kycklinglasagne
Hej igen på er! Det är verkligen skönt att vara online igen och kunna blogga lite! Jo, de där med virus det kan nog diskuteras, men är man en normal datoravändare som jag så är man väl inte för insatt i allt sånt där med virus och spionprogram… Jag må vara en idiot vad gäller området, huvudsaken är ju att det nu är fixat med visst ”efter-pyssel”. Och att ni där ute som är likadana ”idioter” som jag blir varnande innan det kanske är försent! 😀

Här kommer iallfall lite recept igen! Fler står på tur! Kycklinglasagne i allra godaste tappningen! Toppad med underbar mozarellaost, som jag numera har snöat in på lite! Ha en helskön kväll allihopa! Här på ön har det varit marknad i Borgholm och det har åkts karusell och hoppat bungy-jump och även inhandlats lite goda rökta korvar, tror det var enrisrökt vitlökskorv och brännvinskorv, får prova en bit lite senare ikväll! Må så gott alla ni underbara & Tack för er förståelse!  

Det här behöver du :
1 hel grillad kyckling
9 lasagneplattor eller 3 stora färska
5 stora plommontomater
5 dl ostsås
1 buffelmozarella
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Använd en smord ugnsfast form och varva lasagneplattorna med ostsås och grillad kyckling som du delar med fingrarna i mindre bitar. Börja och sluta med plattorna. Fyll mittenlagret med ett lager av skivade plommontomater också. Överst tomater + mozarellaost i skivor och det sista av ostsåen. Gratinera i ugn på 200 grader ca 20 – 25 min. Servera med en god sallad!

Ostsås  :
1 msk smör
2 msk vetemjöl
0.5 l mjölk
Salt
Vitpeppar
3 dl riven lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smör i en kastrull till ostsåsen. Ta kastrullen från plattan och vispa ner mjölet till en slät kräm. Slå på lite mjölk i taget och koka på låg värme. Allt eftersom tjocknar såsen. Smaka av. Krydda med vitpeppar & salt. Ta sedan av kastrullen från plattan. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta ner.

plommontomater
Lägg ett lager med skivade plommontomater i mitten av lasagnen!

grillad_kyckling
Toppa med ytterliggare skivade tomater och mozarellaost! Krydda med grovt nymalen svartpeppar!

kyckling_gratang
Efter drygt 25 i ugnen är lasagnen klar att avnjutas! Smaklig måltid!

13 svar till ”Kycklinglasagne”

  1. Anna/Frostrosor profilbild

    Härligt att du är BiB igen! Kycklinglasagnen ser oemotståndligt god ut! Testa att använda bladspenat någon gång om ni gillar det, blir mumsigt det med!

    Gilla

  2. Katrin profilbild

    Vad skönt att ordningen är återställd, även om du säkert saknar en massa viktigt!
    Receptet ser riktigt smaskens ut. Hur stor skillnad är det egentligen mellan olika mozzarellor? Varför ska jag köpa just buffel, funkar det inte med Euroshoppers (svär antagligen i kyrkan nu, men jag gillar att utmana ödet…)?

    Gilla

  3. Karin profilbild

    Hej tjejen! Jag hoppas att ni hade en underbar midsommar! Själv hade jag precis avslutat ännu en sjukperiod så jag var fortfarande lite rosslig, men vi hade det trevligt på landet ändå!
    Den här lasagnen ser verkligen läcker ut! Det är helt klart något i min smak. Jag är jättesugen på att pröva den!
    Sköt om dig!
    Kram Karin

    Gilla

  4. Therese profilbild

    Kul att ha dig tillbaka…
    Lasagne va minsann ingen dum ide, här har vi ätit rester, pizza, kioskmat i två veckors tid känns det som..
    Ja inte på helgen då….
    Nä nu ska jag ut och vattna blommorna..
    Ha det gott…

    Gilla

  5. Anna profilbild

    Kycklinglasagne är himla gott.

    När jag gör min så gör jag så här:

    1 pkt färsk lasagne
    Kött från 1 färdiggrillad kyckling

    Ostsås:

    margarin
    vetemjöl
    mjölk
    ost
    Curry
    salt
    peppar

    Smält margarinet i en kastrull. Precis när margarinet har smält tillsätter du vetemjöl och mjölk och vispar till en slät sås. Tillsätt osten och kryddorna.

    Smörj en ugnsform, häll ostsåsen i botten, lägg på lasagenplattorna och kycklingbitar, häll över ostså. Varva sedan lager efter lager och avsluta med osstås.

    Ha en skön sommar!

    // Kram Anna

    Gilla

  6. Tess profilbild
    Tess

    Härligt med lite ny matinspiration!!! Det behöver jag… 😉 Roligt att se att du är tillbaka!

    Gilla

  7. Nadja profilbild

    Kul att se dig igång igen… ser fram emot dina fina bilder och recept.

    Kram Nadja

    Gilla

  8. Josefin profilbild

    Jag tillhör också ”idioterna” och tackar för varningen…och detta recept som verkar helt fantastiskt!

    Glad att du är tillbaks i cyberrymden 🙂

    Gilla

  9. Emilies Skafferi profilbild

    Det låter jättegott detta!

    Gilla

  10. Fia profilbild

    Hej, blir så sugen på den här kycklinglasagnen, men undrar lite över ostsåsen. Om man ska ha 5dl ostsås, ska det då verkligen bara vara 0,5dl mjölk i den? Tacksam för svar 🙂

    Gilla

  11. Healthy profilbild

    kul o spännande variant på lasagne, måste testas:)

    Gilla

  12. Timo Kohtala profilbild
    Timo Kohtala

    Idag gjorde vi kycklinglasagnen, mums säger jag bara! Var verkligen jättegott och enkelt att göra.

    Gilla

  13. Lojs profilbild

    Superbra middagstips! Håller på att laga det nu och jag ser framemot en mumsig måltid!

    Gilla

Lämna ett svar till Lojs Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect