skogaholms
Mjuk & Go, Up & Go…? Vart är brödindustrin på väg egentligen! Dom har verkligen brist på fantasi vad gäller påhittiga brödnamn iallfall! Dessa runda brödkakor som bl .a innehåller sirap och skållat havre är bland de godaste köpebröd jag ätit! Saftiga och smakrika. Skogaholms har för övrigt alltid tilltalat mig med deras limpor bland annat! Ett redigt bröd – Skogaholms limpan! Ja, då vet ju folk vad man menar för bröd!

Vilket är ditt favoritbröd i brödhyllan?  Ehh.. Jo! Mjuk & Go! 😀 Okej… Det blir liksom lite fel… Namnet påminner mig alldeles för mycket om Liberos blöjor Up & Go och det är jag nog inte ensam om! Bortser man från alla knasiga namn där även Pågen har sin uppsjö av liknande, så är detta brödet riktigt gott! Och härmed döper jag om det till Runda gräddade Sirapskakor! Smakbetyg; full pott! Men vem är det dom har anställt som sitter och namnger alla bröd?? Förmodligen ingen småbarnsförälder iallfall… 😀

8 svar till ”Mjuk & Go… Ett nytt blöjmärke? Eller…”

  1. Lina van der Putten profilbild

    Haha ja förhoppningsvis smakar de bättre än blöjor iaf 😉

    Gilla

  2. Elina profilbild

    Haha men om man tänker på det från deras sida kan det ju inte vara så lätt att komma med nya namn då det redan finns så många ”Solklart, sunt & gott, fantasi osv” 🙂

    Gilla

  3. Annelie profilbild

    Hahahaha, ja jag kan ju inte göra nåt annat än o skratta.
    Tur man har din blogg som länk så man får sig några goa skratt ibland.. L

    Ha en helt underbar dag i växlande sol.. // Kram Annelie

    Gilla

  4. Pulver profilbild

    Vilket är billigast ? Kanske ett tips till småbarnsföräldrar 😀

    Gilla

  5. I Nadjas kök profilbild

    Haha, du är rolig du Linda. Vilken tur att de smakade i alla fall gott och inte som (huah) blöja.

    Nadja

    Gilla

  6. zarah_81 profilbild
    zarah_81

    det var det roligaste jag har hört under min dag här tack Linda:-D

    Gilla

  7. Emelie profilbild
    Emelie

    Håller med att det kommit mycket knasiga namn, arbetar själv på pågen och har tänk mycket på namnen hehe =)
    bra blogg föresten, mycket smaskigt som jag ska testa på
    kramar Em

    Gilla

  8. Micke profilbild

    Felet med det ”bröd” som finns ute i handeln idag är att det knappast kan tillåtas att kallas för bröd. Speciellt inte det bröd som stortillverkarna Pågen, Skogaholm och Schulstad spottar ur sig. Deras bröd är ingenting annat än en konsistens, med en uppsjö av tillsatser och olika mjölbehandlingsmedel för att det ska hålla sig färskt i butikshyllan så länge som möjligt.
    Ett bröd från dessa fabriker tillåts inte att utveckla naturliga aromer och smaker, det är en omöjligthet eftersom att man bara jäser brödet i maximalt 10-15 minuter. Detta p.g.a. att man bakar sådana oerhörda kvantiteter. Pågen har dessutom i dagsläget flyttat all sin produktion till en enda fabrik vilket lägger ett ännu större tryck på att pressa jästider osv. Det i sin tur leder till än mer modifierade innehållsförteckningar.

    Nej, tacka vet jag de få bagerierna som fortfarande värnar om brödets integritet. Som inte använder annat än surdeg, mjöl, vatten, salt och jäst när de bakar sina bröd. Precis så som det ska vara!

    Gilla

Lämna ett svar till Pulver Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect