kasslerpaj
Pajer i alla former är gott nu till sommaren! Här har jag gjort en paj med kassler, vårlök, fetaost, tomat och mozarella. Den blev riktigt god måste jag säga! Kan med fördel tillagas någon dag innan för att sedan värmas på. Och som vanligt när jag gör paj så kör jag sällan med den klassiska pajdegen, för den är torr, smulig och tråkig tycker jag! Här har jag en enkel och mycket lättarbetad deg med jäst som går fortare att göra än en klassisk pajdeg. Durumvetemjölet ger fin konsistens och smak! Det använder jag dessutom numera uteslutande till alla pizzor också! Kanonmjöl! 😀

Det här behöver du :
500 gram kassler
1 vårlök
1 ask körsbärstomater
1 förp. fetaost 150 gram
4 ägg
1 dl mjölk
½ tsk nymalen svartpeppar
1 buffelmozarella

Pajbotten :
½ pkt jäst
2 dl vatten
½ dl rapsolja
350 gram durumvetemjöl
1 tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med vattnet, tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt ihop till en smidig deg. Den här degen blir väldigt lättarbetad och klibbar inte! 😀 Låt degen vila i bunke medans du förbereder fyllningen till pajen.

Skär kasslern i strimlor, finhacka vårlöken och dela körsbärstomaterna i halvor. Vispa ihop äggen i en skål tillsammans med fetaosten som du smular ner, tillsätt mjölk & svartpeppar. Tryck ut degen i en rund form, (min form är ca 30 cm i diameter) gärna med löstagbara kanter. Smörj formen med lite olja först. Lägg ut kasslern och vårlöken, slå på äggsmeten. Toppa med körsbärstomaterna och mozarellaosten som du smular över. Grädda i 180 grader ca 35-40 min. Låt sedan pajen vila något så all fyllning får ”stå till sig” före servering.

pajfyllning
Fyllning till pajen består här av strimlad kassler, vårlök, körsbärstomater. I äggsmeten har jag blandat ner fetaost och svartpeppar!

pajdeg
Smörj en form med löstagbar kant med lite olja & tryck ut pajdegen.

mozarella
Som topping på pajen smular jag över mozarellaost!

fetaostpaj
Ja, smaklig måltid!! 😀 Bättre än såhär blir det inte!! Riktigt gott!

matpaj
Obs, du behöver inte salta någonting i denna paj, både fetaosten och kassler ger sälta så det räcker.

Fler matpaj recept här :

20 svar till ”Kasslerpaj med Fetaost & Mozarella”

  1. bakmammorna profilbild

    Den ser verkligen god ut! Bra att få ett recept på lite roligare botten- tycker också att skalet kan bli torrt och trist rätt ofta!

    Gilla

  2. Hanna profilbild

    Åh, det både ser och låter väldigt gott!

    Gilla

  3. Karin W profilbild

    Ha ha jag har också gjort en paj idag! Degen din ska jag prova nästa gång, jag gjorde en vanlig fet deg med vete! Tina N deg med mjölk och bakpulver gör jag ibland.
    Ha de`fint/Karin

    Gilla

  4. kardemummagumma profilbild
    kardemummagumma

    ååh den degen ser smarrig ut! Ska testa den nästa gång… Idag gjorde jag Tortellinin, yamiii! Och super snabbt..

    Gilla

  5. Lina van der Putten profilbild

    Mums, mozarella som är så gott 🙂

    Gilla

  6. Wojtan profilbild

    Hej

    Pajen ser helt underbar ut. Ska nog göra en sån redan till helgen.
    Tack för alla underbara recept som du lägger ut. Jag tar aldrig fram en kokbok numera, bara att logga in hos dig!

    Kram Wojtan

    Gilla

  7. Pulver profilbild

    Ser extremt mumsigt ut

    Gilla

  8. Mikael profilbild
    Mikael

    Mer NYTTIG mat. Sånt där kan man ju inte äta utan att bli fet. Och vem vill vara fet?

    Ser ju att du har goda kunskaper att laga god mat, men varför inte tänka till lite och laga god mat som även är BRA för kroppen?`

    Finns nästan inte ett enda recept i din blogg som jag kan använda mig av. Mycket, mycket trist!

    Gilla

  9. Cutecake profilbild

    Den här ser bara för inbjudande och god ut så det inte är sant! Jag blir faktiskt hungrig och sugen när jag ser den!
    Hälningar
    Cutecake!

    Gilla

  10. Swedish Mike profilbild

    Det har ser verkligen gott ut!

    Jag hade nastan glomt bort kassler efter nio ar har i England. Ruskigt sugen nu.

    Valdigt trevliga recept pa din blog.

    // Mike

    Gilla

  11. Jennie profilbild

    Åh himmel vad god den ser ut! 🙂 Den ska testas nån av de närmaste dagarna.
    Första gången jag är inne på din blogg förresten och här fanns massa goda rätter. ´Kommer bli många besök här har jag en känsla av.

    Ha en fin dag!
    //Jennie

    Gilla

  12. Silva profilbild

    Jag gillar inte ens paj, men denna såg riktigt god ut. Tror jag ska glädja maken (som älskar paj) med att förslå denna till kvällmat ikväll 🙂

    Gilla

  13. […] jo, förresten. Min sambo lagade underbar paj till mig idag, den var från favorit matbloggen kryddburken.se . Helt under bar var den L, bara så […]

    Gilla

  14. Henrik profilbild

    Så underbart god paj, men man blev bara FÖR mätt. Eller har det med mängdenjag åt kanske.. 😉

    Super recept Linda!!! 😀

    \mvh en mätt Henrik

    Gilla

  15. Isabella profilbild

    Jag gjorde denna paj igår till min kära sambo (galne) både han och jag åt tills magarna var nästan fyrkantiga, det var så otroligt gott.
    Har en bra dag 🙂

    Gilla

  16. Dillan profilbild

    skrev fel innan eller den rätten såg god ut med…men denna pajen ser underbar god ut 🙂

    Gilla

  17. MaxC profilbild

    Mjam!! Ser gott ut!

    Gilla

  18. **Wojtan** profilbild

    Hej Linda

    Jag gjorde din kasslerpaj under samma vecka som du la ut receptet här och den blev supergod. MEN, jag tycker den blev så ”rinnig”??
    Gröpte du ur tomaterna innan? Förstekte kasslern?
    Som sagt, smaken var perfekt men just min såg lite trist ut och ögat är ju så viktigt i matlagning enligt mig.

    Kram Åsa

    Gilla

Lämna ett svar till Isabella Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect