grillsallad
Jag är sån att jag uppskattar inte maten från grillen till fullo utan en god sallad till. Det behöver inte vara nån märkvärdig variant, inte heller nåt överambitiöst som övertar det grillade. Det behöver bara vara en sallad! Kort & gott! Det här är vår sallad som oftast får göra sig bekant med det som kommer från grillen oavsett om det är griskött, nötkött, kyckling eller övrigt… En sallad är ett måste till grillat anser jag!

Det här är en sån sallad som jag aldrig ”tänker efter” på… Ibland vill man ju ”piffa till” det lite med en extra god sallad och då handlar jag också därefter men denna tänker jag aldrig efter på, den bara blir till om och om igen… En stående klassiker hemma hos oss alltså! Jag har alltid nån slags sallad (isberg, frissé, ekblads, ruccola, spenat, maché etc..), burkmajs, tomat, vårlök alt. purjo och fetaost liggandes i kylen. Olivolja, vitvinsvinäger & pressad citron tillsammans med lite örtkryddor, salt& peppar hänger på som en dressing. Hur ser eran stående sallads-klassiker ut? Alltså salladen utan krusiduller – hemma hos er???
 
Fler sallader till grillat :
En klassisk Cole slaw är riktigt gott till grillade hamburgare!
kryddburken0000775_coleslaw

Krämig potatissallad som passar utmärkt till grillat kött!
potatissallad

Sommrig sallad som du kan kombinera med pasta
alt. färskpotatis eller helt naturell!
kryddburken0000417

15 svar till ”Sallad utan krusiduller?!”

  1. Swedish Mike profilbild

    Den har salladen ser valdigt trevlig ut.

    Har du provat att grilla majskolvar och sedan ‘rensa’ av majskornen istallet for att anvanda burkmajs?

    Det ar helt lysande for sallader som det har och det ar annu battre for hemgjorda salsor.

    // Mike

    Gilla

  2. Ann profilbild

    Gör nästan exakt likadant när jag gör en blandad sallad. När det bara är vi och barnen som ska äta brukar jag hacka och skiva ingredienserna för sig så tar var och en vad den vill ha, alla är inte så förtjusta i precis allt som ligger i en blandad sallad.

    Vår favorit på grillen är annars en hög majskorn från burk (gröne jätten!) på en bit folie, en smörklick och lite flingsalt över och sedan gjort till ett litet knyte. Sen får det ligga på grillen under nästan hela grilltiden.

    Gilla

  3. Amiechan profilbild
    Amiechan

    En coleslaw är vår vanliga sallad när det inte grubblats över. Nummer två är tomat+löksallad.

    Gilla

  4. Josefin profilbild

    My lord, det var på den tiden Snack fanns. Åh vad jag saknar den glassen, den godaste som någonsin funnits 🙂

    Min standardsallad är ganska lik din, men vi har gurka i stället för majs, rödlök i stället för purjo och så gör jag pappas dressing: olivolja, pressad citron och basilika som man skakar ihop rejält. Mums!

    Gilla

  5. Caroline profilbild

    Jag instämmer – en god sallad är ett måste till de flesta maträtter! Denna såg god ut, lätt att råka göra samma gamla varianter varje gång. Min personliga favorit innehåller maché, ruccola, körsbärstomater, perfekt mogen avokado, rostade nötter av något slag och en god vinegrett! Fin blogg förresten, inspirerande! /Caroline

    Gilla

  6. Eva profilbild

    Hej! En sallad som jag gör ofta så här på sommaren är att blanda ner vattenmelon, det smakar verkligen friskt och det passar ihop med de flesta ingredienserna. Ha en bra onsdag/Eva

    Gilla

  7. Helene profilbild
    Helene

    Hej!

    Åh minfavvo isglass var föregångaren till din, alltså X15, den kom 1980 och jag var 12år. Köpte upp min veckopeng på den,vet inte om jag skulle gilla den idag :o)
    Föredrar idag Daimstruten eller Sandwich.

    Även vår grillsallad påminner om din fast jag har grillad halomi istället för feta i den.
    //Helene

    Gilla

  8. I Nadjas kök profilbild

    Den godaste salladen är som du säger den enklaste, utan krusiduller. Jag brukar blanda isbergssallad (eller annan sallad) , gurka, tomat, röd paprika, lök (gul lök, purjolök, gräslök eller vårlök) lite äppelcidervinäger, lite matolja, salt och peppar och blanda ihop det. Snabbt enkelt och gott.

    En annan sallad som är supergod är en tomatsallad men lök och ev. lite smulad fetaost eller mozzarella. Ringla över lite matolja, salt och peppar och njut sedan.

    Ha det gott,
    Nadja

    Gilla

  9. Kari Receptomaten profilbild

    Enkelt ÄR gott. Kajsa Wargsallad typ 😉

    Om man nu absolut måste få lite knuff i salladen, så behövs inte mycket, en sardell finhackad blir både sälta och udd 🙂

    Gilla

  10. Anneli profilbild
    Anneli

    Så här års är det definitivt färsk vitkål pyttestrimlad med en vinegrättdressing med en gnutta majonäs i.
    Den äter jag till allt, ofta i stället för potatis,ris eller pasta.

    Gilla

  11. Lisa R profilbild

    majs i sallad till grillat tycker jag är fantastiskt gott!

    Gilla

  12. Rebecca profilbild

    Precis ätit lunch men hade lätt kunnat äta din sallad nu direkt!

    Gilla

  13. Henrik profilbild

    Bästa standard salladen till mat är som följer:

    Babyspenat, fräscha tomater, gurka, gourmé majs och vårllök/salladslök/rödlök.

    Om jag har hemma så blir det blomkål och lite solrosfrön med, paprikan får man vara utan då sambon inte tål det.

    Finngeman så skulle jag dra över lite god olivolja och balsamvinäger/hallonvinäger och salt och peppar, men sambon ogillar det med tyvärr.

    \mvh Henrik

    Gilla

  14. Fröken Dill profilbild

    Sallad, tomatklyftor, gurka (skärs först i skivor som sedan delas i strimlor), hack av någon mild lök, gärna morot strimlad med potatisskalare. Dressing: vit balsamvinäger, olivolja, salladsdressingkrydda, helst hemblandad eller den från Spicy Island.

    Hälsar fröken Dill

    Gilla

  15. Charlotte profilbild
    Charlotte

    Det finns så många underbara sallader – men standard-skissen är salladsblad (helst blandade) och hackad rödlök samt vitlök. Detta vänder jag ihop med rapsolja och balsamvinäger plus lite kryddgrönt, innan jag adderar de bästa grönsakerna jag kan hitta – som kvisttomater, avokado, lättkokt grön sparris och frästa champinjoner. Vattenmelon eller jordgubbar är också urgott att blanda i!!! Toppar med flingsalt och kanske lite riven parmesan…

    Gilla

Lämna ett svar till Amiechan Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect