? 😀 Tack!!

    Gilla

  7. turez profilbild
    turez

    Kladdkaka har man väl ätit, senast igår, men bara med grädde eller glass.. Detta kan man ju prova.. Om man vågar 😉

    Gilla

  8. Therese profilbild

    Kladdkake recept kan man aldrig få för mycket av..
    Hoppas allt är bra med dig, här har det faktiskt varit uppehåll idag..
    Kram från norrland

    Gilla

  9. Sanna profilbild
    Sanna

    Här är en som inte gillar kladdkaka! Eller gillar och gillar förresten… Smaken kan vara god, men det blir alldeles för mastigt för mig och jag mår illa efter bara några tuggor.
    Men det ser gott ut i alla fall!

    Gilla

  10. Kari Receptomaten profilbild

    ”Hemligheten” fungerar! 🙂

    Det hände sig så att jag slarvade med att läsa receptet, 2 ägg blev 4 ägg… Vad gör man då?
    Jo man gör två! En på rätt sätt och så den andra på fel sätt.

    Nu fick gästerna smaka på båda, sammanlagt 7 personer tycker att den med 4 ägg var godare! Ett misstag som blev bra mao 😉

    Tack Kryddburken och tack till slarviga mig 😉

    Gilla

  11. Canan profilbild

    För att inte vara ”så värst förtjust i något bakverk överhuvudtaget” så finns det mycket gott i din blog. 😀

    Många recept jag blev sugen på att prova. Räkna med att jag kikar in fler gånger för tips.

    Gilla

  12. åsa - hello sugar! profilbild

    du fick till och med kladdkakan att se fin ut på bilden, ett riktigt proffsfoto! 🙂 jag älskar ju choklad så kladdkaka skulle jag nog kunna äta nästan varje dag. 🙂

    Gilla

  13. Lill-Ingrid profilbild

    Hejsan!
    Jag gillar ju att baka och den här kladdkakan verkar supergod. Den ska jag göra!

    Gilla

Lämna ett svar till Nette (Kardemumma Gumman) Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect